Ηλεία

ΟΑΣΗ: Αποχώρηση, αλλά όχι υποχώρηση!

Εκτενή ενημέρωση για όσα συνέβησαν στη συνάντηση των αγροτών με τα κυβερνητικά κλιμάκια την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε χθες στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, που έδωσε παράλληλα αγωνιστικό μήνυμα μη υποχώρησης και συνέχειας των κινητοποιήσεων, παρά την απομάκρυνση των αγροτών από το σημείο που εδώ και περίπου ένα μήνα έχουν «στήσει» τον αγώνα τους.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος εστίασε στην αποχώρηση όλων των μπλόκων πανελλαδικά στις 12μ.μ. ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, χωρίς ωστόσο αυτό να μαρτυρά πως τελειώνει ο αγώνας των αγροτών, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε θα συνεχιστεί υπό άλλες μορφές, κυρίως με παρεμβάσεις σε περιπτώσεις που γίνονται αλλαγές σε κάποιο προϊόν ή θεσμικά αιτήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράσταση διαμαρτυρίας της Παρασκευής στο Γ.Ν. Πύργου, όπου η ΟΑΣΗ έσπευσε να κάνει γνωστή στη διοίκηση του νοσοκομείου την αντίθεσή της για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία του νομού και της χώρας και στη δημόσια δωρεάν υγεία που δε λαμβάνει ο πολίτης στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Βασικό ζήτημα της ενημέρωσης όμως ήταν η συνάντηση με τους υπουργούς, για τους οποίους ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε το χαρακτηρισμό «κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων, που άλλα λέει και άλλα κάνει». Όσον αφορά τον τρόμο με τον οποίο τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετώπισαν το ταξικό αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, σχολίασε επικριτικά πως χρησιμοποίησαν ως όπλο τον «κυνισμό και την ειρωνεία» τα οποία έχουν γίνει επιστήμη γι΄ αυτούς. Η μη ικανοποίηση κανενός εκ των αιτημάτων των αγροτών, η στήριξη των εφοπλιστών με οικονομική ενίσχυση ύψους 1 δισ. ευρώ, που ψηφίστηκε στον προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου, αποτελούν εχθρική στάση απέναντι στον αγροτικό κόσμο και αποδεικνύουν πως δεν πιστεύουν πως ο πρωτογενής τομέας μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου.

Τέλος, έκανε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και ιδιαίτερα αυτούς που δεν βρέθηκαν στο αγωνιστικό μέτωπο για να αφυπνιστούν, αφού η εξαθλίωση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα θα σημάνει αυτόματα και την απομάκρυνσή τους από το επάγγελμα. Το παρόν στο σημείο πραγματοποίησε και ο γραμματέας της Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ηλείας Γιάννης Τεφάνης.

Όλη η επικαιρότητα