Κόσμος

Οδησσός: 14 νεκροί από πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία

Τα σωστικά συνεργεία έκαναν αρχικά λόγο για έξι νεκρούς και επτά τραυματίες, προτού ανεβάσουν τον απολογισμό των νεκρών στους 14. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον τρία παιδιά.
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ρωσικός πύραυλος που εκτόξευσε «στρατηγικό βομβαρδιστικό» έπληξε 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, του μεγάλου λιμανιού της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσε Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών της Οδησσού Σέρχιι Μπρατσούκ ανέφερε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ρωσικό «στρατηγικό βομβαρδιστικό» που πετούσε στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρατσούκ, ο πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού. Προκλήθηκε και πυρκαγιά σε άλλο κτίριο παραπλεύρως.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνταν, περί τη 1 τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Τα σωστικά συνεργεία έκαναν αρχικά λόγο για έξι νεκρούς και επτά τραυματίες, προτού ανεβάσουν τον απολογισμό των νεκρών στους 14. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον τρία παιδιά.

Στα ερείπια της πολυκατοικίας βρίσκονται παγιδευμένοι και άλλοι ένοικοι, που έστειλαν και βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου κάνοντας απεγνωσμένη έκκληση να τους εντοπίσουν.

Ο κ. Μπρατσούκ πρόσθεσε ότι άλλος πύραυλος έπληξε θέρετρο, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη ανθρώπους.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν τη χρονική στιγμή των επιθέσεων αυτών στη νοτιοδυτική Ουκρανία με την εκδίωξη των Ρώσων από το Φιδονήσι, ανοικτά της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να κάνουν λόγο για κίνηση καλής θέλησης αναφορικά με την αποχώρησή τους από το νησί-σύμβολο του ουκρανικού αμυντικού αγώνα, αλλά οι επιθέσεις κατά αμάχων στην περιφέρεια της Οδησσού μερικές ώρες αργότερα εξαφάνισαν κάθε τέτοια πιθανότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλη η επικαιρότητα