Χωρίς κατηγορία

Οδεύουν προς ενοποίηση οι Σύλλογοι δασκάλων στην Ηλεία

14642_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Σύσκεψη με θέμα: «Ενοποίηση Συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών Νομού Ηλείας», συγκαλεί την ερχόμενη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας.

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου στο 6ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας και έχουν κληθεί να λάβουν μέρος τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών όλη της Ηλείας.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας ζητά να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά του Συλλόγου, πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τονίζει ότι: «Είμαστε στην εποχή «του φίμωτρου και του μαστίγιου». Με τα νέα μέτρα, με τα πειθαρχικά δίκαια, θωρακίζουν το σύστημά τους, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Στην κυριολεξία να τον φιμώσουν».

Όλη η επικαιρότητα