Ηλεία

«ΟΧΙ» στον Κλεισθένη από τον δήμο Πηνειού – Αναπλάσεις αλλάζουν την εικόνα του Δήμου

Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, γνωστό ως «Κλεισθένη 1»,εξέφρασε στην προχθεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ του Δήμου Πηνειού υιοθετώντας κατά πλειοψηφία το σχετικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ.

Η τρίωρη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Πηνειού είχε ως θέματα αναπλάσεις που γίνονται σε όλο δήμο, με τον δήμαρχο να διαβάζει αναλυτικά στο Σώμα τις τεχνικές εκθέσεις για κάθε έργο ξεχωριστά και να επιδεικνύει σχετικούς χάρτες.

Όσον αφορά το  πρόγραμμα «Κλεισθένης 1» ήταν 15ο στην ημερήσια διάταξη. Ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός που έχει μελετήσει αναλυτικά το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, παίρνοντας το λόγο εξέφρασε την αντίθεσή του και  τόνισε μεταξύ άλλων ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κινείται προς την λάθος κατεύθυνση και θα δημιουργηθεί ακυβερνησία.

Ο δήμαρχος αφού άκουσε τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων πρότεινε τα εξής: 1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, 2. Να δοθεί περισσότερος χρόνος διαβούλευσης, 3. Ότι ισχύσει, να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Τελικά κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου.

Δημόσια δέσμευση

Παράλληλα ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός για μια ακόμη φορά τόνισε και δεσμεύτηκε δημόσια ότι δεν θα επιτρέψει να έρθει στο Δήμο Πηνειού ούτε ένα άτομο μειονοτικής ομάδας, διευκρινίζοντας ότι ακούγονται διάφορα στα καφενεία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σοφία Μαρινοπούλου να θέτει θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, την στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου Βαρθολομιού. Ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός έδωσε απάντηση προς το τέλος της συνεδρίασης τονίζοντας ότι το Λαογραφικό δεν θα στεγαστεί στο χώρο της βιβλιοθήκης διότι δεν επιτρέπεται και σύντομα  θα στεγαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού.

Επίσης σε επισήμανση της κ. Σοφίας Μαρινοπούλου να μη γίνονται συνεδριάσεις τις Κυριακές  ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχουν αργίες και Κυριακές όταν υπάρχουν σημαντικά θέματα του δήμου.

Παραλειπόμενα από την 120 λεπτών συνεδρίαση

Ο δήμαρχος με συνεργάτη του είχαν ανοίξει τους χάρτες με τις αναπλάσεις και έδειχνε αναλυτικά τα σημεία των έργων. Ο Αλέξης ήταν τόσο αναλυτικός που δεν άφησε κενά. Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κυριαζής παρατήρησε πως θα ήταν καλό οι χάρτες να φαίνονται στην οθόνη που υπάρχει στην αίθουσα ώστε όλοι να βλέπουν καθαρά. Και δεν είχε άδικο.

Στις συνεδριάσεις του ΔΣ του Δήμου έρχονται σχεδόν πάντα όλοι οι πρόεδροι των ΤΚ. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου από τους προέδρους. Ένας από τους προέδρους που δεν έχει χάσει συνεδρίαση είναι ο Νίκος Τσάκωνας, πρόεδρος Τραγανού που παράλληλα είναι και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Πρόσχαρος, επικοινωνιακός και αληθινός.

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Άγγελου Μπράτη, έμπειρου αυτοδιοικητικού, ότι «ίσως να είναι η τελευταία φορά που συμμετέχω σε δημοτικό συμβούλιο». «Προφανώς ο κ. Μπράτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ, εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο…» ήταν η εξήγηση που δόθηκε από άλλον δημοτικό σύμβουλο.

Η συνεδρίαση του ΔΣ ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.30. Πολύωρη συνεδρίαση με ενδιαφέροντα θέματα αφού σχεδόν όλα αφορούσαν αναπλάσεις. Και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι παρά το προχωρημένο της ώρας και μετά από μία κοπιαστικοί μέρα για πολλούς ήταν όλοι εκεί. «Άντε τέτοια ώρα να βρεις σουβλάκι…» είπε δημοτικός σύμβουλος σε συνάδελφό του και χαμογέλασαν αποχωρώντας.

Όλη η επικαιρότητα