Οικονομία

Οι Γερμανοί «ξανάρχονται» από το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Εσείς δεν θα θέλατε να ξέρετε που πηγαίνουν τα λεφτά σας;

Οι Γερμανοί φορολογούμενοι πολίτες πάντως δεν θα έλεγαν όχι στην προοπτική να «ελέγξουν» το πώς και που διαθέτει η κυβέρνησή τους τα χρήματα από τους φόρους τους, ιδίως εάν αυτό συνδυάζεται με διακοπές στον μεσογειακό ήλιο και στις θάλασσες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι του εικονιζόμενου τουριστικού γραφείου που διαφημίζουν τα πακέτα διακοπών στις χώρες του μεσογειακού Νότου με το ευφάνταστο σλόγκαν: «Επισκεφτείτε τα χρήματα των φόρων σας», ή αλλιώς ? περάστε τις διακοπές σας στις χώρες που βοηθάτε να σωθούν με τον οβολό σας!

Όσο για το κατά πόσον θα αποδειχθεί επιτυχημένη η καμπάνια, οι πιθανότητες είναι πολλές, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρατήσεων των Γερμανών για την Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη DW, οι Γερμανοί επιλέγουν και πάλι την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς τα τουριστικά πακέτα προς τη χώρα μας «βγήκαν» φέτος πιο φθηνά σε σχέση με την Τουρκία και την Ισπανία.

Τις σχετικές αναλύσεις επιβεβαιώνουν και οι μεγαλύτεροι tour operators που εκτιμούν πως η αύξηση των κρατήσεων θα φτάσει συνολικά το 8% σε ετήσια βάση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Γερμανοί «ξανάρχονται» από το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Για να δουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους ?

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα