Ηλειούπολη

Οι άριστοι της σημαίας των Λυκείων Πύργου

1o_lykeio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η αγνότητα, η χαρά, η αγάπη, η ελπίδα, η αισιοδοξία είναι τα στοιχεία της ψυχής τους που χαρακτηρίζουν τα παιδιά που αρίστευσαν στο Λύκειο.

Ήταν οι πρωταγωνιστές της Μεγάλης Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην παρέλαση. Τιμή για αυτούς που χάθηκαν, και έπαινος σ’ αυτά τα παιδιά που ξεχωρίζουν με το άριστα της μάθησης και των γνώσεων τους, κρατώντας την σημαία, την κορυφαία επιβράβευση από το σχολείο τους.

Μέσα σ’ αυτή την διαφορετική και συγκινητική εικόνα τους, και το μεγάλο χειροκρότημα που πήραν από τους γονείς τους. Όλοι μας μίλησαν από καρδιάς, λέγοντας μας «Τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας», και ένιωθαν αληθινά υπερήφανοι. Για μια ακόμα φορά «Οι επιλογές» αφιερώνουν τα λόγια για την αναγνώρισή τους με τις φωτογραφίες της ανάμνησης τους και τους ευχόμαστε να κατακτήσουν την κορυφή του ονείρου τους.

1ο Λύκειο Πύργου

Η εξυπηρέτηση μας από τους καλοσυνάτους Λυκειάρχη Νίκο Μάστορα και την υποδιευθύντρια Αγγέλικα Παπαγεωργίου μας δίνει την χαρά της αναγνώρισης και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Μας μιλούν και οι δύο για τα άριστα παιδιά της φετινής χρονιάς που τα καμαρώνουν μαζί με τους γονείς τους.

Ο Διονύσιος Αργυρόπουλος ο αριστούχος μαθητής της Γ’ Λυκείου είχε κρατήσει την σημαία και στο Γυμνάσιο την 25η Μαρτίου. Τώρα και στο Λύκειο γιατί η βαθμολογία του είναι 20.  Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. Το όνειρό του είναι να γίνει γιατρός. Είναι γιος του εμπόρου Ηλία Αργυρόπουλου και της δασκάλας Μαρίας Κολόκα.

Ο Παρασκευάς Συλλαϊδόπουλος είναι δεύτερος αριστούχος μαθητής της Γ’ Λυκείου, είχε κρατήσει τη σημαία και στο Γυμνάσιο την 28η Οκτωβρίου. Ήταν παραστάτης με βαθμολογία 19,9. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. Το όνειρό του είναι να γίνει γιατρός. Είναι γιος του δασκάλου Ζαφείρη Συλλαϊδόπουλου και της οδοντιάτρου Δήμητρας Καρακίτσου.

Η Αναστασία Σκαλτσά είναι η τρίτη αριστούχος μαθήτρια της Γ’ Λυκείου. Ήταν παραστάτρια με βαθμολογία 19,4. Γνωρίζει αγγλικά και όνειρό της είναι να γίνει γιατρός. Είναι κόρη του οικονομολόγου Ευθύμιου Σκαλτσά και της καθηγ. Φυσικής Αγωγής Αθηνάς Τσαρμποπούλου.

Η αριστούχος μαθήτρια της Γ’ Λυκείου είναι η Αντωνία Πετρόγιαννη. Ισοψήφισε με τον ίδιο βαθμό 19,4 με την Αναστασία Σκαλτσά. Θα πάει παραστάτιδα την 25η Μαρτίου. Το όνειρό της δεν μας το αποκάλυψε. Χαμογελούσε. Εμείς θα της ευχηθούμε να γίνει γιατρός. Είναι κόρη του υπαλλήλου του ΚΤΕΛ Ιωάννη Πετρόγιαννη και της δασκάλας Φωτεινής Τσαρέ.

Ο Γιάννης Μητσέλος είναι ο αριστούχος μαθητής της Β’ Λυκείου και είναι γιος του παιδιάτρου Χρήστου Μητσέλου και της κυταρολόγου Παναγιώτας Λαμπροπούλου. Με βαθμό 20. Μιλά αγγλικά – γαλλικά.

Η Ελένη Καρρά είναι η αριστούχος μαθήτρια της Β’ Λυκείου και είναι κόρη του επιχειρηματία Χαράλαμπου Καρρά και της Μύριαμ Αμπντέλ Χαντί. Με βαθμό 19,8. Μιλά αγγλικά και θέλει να γίνει χημικός.

Η Ευθυμία Μυλωνά είναι η αριστούχος μαθήτρια της Α’ Λυκείου. Είναι κόρη του νοσηλευτή στο Νοσ. Πύργου Παναγιώτη Μυλωνά και της  επισκέπτριας υγείας Νίκης Οικονόμου. Με βαθμό 19 11/12. Μιλά αγγλικά – γερμανικά.

2ο Λύκειο Πύργου

Η Λυκειάρχης Ελένη Καββαδά με τις υποδιευθύντριες Κων/να Παναγούλια και Δήμητρα Μικελοπούλου νιώθουμε σε κάθε επικοινωνία μας την αναγνώρισή τους. Μας εξυπηρετούν με ευγένεια μας μιλούν με υπερηφάνεια για τα άριστα παιδιά τους που έχουν φέτος την πιο υψηλή βαθμολογία. Το σχολείο αυτό είναι το μοναδικό με δύο αστέρια μαθήτριες του 20.

Η σημαιοφόρος του είναι το πρώτο αστέρι του 20 η Βάσια Κατσίγιαννη  κόρη του μηχανολόγου – μηχανικού Χρήστου και της Δήμητρας Μπούκη. Το όνειρό της είναι να γίνει γιατρός ή φαρμακοποιός. Μιλά αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά.

Το δεύτερο αστέρι είναι η Παρασκευή Πήττα του επιχειρημ. Θοδωρή Πήττα και της νοσηλεύτριας του Νοσοκ. Πύργου Δήμητρας Κεφαλληνού. Με βαθμό 20 θα είναι η σημαιοφόρος της 25ης Μαρτίου. Το όνειρό της είναι να γίνει γιατρός. Μιλά αγγλικά – γερμανικά και γαλλικά.

Αριστερός παραστάτης ο αριστούχος μαθητής της Γ’ Λυκείου Διονύσιος Γερασιμόπουλος γιος του καθηγητή Ανδρέα Γερασιμόπουλου και της ιδιωτικής υπαλλήλου Αλκυόνης Χριστοδουλάκη. Με βαθμό 19,7 θέλει να γίνει γιατρός μια που ο αείμνηστος παππούς του Γιώργος Χριστοδουλάκης ήταν γιατρός. Μιλάει αγγλικά.

Δεξιός παραστάτης είναι ο αριστούχος Δημήτρης Πατρινός μαθητής της Γ’ Λυκείου γιός των υπαλλήλων των δικαστηρίων Ιωάννη Πατρινού και της Νίκης Μαντά. Με βαθμό 19,7 ισοψήφισε με τον Διονύσιο Γερασιμόπουλο. Θέλει να πετύχει στο Πολυτεχνείο. Μιλά αγγλικά – γερμανικά.

Από την Β’ Λυκείου η αριστούχος μαθήτρια Θάλεια Αγγελοπούλου κόρη του γιατρού Ιωάννη Αγγελόπουλου και της καθηγ. Μαθηματικών Διονυσίας Μαντά με βαθμό 20. Θέλει να γίνει γιατρός και να μοιάσει στον μπαμπά της Γιάννη και την αδελφή της Αναστασία που σπουδάζει Ιατρική.

Από την Β’ Λυκείου η Μαρία Ασημακοπούλου των γνωστών επιχειρηματιών Δημήτρη και Χρύσας. Θέλει να γίνει αρχιτέκτονας. Μιλάει αγγλικά – γαλλικά. Με βαθμό 19,9 που ισοψήφισε με την Αικατερίνη Λάλλη.

