Life

Oι καθημερινές συνήθειες των αξιαγάπητων ανθρώπων σύμφωνα με το Forbes

Ακούστε το άρθρο

Eίναι οι άνθρωποι που σου θυμίζουν την καλή πλευρά της ζωής και βγάζουν από μέσα σου τον καλύτερό σου εαυτό. Είναι εκείνοι που με την παρουσία τους δημιουργούν ένα περιβάλλον που σε εμπνέει.

Είναι οι άνθρωποι που σου δίνουν έναν σημαντικό λόγο για να (συνεχίσεις να) πιστεύεις στους ανθρώπους. Έχουν γύρω τους καλούς φίλους και μια ενέργεια που σε συνεπαίρνει και σε ξυπνά από τον λήθαργο της τοξικότητας που δέχεσαι από άτομα που για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα. Οι αξιαγάπητοι άνθρωποι δεν έχουν συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά, ούτε γεννήθηκαν αξιαγάπητοι.

Την θετική στάση τους προς την ζωή την «δούλεψαν» με προσπάθεια. Κόντρα σε δύσκολες συνθήκες και συμπεριφορές. Το να είσαι εξαιρετικά αγαπητός στους άλλους δεν είναι θέμα ευφυίας.

Είναι κυρίως θέμα συναισθηματικής νοημοσύνης -καλής διαχείρισης των συναισθημάτων σου (και των συναισθημάτων των άλλων).

Σε άρθρo του Forbes διαβάσαμε τις συμπεριφορές που συνθέτουν το προφίλ του αξιαγάπητου ανθρώπου που όλοι θέλουν στη ζωή τους.

1) Οταν τους μιλάς σε ακούν με προσοχή. Κάνουν ερωτήσεις δείχνοντας αληθινό ενδιαφέρον γι’αυτό που τους λες: Με αυτούς τους ανθρώπους, οι συζητήσεις είναι απολαυστικές. Δεν τους ενδιαφέρει να σε εντυπωσιάσουν με τις γνώσεις τους, ούτε προσπαθούν να σε πείσουν ότι διαθέτουν χιούμορ. Σε ακούν, δείχνοντας κατανόηση. Δεν σε διακόπτουν. Ξέρεις ότι οι λέξεις σου δεν πέφτουν κάτω.

2) Δεν ασχολούνται με το κινητό τους όταν είναι μαζί σου: Δεν διακόπτουν την συζήτηση μαζί σου για να δουν τις ειδοποιήσεις τους. Αφοσιώνονται στη στιγμή. Αυτή που μοιράζεστε.

3) Γενναιοδωρία: Οι άνθρωποι που είναι εξαιρετικά αγαπητοί νιώθουν ωραία με τον εαυτό τους. Έτσι ακριβώς κάνουν και τους άλλους να νιώθουν. Έχουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά γι’αυτό που είναι. Δεν ανταγωνίζονται τους άλλους. Είναι χαρούμενοι όχι γιατί κάτι καλό τους συνέβη, αλλά γιατί μπορούν να βρουν το καλό παντού. Αυτό είναι που τους κάνει πραγματικά ενδιαφέροντες.

4) Δεν σε κρίνουν: Έχουν ανοιχτό μυαλό. Μπορείς να τους πεις τα πάντα χωρίς να φοβάσαι για την αντίδρασή τους. Οι νέες ιδέες και οι διαφορετικές απόψεις είναι ευπρόσδεκτες γι’αυτούς. Δεν σου επιβάλλουν τον κόσμο τους, όμως, έχουν την διάθεση να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των άλλων και να τον αποδέχονται.

5) Δεν αλλάζουν διαρκώς διαθέσεις. Δεν αφήνουν τις συνθήκες να επηρεάσουν την συμπεριφορά τους προς τους άλλους ανθρώπους: Η συμπεριφορά τους έχει συνέπεια. Δεν ξεσπούν στους γύρω τους τα προσωπικά τους προβλήματα.

6) Mε την γλώσσα του σώματος εκφράζουν το καλό που έχουν μέσα τους: Οι αξιαγάπητοι άνθρωποι σε παρασύρουν με την ενέργειά τους. Μιλούν με ενθουσιασμό, θα σε αγγίξουν με φιλικό τρόπο, σε κοιτούν στα μάτια και χαμογελούν. Ξεχωρίζουν.

7) Δεν εκθέτουν τους άλλους και δεν τους φέρνουν σε δύσκολη θέση: Δεν κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις. Σε σε πιέζουν να πεις κάτι προσωπικό. Σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής και δέχονται με ζεστασιά ό,τι πολύ δικό σου έχεις να τους πεις. Απεχθάνονται το κουτσομπολιό.

8) «Tα περισσότερα χαμόγελα, ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο. Frank A. Clark»: Δύσκολα θα δεις αυτούς τους ανθρώπους να μην χαμογελούν. Είναι κομμάτι της στάσης ζωής τους.

9) Το όνομά σου έχει σημασία γι’αυτούς: Συγκρατούν τα ονόματα και θέλουν με αυτά να απευθύνονται στους άλλους. Θέλουν να δημιουργούν κλίμα οικειότητας. Ξέρουν ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

10) Κρατούν τις ισορροπίες: Οι άνθρωποι που είναι συμπαθείς στους άλλους ξέρουν να διατηρούν τις ισορροπίες. Να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις της ζωής όπως τους αξίζει. Με χιούμορ. Σοβαρότητα. Με τα δύο μαζί.

via

Όλη η επικαιρότητα