Ηλεία

ΟΕΣΗ: Οι βουλευτές κυβερνητικοί και μη θα μας βρουν μπροστα τους- Τερμα τα ψεματα

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας
Ακούστε το άρθρο

Από τον Μάρτιο του 2020 το εμπόριο έχει σηκώσει στις πλάτες του όλο το βάρος της πανδημικής κρίσης και έχει υποστεί αδιαμφισβήτητα τις μεγαλύτερες συνέπειες από όλους τους κλάδους.

Έχουμε υποστεί απανωτά lockdown, περιορισμούς, απαγορεύσεις, δουλέψαμε με όποια μέθοδο κι αν μας ζητήθηκε (click away, click in shop , click inside), έχουμε κλείσει τις επιχειρήσεις μας για μεγάλο χρονικό διάστημα συσσωρεύοντας χρέη και ανεξόφλητους λογαριασμούς, αλλά τηρήσαμε με συνέπεια και υπευθυνότητα όλα τα υγειονομικά μέτρα, χωρίς καμία παρέκκλιση σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και έχοντας ως γνώμονα πάντα την ασφάλεια και το γενικό καλό.

Τώρα για ακόμα μία φορά εν μέσω ενδιάμεσων εκπτώσεων και εν αναμονή της εορταστικής περιόδου  ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα περιοριστικά μέτρα και καλούμαστε ξανά να περπατήσουμε σε τεντωμένο σχοινί, με τον κίνδυνο αυτή τη φορά η πτώση να οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Η απαίτηση να αναλάβουμε εμείς και οι εργαζόμενοί μας, τον άβολο ρόλο του ελεγκτή για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του rapid test για τους μη εμβολιασμένους πελάτες, προκειμένου να εισέλθουν στο κατάστημα, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη.

Επιπλέον θα αποτελέσει παράγοντα μείωσης της αγοραστικής κίνησης και ειδικά σε μία περίοδο που όλοι μας περιμένουμε να δουλέψουμε και να αυξήσουμε τους τζίρους των επιχειρήσεων μας, σαν μία ύστατη προσπάθεια να αναπληρώσουμε όσα χάσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Η αδικία και η στοχοποίηση εις βάρος του ελληνικού εμπορίου, πρέπει να σταματήσει εδώ, καθώς για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι δύο κατευθύνσεων και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και η στάση της αντιπολίτευσης κρίνεται απαράδεκτη γιατί καταθέτει τροπολογία να ισχύσουν τα μέτρα στις εκκλησίες αλλά όχι στις πολυεθνικές και στις υπεραγορές.

Ενώ στο εμπόριο εξαντλούνται όλα τα όρια της αυστηρότητάς, δεν ισχύει το ίδιο και για τα super markets, που αναμφισβήτητα η συγκέντρωση κόσμου είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Να γίνει κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους βουλευτές κυβερνητικούς και μη , ότι οι αντιδράσεις κατά τους θα είναι σφοδρές.

Αν δεν είναι ικανοί να παραιτηθούν και να γυρίσουν στα νοικοκυριά τους.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και λόγια συμπόνιας. Στο εξής να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

– Εμπορικός Σύλλογος Πύργου 

– Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών 

– Εμπορικός Σύλλογος Γαστούνης 

– Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας 

– Εμπορικός Σύλλογος Βαρθολομιού 

– Εμπορικός Σύλλογος Κυλλήνης 

– Εμπορικός Σύλλογος Τραγανού

– Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας

– Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων 

– Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως

– Σύνδεσμος Υδραυλικών Ηλείας

Όλη η επικαιρότητα