Αχαϊα Ηλεία

Όχι άλλα θύματα στην Πατρών-Πύργου – Κινητοποίηση στην Κάτω Αχαΐα

Συγκλόνισαν οι συμμαθητές της 17χρονης Ελένης Βεσκούκη
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού έστησε το πρώτο εργοτάξιο της Πατρών-Πύργου, στο ύψος των Καμινίων, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στη διασταύρωση της Κάτω Αχαΐας, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, απαιτούσαν εδώ και τώρα έργα προκειμένου να σταματήσει να μακραίνει η λίστα των θυμάτων.

Οι οργισμένοι πολίτες, απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό, ζητώντας να τελειώσει επιτέλους το ξεκλήρισμα οικογενειών οι οποίες, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος σε έναν από τους χειρότερους δρόμους της Ευρώπης.

Ανάμεσα τους και κόσμος που έχει χάσει δικούς του ανθρώπους, σε ένα δρόμο με εκατοντάδες εικονοστάσια.

Ανατριχιαστική στιγμή, όταν οι συμμαθητές της 17χρονης Ελένης Βεσκούκη που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, φώναξαν δυνατά «Ελένη, ζεις!» κρατώντας στα χέρια ένα πανό που έγραφε «θέλουμε στους δρόμους ασφάλεια».

Το κορίτσι είχε βρει τον θάνατο πριν μερικές ημέρες όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα της επιχείρησε να στρίψει προς Άνω Αχαία και παρασύρθηκε από φορτηγό.

Όλα δείχνουν ότι -επιτέλους- μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει το έργο του νέου αυτοκινητοδρόμου, ωστόσο, αυτό που δεν θα τελειώσει ποτέ, είναι των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Όλη η επικαιρότητα