2ο Λύκειο

Η Μαρία Τσάση είναι η αριστούχος μαθήτριας της Α’ Λυκείου, κόρη του υπαλλήλου Εθνικής Άμυνας Ευσταθίου Τσάση & της δημοσίου υπαλλήλου Ζαχαρούλας Σπηλιοπούλου. Με βαθμό 20. Μιλά αγγλικά – γερμανικά.

Η Αικατερίνη Λάλλη είναι η αριστούχος μαθήτρια της Β’ Λυκείου που ισοψήφισε με βαθμό 19,9 με την Μαρία Ασημακοπούλου. Είναι κόρη του Τεχνολόγου & Πολιτικού Μηχανικού Τάκη Λάλλη και της φιλολόγου Νικολέττας Θεοδωροπούλου. Μιλά αγγλικά & γερμανικά. Θα είναι παραστάτιδα την 25η Μαρτίου.

3ο Λύκειο

Η Λυκειάρχης Ευρυδίκη Παυλοπούλου εφαρμόζοντας το γράμμα του Νόμου για τα «προσωπικά δεδομένα» δεν δέχτηκε να μας δώσει τα στοιχεία για τους άριστους μαθητές.

Μας στεναχώρησε, αλλά σεβόμενοι το πιστεύω της προσπαθήσαμε μόνοι μας. Τα καταφέραμε. Η χαρά και η συγκίνηση όλων των γονιών και των παιδιών που δεχτήκαμε στο άκουσμα για το ρεπορτάζ της αναγνώρισης τους και της επιβράβευσης τους, μα έδωσε δύναμη να το παρουσιάσουμε γιατί πιστεύουμε ότι η ψυχή των παιδιών είναι πάνω από τους νόμους. Και αυτό μετράει.

Ο σημαιοφόρος του είναι ο αριστούχος μαθητής Βασίλης Τουρής. Είναι γιος του υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαράλαμπου Τουρή και της συνταξιούχου Τραπεζικού Χαρίκλειας Γιαννακοπούλου. Οι δύο γονείς πήραν την πιο μεγάλη συγκίνηση όταν στην παρέλαση καμάρωσαν στη σημαία τον έναν γιό τους τον Βασίλη και τον άλλο γιό τους τον αριστούχο μαθητή Γιάννη να είναι παραστάτης.

Με βαθμό 19,6/10. Μιλά αγγλικά – γερμανικά. Το όνειρό του είναι να σπουδάσει στην Νομική και να ακολουθήσει το διπλωματικό ή δικαστικό σώμα. Η αγάπη του στη δημοσιογραφία, ίσως τον κερδίσει.

Η Αθανασία Δρακοπούλου η αριστούχος μαθήτρια της Β’ Λυκείου, είναι κόρη του τραπεζικού υπαλλήλου Χρήστου Δρακόπουλου και τη κοινωνικής λειτουργού Ασήμως Χαλικιά. Με βαθμό 19,9. Μιλά αγγλικά – γερμανικά. Το όνειρο της είναι πετύχει στο Πολυτεχνείο.

Ο Γιάννης Τουρής είναι ο αριστούχος μαθητής της Β’ Λυκείου και είναι γιος του υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαράλαμπου Τουρή και της συνταξιούχου Τραπεζικού Χαρίκλειας Γιαννακοπούλου και αδελφός του σημαιοφόρου Βασίλη Τουρή.  Με βαθμό 19,9/10. Μιλά αγγλικά και έχει μια μεγάλη αδυναμία την κλασσική κιθάρα και θέλει να σπουδάσει μουσικός.

4ο Λύκειο

Η φωνή του Λυκειάρχη Κώστα Λιατσή κυριαρχεί πάντα με βαρύτητα και σεβασμό. Είναι πρόθυμος ο ίδιος να μας εξυπηρετήσει και τον ευχαριστούμε πολύ. Μας ενθαρρύνει για την αναφορά μας στα παιδιά αυτά που πρέπει να χειροκροτούνται από όλους μας. Μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τα παιδιά του, «τα αστέρια» του όπως ο ίδιος τα αποκαλεί. Τα θεωρεί δικά του παιδιά. Τα νοιάζεται και υπερηφανεύεται μαζί με τους γονείς τους. Τα δε παιδιά τον θεωρούν δεύτερο πατέρα τους, γιατί τα έχει κερδίσει με τον άμεσο χαρακτήρα του.

Σημαιοφόρος του 4ου Λυκείου ήταν ο αριστούχος Παναγιώτης Δρογγίτης είναι γιος των επιχειρηματιών Λάμπη & Χριστίνας Δρογγίτη. Με βαθμό 19,9. Μιλάει αγγλικά – ιταλικά, γαλλικά. Θέλει να γίνει οικονομολόγος.

Η δεξιά παραστάτιδα είναι η αριστούχος μαθήτρια Διονυσία-Χαρά Πισιμίση είναι κόρη των τραπεζικών υπαλλήλων Βασίλη Πισιμίση και της Σοφίας Λαμπίρη. Μιλά αγγλικά – γαλλικά. Η απόφαση της είναι να ακολουθήσει τα θετικά μαθήματα. Την 25η Μαρτίου θα κρατήσει την σημαία αφού έχει ισοψηφίσει με τον Παναγ. Δρογγίτη έχοντας τον ίδιο βαθμό 19,9.

H αριστερή  παραστάτιδα είναι η αριστούχος μαθήτρια Σοφία Πλαμαντούρα κόρη των εκπαιδευτικών Διονυσίου και Νίκας Πλαμαντούρα. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Με βαθμό 19,8. Το όνειρό της είναι να σπουδάσει στη Νομική.

Η Λίνα Λύγκα είναι η αριστούχος μαθήτρια της Β’ Λυκείου, είναι κόρη του καθηγητή της Κοινωνιολογίας Κωνσταντίνου και της Γραμματέας στα Δικαστήρια Θεώνης Καμαρινού. Μιλάει Αγγλικά. Με βαθμό 19,7. Θα ακολουθήσει τις Θετικές Επιστήμες.

Η Θεοδώρα Σαραντοπούλου είναι η αριστούχος μαθήτρια της Β’ Λυκείου, είναι κόρη του προϊσταμένου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Θεοδώρου Σαραντόπουλου και της προϊσταμένης στη Γραμματεία της Περιφέρειας Όλγας Παπαδοπούλου. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Με βαθμό 19,6. Θέλει να ασχοληθεί με την υγεία και τη ζωή.

Ο Γεώργιος Ηλιόπουλος ο αριστούχος μαθητής της Α’ Λυκείου είναι ο γιος του καθηγητή Φυσικής Γεώργιου Ηλιόπουλου και της καθηγήτριας Πληροφορικής Ευαγγελία Ράπτη. Με βαθμό 20. Μιλά αγγλικά – γαλλικά

Η δεύτερη παραστάτιδα της Γ’ Λυκείου είναι η αριστούχος μαθήτρια Ελευθερία Τρουπιώτη κόρη των εκπαιδευτικών Αθανάσιου Τρουπιώτη και Μαίρης Τσουρούλα. Με βαθμό 19,4. Το όνειρό της είναι να πετύχει στο Πολυτεχνείο. Μιλάει Αγγλικά.

Ο αριστερός παραστάτης της Γ’ Λυκείου είναι ο αριστούχος μαθητής Παναγιώτης Τζαμαλής γιος του συνταξιούχου αστυνομικού Αθανασίου Τζαμαλή και της Γεωργίας Νικολακοπούλου. Με βαθμό 19,4. Θέλει να πετύχει στη Νομική σχολή και να γίνει εισαγγελέας. Μιλά Αγγλικά.

Η Βασιλική Σταθά είναι η αριστούχος μαθήτρια της Α’ Λυκείου, είναι κόρη του Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού και Διευθυντή της ΔΕΗ Λάδωνα Ιωάννη Στάθη και της νηπιαγωγού Ελένης Γρηγορίου. Με βαθμό 20. Μιλά Αγγλικά-Γερμανικά.

Όλη η επικαιρότητα