WEB tv Ηλεία

Ο υποψ. δήμαρχος Ήλιδας Δημ. Κωνσταντόπουλος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΟΡΤ TV

Μίλησε για όλα «από καρδιάς» ξεδιπλώνοντας όχι μόνο το αυτοδιοικητικό αλλά κυρίως το ανθρώπινο πρόσωπό του...
Ακούστε το άρθρο

Ο άνθρωπος, ο ενεργός πολίτης, ο επαγγελματίας, ο πολιτικός, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος- επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»- αποκαλύπτεται μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ και στην δημοσιογράφο Πέλυ Μπεβούδα.

Με άνεση απέναντι στον φακό, σίγουρος για τον εαυτό του, με ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος παρουσιάστηκε στο κοινό, με την αλήθεια του, τις επιδιώξεις του και χωρίς περιστροφές ξεδίπλωσε την προσωπικότητά του, έχοντας ως μότο του να κοιτάζει τους συμπολίτες του στα μάτια.

Άνθρωπος που θέλει διαρκώς να αυτοβελτιώνεται, με πείσμα κι θέληση, διεκδικητικός, πιστός στις αρχές και στις αξίες του, θέλει αυτό που λέει να το κάνει, πιστεύει πολύ στη νέα γενιά και τις γυναίκες, δηλώνει λάτρης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ στο ερώτημα τι θέλει να πετύχει στον δήμο του, η απάντησή είναι ξεκάθαρη: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ».

 «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΟΥ»

«Ότι και να βρεθεί στη ζωή σου, όταν πραγματικά έχεις βάλει έναν στόχο, δεν πρέπει να λυγίζουν τα γόνατά σου, πρέπει να είναι σταθερά τα πόδια σου και να προχωράς. Κάποτε ένας μεγάλος πρωθυπουργός μου είπε ότι όταν μπαίνεις στην διαδικασία να ασχοληθείς με τα κοινά, ο δρόμος δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα, έχει κι αγκάθια, αρκεί να έχεις γερό στομάχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, άρα στην πορεία που διαβαίνω μέχρι σήμερα, πορεύομαι με σταθερά βήματα και όταν βάζω έναν στόχο και δεσμεύομαι, ποτέ δεν έχω κάνει πίσω και ποτέ δεν κάνω πίσω».

«Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ‘’ΟΧΙ’’ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»

«Η γνωριμία μου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αείμνηστο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτακη, ξεκίνησε στις αρχές του 1990, δεν είναι πρόσφατη ούτε ευκαιριακή. Με πάντρεψε και ο Κυριάκος βάφτισε τον γιο μου. Επί δέκα χρόνια βρισκόμουν δίπλα στον αείμνηστο πρόεδρο ως άμισθος σύμβουλός του, χωρίς ποτέ να διεκδικήσω και να πάρω κομματική θέση. Βρίσκομαι στο χώρο της ΝΔ, έχω κουμπάρο τον Κυριάκο και τον εκτιμώ προσωπικά και αυτόν και την οικογένειά του, παράλληλα όμως έχω κουμπάρους και από τον χώρο της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ. Ζώντας δίπλα στον Κωσταντίνο Μητσοτάκη και στην πορεία της ζωής μου έμαθα να σέβομαι εξίσου τον πολίτη, τον συνάνθρωπο, τον φίλο, με βάση την προσωπικότητά του και όχι με βάση τα κομματικά κριτήρια. Λόγω αυτής της πορείας διαπίστωσα λοιπόν ότι δεν μου ταιριάζει η κεντρική πολιτική σκηνή. Άντλησα όμως την αγάπη μου για τα κοινά και επέλεξα την Αυτοδιοίκηση».

«Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»

«Οι εποχές άλλαξαν, από το 1990 που ασχολήθηκα μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τα πάντα σε όλους τους τομείς και πέρασαν οι εποχές των μεγάλων πολιτικών ανδρών, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η κοινωνία σήμερα πηγαίνει σε νέα πρόσωπα που έχουν διαφορετική αντίληψη. Κανένας δεν πίστευε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γινόταν πρωθυπουργός, ούτε το 2015 ότι ο Κυριάκος θα γινόταν πρωθυπουργός και είδαμε και με το ΠΑΣΟΚ ο κόσμος στήριξε νέο πρόσωπο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα γιατί τα νέα πρόσωπα φέρνουν νέες ιδέες, νέες απόψεις, αλλάζει όλη η κοινωνία και εκεί οδηγείται και η πολιτική σήμερα».

«ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»

«Οι νέοι σήμερα δυστυχώς βρίσκονται απομονωμένοι σε όλα τα επίπεδα. Γίνεται μία προσπάθεια σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής να ανανεωθούν τα κόμματα με νέα πρόσωπα. Οι νέοι μας δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί από την ανεργία και πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον. Για να αλλάξεις όμως μία κατάσταση σήμερα στον δήμο, χρειάζεσαι κοντά σου την νέα γενιά. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία τέτοιου είδους προσέγγιση από τους Δημάρχους. Σέβομαι τους παλιούς, τους τιμώ, έχουν κάνει πολλά, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αυτά που μπορούν οι νέοι. Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τους παλιούς, οι νέοι είναι κοντά στην τεχνολογία και αυτούς θέλουμε σήμερα, γιατί αυτοί είναι το μέλλον. Με παλιές νοοτροπίες δεν μπορούμε να πάμε μπροστά για να αλλάξουμε τον δήμο. Χρειάζομαι τη νέα γενιά, ξέρω ότι είναι δύσπιστοι και είναι δύσκολο να τους προσεγγίσω, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και θα τους πείσω, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει μέλλον».

«ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

«Μέχρι σήμερα όλοι οι υποψήφιοι, σε τοπικό, περιφερειακό, κεντρικό επίπεδο, κοιτάζουν το θέμα της ποσόστωσης. Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Μία γυναίκα μπορεί να κάνει θαύματα. Η γυναίκα έχει γεννηθεί για να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και αυτό πρέπει να το βιώσουμε και στον δήμο. Βασική αρχή, εκτός από τη νέα γενιά, είναι η παράταξη να έχει νέα πρόσωπα και η εμπλοκή των γυναικών θα είναι έντονη».

«ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

«Και με τον κ. Λυμπέρη και με το κ. Χριστοδουλόπουλο δεν είδαμε ανάπτυξη. Ο στόχος ο δικός μου δεν είναι η καρέκλα, είναι να αλλάξει ο τόπος. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και δεν έχει ταυτότητα. Έχω συναντηθεί και με τον κ. Βαλιανάτο από την Ομάδα Παραγωγών και με τον αντιπεριφερειάρχη τον κ. Βασιλόπουλο, οι οποίοι αναγκάζονται να πάνε στους Υπουργούς για να διεκδικήσουν. Ο νομός Ηλείας έχει τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό και φυσικά την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πρέπει να προηγηθούμε λοιπόν των εξελίξεων. Δέσμευσή μου είναι να υπάρχει Γραφείο Αγροτικής Πολιτικής στον δήμο, που θα επανδρωθεί και θα υπάρχει και αρμόδιος αντιδήμαρχος. Αλλά και στον τουρισμό και τον πολιτισμό χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας».

«ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»

«Με αφορμή την επαφή μου με το Σωματείο παραπληγικών και με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, θα είμαι δίπλα τους και θα τους στηρίζω. Ένας άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Επιδιώκει την πολιτική ανέλιξη ή θέλει να προσφέρει; Εγώ δεν είμαι πλούσιος αλλά θεωρώ ότι με αυτά που έχεις μπορείς να προσφέρεις και αυτό προσπαθώ να κάνω».

«Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

«Λειτουργώ πάντα δημοκρατικά. Όταν πήραμε την απόφαση να ασχοληθώ, είπα ότι δεν θέλω τα παλαιοκομματικά, ούτε να πάω στην κεντρική πολιτική σκηνή να πάρω χρίσμα, ούτε να τρέχω τελευταία στιγμή να ψάχνω πρόσωπα. Είπαμε ότι ξεκινάμε από τώρα, πηγαίνω στα χωριά, ακούω τα προβλήματα και αναζητώ λύσεις. Η διαδικασία εγγραφής μελών, είναι γιατί θέλω να δω ποιοι με πιστεύουν και θα βάλουν πλάτη για να πετύχουμε την αλλαγή στον δήμο και ειλικρινά δεν περίμενα ότι τόσοι συμπατριώτες μου θα έμπαιναν ενεργά σε αυτή τη διαδικασία στήριξης. Δεν είμαι κόμμα, για να έχω στήριξη. Αλλάζουμε λοιπόν την νοοτροπία σε σχέση με την παράταξη».

Όλη η επικαιρότητα