Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Εντός της εβδομάδας οι πίνακες για τις 24.451 θέσεις σε Δήμους

oaed_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι οριστικοί πίνακες του ΟΑΕΔ για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 Δήμους της χώρας.

Ο μεγάλος όγκος ενστάσεων που είχαν κατατεθεί μετά την δημοσιοποίηση των προσωρινών πινάκων είχε δημιουργήσει καθυστερήσεις στην διαδικασία, όμως η πιθανότερη ημερομηνία ανάρτησης των τελικών αποτελεσμάτων είναι η Πέμπτη 23 Μαρτίου ή η Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πρόσληψη χιλιάδων ανέργων με συμβάσεις οκτώ μηνών. Η εγκυρότητα του διαγωνισμού δεν κινδυνεύει καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι προχώρησαν την διαδικασία με πολύ προσεκτικά βήματα.

Μετά την ανάρτηση των τελικών πινάκων με τους επιτυχόντες θα ακολουθήσει αυτόματη διαδικασία τοποθέτησης υπαλλήλων στους Δήμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος:

Βήμα 1ο: Μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, καλούν τους ωφελούμενους, που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών, με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία, έγγραφη πρόσκληση καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχτούν στους Επιβλέποντες Φορείς, δηλαδή τους δήμους».

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια «οι ωφελούμενοι προσέρχονται στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους και παραλαμβάνουν συστατικό σημείωμα προκειμένου να υποδειχτούν στους Επιβλέποντες Φορείς, όπου, εκτός από τα στοιχεία του ωφελούμενου, αναφέρεται ρητά ότι:

«Η υπόδειξη του ωφελούμενου γίνεται στο πλαίσιο της ∆ράσης « ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛ ΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό νημάτιο, εκτός των περατώσεων του Κεφαλαίου 1.2.ΙΙ που χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Βήμα 3ο: Οι ωφελούμενοι, στη συνέχεια προσέρχονται στον Επιπλέοντα Φορέα στον οποίο θα απασχοληθούν, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υπόδειξης τους και την έκδοση του σχετικού συστατικού σημειώματος από το ΚΠΑ2».

Για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της διαδικασίας, αναφέρεται στην προκήρυξη «θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά κατάσταση των υποδειχθέντων ημερησίως στους Επιβλέποντες Φορείς και οι Επιβλέποντες Φορείς θα αποστέλλουν κατάσταση των υποδειχθέντων, που εμφανίστηκαν ενώπιων τους προσκομίζοντας το σχετικό συστατικό σημείωμα.

Βήμα 4ο: Ο Επιβλέπων Φορέας υποχρεούται να προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία τοποθέτησης, των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, σύμφωνα με το παρόν Κεφάλαιο της παρούσας, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών για την προσέλευση των ωφελουμένων, που έχουν υποδειχτεί.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα