Ηλεία Πολιτική

Ο υπ. Πολιτικής Προστασίας στο Π.Κ. Αρχ. Ολυμπίας: «Θα ενισχυθείτε με προσωπικό»

Θα εξοπλιστεί και µε airtractor η κοιτίδα του πολιτισµού.
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση ότι θα ενισχυθεί με προσωπικό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη στο Κλιμάκιο.

«Αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι πρέπει να σας ενισχύσουμε κυρίως την κρίσιμη εποχή γιατί είσαστε πιο ευάλωτη περιοχή. Το να έχω πυροσβέστες στνη Ξάνθη τους οποίους θα τους χρειαστώ ενδεχομένως μία φορά το καλοκαίρι ενώ εδώ θα τους χρειαστώ πέντε φορές, οδηγεί στο ότι πρέπει να κάνω μία ανακατανομή προσωπικού με βάση τη συχνότητα του φαινομένου. Θέλει μία προσαρμογή σε όλα αυτά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης που έκανε αναφορά και στα υψηλής τεχνολογίας μέσα που θα χρησιμοποιήσει το Πυροσβεστικό Σώμα και η πολιτική προστασία για την επιτήρηση της περιοχής με τη χρήση airtractor.

Τον Υπουργό συνόδευε ο Ηλείος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου ενώ στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο τον υποδέχθηκε ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος που μεταξύ άλλων τόνισε: «Λόγω της επικινδυνότητας που έχει η περιοχή για φωτιές και ειδικά φέτος υπερέβαλαν εαυτόν. Η αλήθεια είναι αυτή. Ακολουθώντας φυσικά τη λογική να μην υπάρχει ανθρώπινη απώλεια και το κυριότερο να μην ξανακαεί η Αρχαία Ολυμπία. Και αυτό οφείλεται σε αυτούς τους πυροσβέστες».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας αναφέρθηκε και αυτός στις προσπάθειες που έκαναν οι πυροσβέστες για να προστατέψουν την περιοχή από τις φωτιές επισημαίνοντας ότι «τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας κ. Υπουργέ απειλήθηκε και τελικώς διεσώθη χάρις στις ηρωικές προσπάθειες όλων αυτών».

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης απένειμε τα εύσημα στους πυροσβέστες για τη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες το καλοκαίρι που πέρασε.

Όλη η επικαιρότητα