Categories: Ηλεία

Ο Υπουργός Τουρισμού αρωγός στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Share

Εποικοδομητική συνάντηση είχε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια με τον οποίο συζήτησαν θέματα τουριστικής ανάδειξης της περιοχής σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και ο επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων τουρισμού του Δήμου κ. Νότης Μαρτάκης. Ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε προς τον κ. Κικίλια τέσσερα βασικά αιτήματα, με πρώτο την ανάγκη υπαγωγής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε ειδικό πρόγραμμα προβολής, αντίστοιχο με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε για την επίσης πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια, καθότι οι αρνητικές επιπτώσεις των πυρκαγιών είναι αντίστοιχες, αν όχι μεγαλύτερες στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα στηρίξει το αίτημα αυτό, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Ακολούθως, ο Υπουργός ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο δεύτερο αίτημα, για μια πρόσθετη υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε επίπεδο προβολής. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας τηλεφώνησε στον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη θέτοντάς του το θέμα, με την προτροπή να υπάρξει ξεχωριστή συνάντηση με τον Δήμο για τον σκοπό αυτό.

Στο θέμα της κρουαζιέρας και ειδικότερα την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως το σύστημα bubble και άλλα συναφή προβλήματα διαχείρισης κλπ, ο κ. Κικίλιας δεσμεύθηκε να υπάρξει περαιτέρω συντονισμός κινήσεων σε συνεννόηση με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Τέλος, τέθηκαν στον κ. Κικίλια αιτήματα των επιχειρήσεων τουρισμού της Αρχαίας Ολυμπίας για εξίσωση των οριζόντιων μέτρων στήριξης με εκείνα της βόρειας Εύβοιας (ιδίως το θέμα της μη επιστρεπτέας οικονομικής ενίσχυσης), με τον Υπουργό να αναφέρει ότι θα εξετάσει πολύ σοβαρά το αίτημα αυτό.

Παράλληλα ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας την αξία της Αρχαίας Ολυμπίας ως παγκόσμιου συμβόλου αλλά και ως τουριστικού προορισμού, δεσμεύθηκε για επιτόπια επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου, όπως είπε, να έχει την ευκαιρία συναντήσεων με εκπροσώπους του εμπορικού και του τουριστικού κλάδου. Τόσο ο κ. Γεωργιόπουλος όσο και ο κ. Σπηλιόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το θετικό κλίμα της συνάντησης και εξήραν το ζωηρό ενδιαφέρον του κ. Κικίλια για τη συμβολή του στην επίλυση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Με βάση τα συμφωνηθέντα στη συζήτηση, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ για την ενίσχυση της προβολής καθώς και ειδική συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού για το θέμα της κρουαζιέρας.