Ευρώπη Ηλεία

Ο βραβευμένος chef Άγγελος Μπακόπουλος από τον Πύργο

Μας ξεναγεί στο εστιατόριο «Panorama» των Ελλήνων ομογενών της Γερμανίας

Όταν η τέχνη της μαγειρικής συναντά τον επαγγελματισμό και την έμπνευση του γνωστού και καταξιωμένου chef Άγγελου Μπακόπουλου, τότε το αποτέλεσμα ξεπερνάει τα συνηθισμένα, ιδιαίτερα όταν σε όλα αυτά εμπλέκεται και η ελληνική ομογένεια η οποία δημιουργεί και διακρίνεται εδώ και δεκαετίες στα πέρατα της γης, κάνοντας την Ελλάδα μας υπερήφανη.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη οι Ελληνογερμανικής καταγωγής Βασίλης Μαρκούδης και Δήμητρα Γκριτζάλη με δουλειά και σκληρή προσπάθεια κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να επιβληθούν στο χώρο της εστίασης στη Γερμανία λειτουργώντας στη Στουτγκάρδη το ιστορικό εστιατόριο «Panorama» που μετρά 30 ολόκληρα χρόνια στο χώρο της γαστρονομίας.

Ως ανήσυχα πνεύματα μεγάλο τους όραμα, είναι να δημιουργήσουν έναν ακόμη χώρο στην Αθήνα, ίσως και σε κάποιο ελληνικό νησί. 

Μια ιδέα με πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί καθώς εμπλέκεται ο ανήσυχος και εξαιρετικά ταλαντούχος chef Άγγελος Μπακόπουλος, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια κάνει ένα consulting στο εστιατόριο της Γερμανίας με concept την ελληνική δημιουργική κουζίνα με μοντέρνες επιρροές και κάθε χρόνο βραβεύεται από τον έγκριτο θεσμό της Γερμανικής γαστρονομίας.

Άγγελος Μπακόπουλος: Οι Έλληνες μάγειρες αξίζουν πολλά

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην κουζίνα του εστιατορίου ο κ. Μπακόπουλος επιλέγει να συνεργάζεται μόνο με Έλληνες μάγειρες και μας εξηγεί το γιατί «Θέλω να δίνω ευκαιρίες και δυνατότητα εξέλιξης στην ομάδα μου από την Ελλάδα και κυρίως να προωθώ τους Έλληνες μάγειρες διότι αξίζουν πολλά. Είναι εξαιρετικά παιδιά, πρόθυμα και δημιουργικά και αφού το αξίζουν, φυσικά και τα στηρίζω. Όσο για τα υλικά παρασκευής των φαγητών που χρησιμοποιούνται είναι όλα από Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές, με τα λαχανικά να τα παράγουμε σε δική μας φάρμα εδώ στο βουνό του Fellbach, συνεχίζει, καθώς και τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε τα μαζεύουμε από το δρυοδασος που υπάρχει στην πίσω πλευρά του εστιατορίου.».

 Σπουδαία διάκριση από τον Γερμανικό Der Crobe Guide 2021

Το εστιατόριο πέρσι βραβεύτηκε με δύο σκούφους από το Γερμανικό οδηγό γαστρονομίας Der Crobe Guide 2021, στην κατηγορία comfort fine food, κάτι που αποτελεί τεράστια διάκριση καθώς πρώτη φορά ο συγκεκριμένος οδηγός βραβεύει εστιατόριο στην Γερμανία με ελληνικό φαγητό

Όσο για τα επιδόρπια αποτελούν κι αυτά ξεχωριστή θέση στο μενού του εστιατορίου και είναι εμπνευσμένα  δημιουργήματα του pastry chef Αργύρη Πόπτσιου, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Μπακόπουλου σε όλες του τις δουλειές τα τελευταία δύο χρόνια .

Όλη η επικαιρότητα