Πολιτική

Οι «ΓΑΛΑΖΙΟΙ» ενέκριναν τις πρώτες 100 υποψηφιότητες, για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σε Δημόσια Διαβούλευση «21 πολιτικές προτεραιότητες» του Κόμματος.
Ακούστε το άρθρο

Με συμμετοχή που προοιωνίζεται δυναμική παρουσία στις προσεχείς εθνικές εκλογές, οι «Γαλάζιοι» πραγματοποίησαν στην Αθήνα την προγραμματισμένη, Πανελλαδική Συνάντησή τους. Συμμετείχαν σ΄ αυτήν οι επικεφαλής των κομμάτων, κινήσεων, ομίλων πολιτικού προβληματισμού και «δεξαμενών σκέψης», που συγκροτούν το νέο πολιτικό φορέα. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν, το Σχέδιο που αφορά στους Πυλώνες του Κυβερνητικού Προγράμματος, συγκροτημένο πλάνο 21 πολιτικών, άμεσων προτεραιοτήτων Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και ο οδικός χάρτης ριζοσπαστικών τομών και ρήξεων, που αφορούν στην οικονομική – φορολογική πολιτική και σε δραστικές αλλαγές λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Το Στρατηγείο των «Γαλάζιων» στεγάζεται στη πλατεία Ομονοίας, στην οδό Πειραιώς 4. Λειτουργεί ήδη και ως Εκλογικό Στέκι των υποψηφίων Βουλευτών.

Όπως είναι γνωστό, η 30μελής ομάδα πρωτοβουλίας των  «Γαλάζιων», εξέλεξε Εκτελεστικό Γραμματέα του νέου πολιτικού φορέα, τον πρόεδρο του κόμματος «Ελεύθερη Πατρίδα», Καθηγητή Πανεπιστημίου, Νικόλαο Βασιλειάδη. Στη συνάντηση, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα του εκλογικού, οδικού χάρτη της προσπάθειας, όπως αυτός συμφωνήθηκε στη συνάντηση της 2ας Ιουνίου 2022, ξεκίνησε η έγκριση υποψήφιων Βουλευτών και η συγκρότηση Εκλογικών Επιτροπών, για όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Στην ολομέλεια των πολιτικών συμμάχων έδωσαν το παρόν 14 πρώην Υπουργοί των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και πολλοί πρώην Βουλευτές, κάποιοι εξ αυτών διαδικτυακά. Ανταλλάχθηκαν απόψεις  για το περιεχόμενο και συγκεκριμένα άρθρα του Καταστατικού και για την Ιδρυτική Διακήρυξη του υπό ίδρυση νέου κόμματος.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ είναι ο στόχος μας, τονίζουν οι «Γαλάζιοι», κι αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μ΄ ένα Εθνικό Σχέδιο, με θεμέλιο τις Αρχές, τις Αξίες, την Κληρονομιά του Ελληνισμού, αλλά και με συγκεκριμένα κοστολογημένα μέτρα, που θα απαντούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας Πολίτης. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του νέου Κόμματος, που εμπεριέχει 21 πολιτικές προτεραιότητες, παρουσίασε ο πρώην Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Η Συνάντηση ενέκρινε την Προγραμματική Διακήρυξη, που αναφέρεται στοχευμένα, σε όλα όσα απαιτείται να αλλάξουν, προκειμένου η Ελλάδα να μπει σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά, στους Θεσμούς, την Οικονομία και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής.

Ξεχωριστή και ρηξικέλευθη ήταν  η πρόταση του Σάββα Τσιτουρίδη, Προέδρου του κόμματος «Ριζοσπάστες», για το περιβάλλον και για τη χαίνουσα πληγή του δημογραφικού προβλήματος.
Ο Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ο οποίος είναι  εκ των μακροβιότερων κοινοβουλευτικών ανδρών, όντας ο ίδιος πολύτεκνος επικεντρώθηκε στα μέτρα άμεσης στήριξης των πολύτεκνων και των τρίτεκνων οικογενειών καθώς και στα κίνητρα που απαιτείται να θεσπιστούν, για να υπάρξουν χιλιάδες νέες γεννήσεις Ελληνόπουλων!

Στην Πανελλαδική Συνάντηση, τέθηκαν στη βάσανο του διαλόγου και οι θέσεις που αφορούν τους Νέους της Ελλάδας, τόσο από την Πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικης Νεολαιας Χριστίνας Τσίγκα, όσο και από την Υπεύθυνη Νεολαίας της νέας Συμμαχίας, για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, Εβίτας Καρανικολάου.

Αξίζει να δημοσιοποιηθεί η τοποθέτηση της Εβίτας Καρανικολάου, η οποία, μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα, τούτη την ώρα, πρέπει απαραιτήτως να ξανασυναντηθεί με τη αλήθεια!! Με αυτήν που προσπαθεί να κρύψει επιμελώς, το παρόν, πολιτικό κατεστημένο, που σχεδιάζει τις νέες συγκυβερνήσεις της καταστροφής!! Η Ελλάδα απαιτείται να αντιληφθεί ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την μετατροπή της, από χώρα σε χώρο! Ένα βήμα πριν από νέα Μνημόνια, μια ανάσα πριν την απόλυτη φτωχοποίηση της κοινωνίας της… Να κατανοήσει ότι απειλείται με φιλανδοποίηση, με κοινωνική ισοπέδωση… Και αυτήν την ευθύνη, για έξοδο από την πολύπλευρη κρίση που τη μαστίζει, πρέπει να την αναλάβει η ίδια η κοινωνία της!!…  Μέσα από αυτήν πρέπει να ξεπηδήσει η απόφαση για αναστροφή της πορείας που οδηγεί στην καταστροφή. Μέσα από ένα διάλογο, χωρίς τα γνωστά στερεότυπα, τις κούφιες ταμπέλες, τις συνήθεις αγκυλώσεις. Με πίστη στη Δημοκρατία και στην Κληρονομιά μας. Με σαφείς και διακριτές αποστάσεις από κάθε λαϊκιστική ή ακραία ρητορική και λογική, μπορεί να προκύψει η διέξοδος που έχει ανάγκη ο τόπος μας! Μπορεί να σχεδιαστεί και να υπηρετηθεί ένα μέλλον, ικανό να συνεγείρει τους Νέους!… Εμείς, λοιπόν, που συγκροτούμε το νέο πολιτικό φορέα, απευθύνουμε πρόσκληση συμπόρευσης, σε όλους τους Έλληνες, πάνω σ΄ αυτές τις αρχές». 

Εξάλλου ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται από ευάριθμη ομάδα πολιτευτών και κοινωνικών εργατών, Σωματείων ΑΜΕΑ, καθώς και πολλών  φιλανθρωπικών  και οργανώσεων κοινωνικής φροντίδας, με επικεφαλής την Καθηγήτρια Νοσηλευτικής,  Εύη  Πιτσιάβα, για ένα σύγχρονο πλαίσιο δράσης, που θα αντιμετωπίζει δραστικά και αποτελεσματικά, τα προβλήματα που μαστίζουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Η Πανελλαδική Συνάντηση του νέου κόμματος εξέφρασε την ευαρέσκεια όλων, στον Υπεύθυνο της Προεκλογικής Καμπάνιας, επικεφαλής του κόμματος «Δημοκράτες», Νίκο Καραχάλιο, για το ρηξικέλευθο χαρακτήρα των προτάσεων που επεξεργάστηκε, που στοχεύουν σε βαθιές τομές, τονίζουν το φιλολαϊκό χαρακτήρα του φορέα και αναδεικνύουν την ελκυστική φυσιογνωμία του νέου πολιτικού εγχειρήματος, σε αντιδιαστολή με τις κατεστημένες, νοσηρές νοοτροπἰες και πρακτικές, που χαρακτηρίζουν τις χρεοκοπημένες πολιτικές δυνάμεις, του παρόντος πολιτικού σκηνικού.

Οι θέσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση τις επόμενες μέρες στο site «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», που δημιουργήθηκε και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Η συμμετοχή των μελών και φίλων συνιστά sine qua non προϋπόθεση, στα πλαίσια της αμφίδρομης διαλεκτικής σχέσης συνδιαμόρφωσης και συνευθύνης των πολιτών, στη βάση και της λειτουργίας του σύγχρονου, «ψηφιακού» κόμματος, το οποίο ενέκρινε η Πανελλήνια Συνάντηση.

ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με τίτλο: ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Πολιτικές και Εκλογικές Συνεργασίες. Υπάρχει χώρος για κοινή πορεία;»

Η Συνάντηση του κινήματος «Γαλάζιοι», αποφάσισε την ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση της διαδικτυακής ημερίδας του «FORUM 2020.GR», που θα λάβει χώρα στη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και ώρες 17.00 -20.30 με θέμα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΟ 

Τέλος, οι «Γαλάζιοι» αποφάσισαν, ο Πρόεδρος και η «ονομασία» του νέου κόμματος, να είναι επιλεγούν στο Ιδρυτικό Συνέδριό του. Παράλληλα, καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν οι πρώτες 100 υποψηφιότητες, για τις  επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, οψέποτε αυτές προκηρυχθούν. Προχωράμε δυναμικά για να πάει «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», ήταν το ομόφωνο, καταληκτικό συμπέρασμα της Πανελλαδικής Συνάντησης.

Όλη η επικαιρότητα