Πολιτική

Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

ky.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απομυθοποιεί πλήρως τους λαϊκιστές της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της εθνικιστικής και άκρας Δεξιάς, που υποκρίνονται ότι μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό μια εναλλακτική, ποιοτικά ανώτερη λύση σε ό,τι αφορά την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η γραμμή Τσίπρα, Καμμένου και Μιχαλολιάκου οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και στην επιστροφή σε μια σκληρή βαλκανική πραγματικότητα.

Εθνικό νόμισμα

Εάν η Ελλάδα χάσει τη δυνατότητα συμμετοχής της στην Ευρωζώνη θα επιστρέψει σε διάστημα λίγων μηνών στο εθνικό νόμισμα. Αυτή η επιστροφή θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Όσοι επιχειρηματίες έχουν παγκοσμιοποιημένες δραστηριότητες, με την έδρα των επιχειρήσεών τους, τις δανειακές τους συμβάσεις και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στο εξωτερικό θα βγουν κερδισμένοι από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Οι δραστηριότητές τους στο εσωτερικό, όπως η καταβολή των μισθών των υπαλλήλων τους που εργάζονται στην Ελλάδα, θα κοστίζουν λιγότερο, όπως και η διαβίωση των ιδίων και των μελών των οικογενειών τους.

Εντυπωσιακά κερδισμένοι θα βγουν και οι συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν υψηλά εισοδήματα κατά το παρελθόν και έχουν βγάλει σημαντικά ποσά στο εξωτερικό. Θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν για πολλά χρόνια μια άνετη ζωή στην Ελλάδα ή και να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις μετά την πλήρη κατάρρευση της αξίας διαφόρων περιουσιακών στοιχείων όπως είναι τα ακίνητα.

Οι έχοντες λοιπόν δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την πολιτική Τσίπρα, της δραχμής και της βαλκανικής μιζέριας.

Τεράστιος λογαριασμός

Τον οικονομικό και κοινωνικό λογαριασμό θα πληρώσουν πρώτοι απ’ όλους οι φτωχότεροι συμπολίτες μας, τους οποίους έχουν το θράσος να επικαλούνται τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Αυτοί που τα βγάζουν πέρα με 300-500 ευρώ τον μήνα θα δουν το δραχμικό τους εισόδημα να έχει 30%, 40% ή και 50% μικρότερη αγοραστική δύναμη, ενώ δεν θα μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Εισαγόμενα είδη, όπως τα καύσιμα και τα φάρμακα, θα είναι πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες γιατί είναι λογικό να υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ακόμη αι μαύρης αγοράς, σε προϊόντα που είναι συναλλαγματοβόρα.

Ακόμη και αυτοί που καταστράφηκαν την περασμένη πενταετία με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν από το πέρασμα στη δραχμή και στη βαλκανική πραγματικότητα. Τα μέλη της οικογένειάς τους που τα καταφέρνουν ακόμα και θα μπορούσαν να τους στηρίξουν, θα βρεθούν κι αυτά σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Όσο για την επανένταξή τους σε μια ανύπαρκτη αγορά εργασίας ή την υποστήριξή τους από ένα χρεοκοπημένο κράτος πρόνοιας, ούτε λόγος να γίνεται.

Τα εκατομμύρια συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι σκληροί στην κρίση τους γι’ αυτούς που τους οδήγησαν εκεί αλλά να κρατήσουν αποστάσεις από τους δημαγωγούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι υποσχέθηκαν τα πάντα για να ακολουθήσουν τελικά μια πολιτική που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. 

Όλη η επικαιρότητα