Ηλεία

Οι αυξήσεις στα καύσιμα προκαλούν… πονοκέφαλο στο ΚΤΕΛ Ηλείας

Αν δεν υπήρχαν μάλιστα και οι μαθητές, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για το ΚΤΕΛ Ηλείας...
Ακούστε το άρθρο

Οι αυξήσεις στα καύσιμα και ιδίως στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και η μείωση της επιβατικής κίνησης, λόγω κορωνοϊού και οικονομικής αδυναμίας των πολιτών από την παρατεταμένη κρίση, έχει προκαλέσει αρκετούς… πονοκεφάλους στη διοίκηση και στους ιδιοκτήτες & οδηγούς των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ηλείας, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς και μάλιστα αρκετές φορές το λεωφορείο δεν βγάζει ούτε το κόστος κίνησης, αφού οι επιβάτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Αν δεν υπήρχαν μάλιστα και οι μαθητές, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για το ΚΤΕΛ Ηλείας, που ελπίζει σε καλύτερες μέρες, προκειμένου να συμβάλλει και αυτό στην ανάπτυξη αυτού του τόπου και φυσικά στην απρόσκοπτη μεταφορά των πολιτών της Ηλείας, προς πάσα κατεύθυνση.

Παρά τα προβλήματα όμως που υπάρχουν, η διοίκηση του ΚΤΕΛ τονίζει ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται η αναπροσαρμογή της τιμής των εισιτηρίων, δηλαδή η αύξησή τους, κάτι όμως που δεν αποκλείεται να συμβεί, αν συνεχιστεί η παρούσα οικονομική κατάσταση, δηλαδή το κόστος μεταφοράς να αυξάνεται και οι επιβάτες να μειώνονται.

Κωνσταντίνος Καλαμπόκας

«Αύξηση καυσίμων και covid μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση»

Για τη σημερινή κατάσταση στο ΚΤΕΛ Ηλείας ο κ. Κωνσταντίνος Καλαμπόκας λογιστής του, τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημ. «Πατρίς»: «Όπως έχει δει ο κάθε καταναλωτής, η αύξηση του πετρελαίου και των τιμών των καυσίμων τον τελευταίο καιρό, κάνει ρεκόρ και μάλιστα το ένα μετά το άλλο. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε συζητήσει κάποια αύξηση του κόστους, όσον αφορά τα εισιτήρια, εξάλλου κάτι τέτοιο δεν γίνεται αυτόνομα από το κάθε ΚΤΕΛ, αλλά συλλογικά μέσω της ομοσπονδίας μας και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών. Προς το παρόν λοιπόν δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, σίγουρα θα αιτηθούμε και εμείς να υπάρξει μία μικρή αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων. Πόσο θα είναι αυτή η αύξηση, είναι καθαρά θέμα του Υπουργείου και εξαρτάται από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Ξανατονίζω όμως, ότι έως τώρα δεν υπάρχει ούτε καν συζήτηση για κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι η τιμή του πετρελαίου κάποια στιγμή θα πέσει και επομένως μπορεί να αποφύγουμε αυτή την αύξηση».

Ο κ. Καλαμπόκας στάθηκε και στη μείωση του επιβατικού κοινού και λόγω covid και λόγω οικονομικής αδυναμίας των πολιτών.

«Η μείωση της κατανάλωσης σε όλα τα είδη, είναι πιστεύω εμφανής σε όλη την κοινωνία. Όλοι βλέπουν ότι κάθε μέρα οι πωλήσεις τους πέφτουν. Έτσι και εμείς έχουμε επηρεαστεί και λόγω του κορωνοϊού, αφού είναι δύσκολο ο κόσμος να ταξιδέψει και πλέον ταξιδεύει μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Είναι λογικό λοιπόν να έχουμε μειωμένη επιβατική κίνηση. Προσδοκούμε όμως αυτό να αλλάξει. Λόγω και των εορτών που έρχονται και αν πάμε και καλύτερα από την άποψη της υποχώρησης της πανδημίας, ελπίζουμε το καλοκαίρι να έχουμε περισσότερη επιβατική κίνηση».

Αθανάσιος Βάλαρης

«Πολλές φορές δεν έχουμε χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο στα οχήματά μας»

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Βάλαρης οδηγός του ΚΤΕΛ Ηλείας, στάθηκε και αυτός στη μείωση των εισοδημάτων τους, λόγω αύξησης των καυσίμων και φυσικά λόγω covid. «Η αύξηση του πετρελαίου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και πολλές φορές δεν έχουμε χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο στα οχήματά μας. Έχουμε συνεχώς μεγάλο πρόβλημα με την τιμή του πετρελαίου, που έχει φτάσει στο 1,65 και παραπάνω. Οπότε κάποιες φορές είναι ασύμφορη η κίνηση των λεωφορείων αφού δεν υπάρχει και δουλειά. Ότι γίνεται είναι με τα παιδιά από τα σχολεία. Έχει πέσει πολύ η κίνηση σε όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Σε αυτό φταίει και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να μετακινηθεί. Η κατάσταση λοιπόν είναι πολύ άσχημη και τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει».

Όλη η επικαιρότητα