Κόσμος

Οι ευρωπαϊκές προοπτικές της Αλβανίας στο επίκεντρο επίσκεψης Μέρκελ

oi_eyropaikes_prooptikes_tis_alvanias_sto_epikentro_episkepsis_merkel.jpg
Ακούστε το άρθρο
Με την επίσκεψή της στην Αλβανία ξεκίνησε η γερμανίδα καγκελάριος την περιοδεία της στα Βαλκάνια, εν μέσω της ελληνικής κρίσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε την Αλβανία ότι δεν καθυστερούν επίτηδες οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, αλλά τόνισε ότι τα Τίρανα πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις.

Στο επίκεντρο της συνάντησης της γερμανίδας καγκελαρίου με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, και τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, το ζήτημα των αιτούντων άσυλο και η διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τόνισε ότι η Αλβανία θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά επεσήμανε πως και η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της.

Υπογράμμισε ότι «η Αλβανία βρίσκεται στον δρόμο της πραγματικής μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του κράτους».

«Γνωρίζουμε πλέον ότι η μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της ένταξης δεν είναι μια διαδικασία που απλώς μας επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, αλλά κάτι που αφορά το μέλλον της χώρας» σημείωσε.

Η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξη της χώρας της στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί, επίσης, τη Σερβία και τη Βοσνία. Η περιοδεία της γερμανίδας καγκελαρίου στα Βαλκάνια έρχεται ενώ κρίνεται η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα