Κόσμος

Ομπάμα: Συμβόλαιο μαμούθ για τα απομνημονεύματα του πρώην Προέδρου

Μετά το surfing, η συγγραφή. Έχοντας αφήσει πίσω πλέον τις διακοπές του στο θέρετρο του Ρίτσαρντ Μπράνσον ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ σχεδιάζουν το μέλλον τους και μελετούν τα έσοδα τους.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times το πρώην Πρώτο Ζευγάρι των ΗΠΑ ευπέγραψε συμβόλαιο-μαμούθ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για την έκδοση των απομνημονευμάτων τους..

Το ρεπορτάζ των FT δεν αποκαλύπτει το ποσό που θα λάβουν οι Ομπάμα για τη συγγραφή των δύο βιβλίων ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι τα χρήματα που προσέφεραν οι μεγαλύτεροι εκδοτικοί οίκοι για τα απομνημονεύματά τους ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν αυτό το ποσό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια για εκδοτικά δικαιώματα στην ιστορία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, το Εικόνες του πατέρα μου (1995) και το Τολμώ να ελπίζω (2006), που έχουν πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα μόνο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Guardian οι Ομπάμα έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν μέρος των εσόδων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, του δικού τους συμπεριλαμβανομένου (Obama Foundation).

Οι τίτλοι και οι ημερομηνίες έκδοσης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί αλλά είναι σίγουρο ότι τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα θα αφορούν στα οκτώ χρόνια του θητείας στο Λευκό Οίκο ενώ της Μισέλ Ομπάμα θα είναι ένα βιβλίο οδηγός επιβίωσης των νέων ανθρώπων με όραμα σε νέους καιρούς.

Τα χρυσά συμβόλαια

billclinton

Ο αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζέιμς Πάτερσον είχε υπογράψει το 2009 ένα συμβόλαιο το ύψος του οποίου ανερχόταν σύμφωνα με ΜΜΕ στα 150 εκατομμύρια δολάρια, αλλά εκείνο αφορούσε 17 βιβλία.

Ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Ου. Μπους, έλαβε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για τα δικά του απομνημονεύματα, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε λάβει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοβιογραφικό του έργο Η ζωή μου.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα