Βιβλίο

«Ο Ξενιστής» του Τζ. Κεντ Μέσαμ

ksen.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τον γνωρίσαμε από το τολμηρό, καθηλωτικό ντεμπούτο του Δόλωμα, για το οποίο απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα “Arthur Ellis” της Ένωσης Καναδών Συγγραφέων. Εκεί, έξι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε έναν ωκεανό τρόμου. Τώρα, ο Τζ. Κεντ Μέσαμ επιστρέφει με το δεύτερο μυθιστόρημά του και μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο μελλοντικό, όπου ο θάνατος δεν είναι αναγκαστικά και το τέλος… 

Τι μπορεί να συμβεί όταν «δανείζεις» το σώμα και το μυαλό σου σε εκατομμυριούχους που αποζητούν την αιώνια ζωή; Ένα ωμό, αποτρόπαιο, δυνατό μυθιστόρημα, που δε θα μπορέσετε να αφήσετε από τα χέρια σας. Εγγυημένα. 

Σ’ ένα κοντινό μέλλον, όποιος είναι πολύ πλούσιος δεν είναι απαραίτητο να πεθάνει. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το μυαλό μπορεί να επιζήσει για πολύ καιρό αφότου το σώμα πάψει να λειτουργεί. Όμως, όποιος έχει τη δυνατότητα να ξεγελάσει το θάνατο, αυτό που αποζητά είναι να ζήσει και πάλι στον πραγματικό κόσμο. Μέσα σ’ ένα πραγματικό σώμα. Έστω και ξένο. Έστω και για λίγο. Ο Ρόουντς βγάζει το ψωμί του δουλεύοντας ως Ξενιστής. Είναι μια παράνομη, αμφιλεγόμενη και εξαιρετικά προσοδοφόρα δουλειά –παραχωρεί για λίγες ώρες το σώμα του στον μεγαλύτερο πλειοδότη. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να κερδίσει μια καλύτερη ζωή.
Ωστόσο, κάποιοι πελάτες ξεπερνάνε τα όρια. Μερικές φορές, ο Ρόουντς ξυπνάει σημαδεμένος… 

Και τότε αρχίζουν τα οράματα –φρικαλέες εικόνες που τον στοιχειώνουν. Μπορεί να είναι όνειρα, ή μπορεί να είναι κάτι πολύ χειρότερο. Μπορεί να είναι απλώς αναμνήσεις… 

Ένα ευφάνταστο και συναρπαστικό βιβλίο –το δεύτερο του Τζ. Κεντ Μέσαμ, ο οποίος απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα “Arthur Ellis” της Ένωσης Καναδών Συγγραφέων για το καθηλωτικό ντεμπούτο του, Δόλωμα.

Όλη η επικαιρότητα