Οι «μονομάχοι» για τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία μιλούν στην εφ. «Πατρίς»

Share

Με το βλέμμα στραμμένο στις τετραπλές κάλπες που στήνονται αύριο είναι η ηγετική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής και τα στελέχη του κόμματος, τα οποία καλούνται να προσέλθουν για άλλη μία φορά στις εσωκομματικές εκλογές μετά από εκείνες της ανάδειξης της νέας ηγεσίας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη φορά η βάση, δηλαδή τα «πράσινα» μέλη καλούνται να εκλέξουν τις νέες τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες όπως αναφέρουν κορυφαίοι παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη θα αποτελέσουν την «ατμομηχανή» του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών, τους 4.200 αντιπροσώπους του 3ου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και τέλος, το… μελλοντικό όνομα της παράταξης, στην οποία επιστρέφει το «ΠΑΣΟΚ» και ο «πράσινος ήλιος».

Στόχος της ηγεσίας είναι η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελών να συμμετέχουν -ήδη οι ιθύνοντες «φλερτάρουν» με τις 100.000- στην διαδικασία μιας και η «προίκα» των 270.000 ψηφοφόρων των εκλογών του Δεκεμβρίου δεν αφήνει άλλα περιθώρια.

Την ίδια ώρα, επιδιώκεται μεγάλη συμμετοχή μιας και οι εκλογές αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της Κεντρικής Επιτροπής που θα ακολουθήσουν στις 15 Μαΐου θέτουν τις δύο εσωκομματικές διαδικασίες σε σύγκριση.

Στην Ηλεία, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο είναι τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής εφόσον εκλεγούν.

Πρόκειται για τον Σταύρο Δανιηλίδη, και τον Δημήτρη Βάλαρη οι οποίοι σήμερα μιλούν στην εφ. «Πατρίς» ενόψει της αυριανής εσωκομματικής «μονομαχίας» χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης της τελευταίας στιγμής.

Δημήτρης Βάλαρης: «Παρών για Κίνημα Ανοικτό, Σύγχρονο και Δημοκρατικό!»

«Τον Δεκέμβρη του 2021, η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σηματοδότησε την αλλαγή γενιάς στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό έγινε με τη συμμετοχή 270.000 μελών και φίλων του Κινήματος, που αμφισβήτησαν την υπάρχουσα κατανομή των πολιτικών δυνάμεων, βάζοντας τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη σε μία καινούργια εποχή.  Αύριο ανοίγει ένας νέος κύκλος για την οργανωτική μας ανασυγκρότηση. Είναι η ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει με πολιτικές κοινωνικού προσανατολισμού, με μεταρρυθμιστικές επιλογές που θα βοηθήσουν την Ελληνική κοινωνία να ανέβει και πάλι ψηλά, στη θέση που δικαιούται και της αξίζει.  Δηλώνω και εγώ παρών, ως υποψήφιος για την Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας, για ένα Κίνημα Ανοικτό, Σύγχρονο και Δημοκρατικό».

Σταύρος Δανιηλίδης: «Να κάνουμε το επόμενο βήμα για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής»

«Αύριο καλούμαστε ενωμένοι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Η μαζική συμμετοχή συντρόφων πανελλαδικά ως υποψήφιοι για τα όργανα, δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία συμμετέχω και εγώ μαζί με άλλους εξαίρετους συνυποψήφιους-ες, ως υποψήφιος για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας. Στο νομό με μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες οργανώσεις στην Ελλάδα. Ζητώ την στήριξη σας και σας καλώ όλους και εγώ με τη σειρά μου να δώσετε το παρών την Κυριακή, ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής. Καλό αγώνα σε όλες και όλους».

Η τελική λίστα των υποψηφίων γα την Νομαρχιακή

Αλεξόπουλος Γεράσιμος

Αλτούνη Χαρά

Βάλαρης Δημήτρης

Γιαννακόπουλος Πέτρος

Γιοβάνης Βασίλης

Δανιηλίδης Σταύρος

Δημητροπούλου Χριστίνα

Ζάρρας Γιώργος

Ζαφειροπούλου Δήμητρα

Κανελλόπουλος Ιωάννης

Κοτσαύτη Σοφία

Κριετσιώτης Κωνσταντίνος

Κυπρούλης Σωτήριος

Λαμπροπούλου Σταυρούλα

Μαρινόπουλος Δημήτρης

Μαρτζάκλη Ευθαλία

Μαρτζάκλη Θεώνη

Μπακογιάννης Γιώργος

Ντούγκας Βασίλειος – Νικόλαος

Σκουλαρίκης Γιώργος – Λεωνίδας

Σολωμός Παναγιώτης

Συναδινός Θεόδωρος

Φάμελος Βασίλης

Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής ΚΟ ΚΙΝΑΛ

«Η συμμετοχή θα είναι μία ακόμα νίκη, θα ανοίξει το δρόμο για νέες και ακόμα πιο μεγάλες νίκες»

«Την Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει εκεί που χτυπά η καρδιά της κοινωνίας.

Κατεβαίνει στον κόσμο, καλεί τους πολίτες να πάρουν και πάλι την τύχη τους στα χέρια τους συμμετέχοντας ενεργά στην οικοδόμηση ενός ανοιχτού και δημοκρατικού κόμματος, στη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή των νέων δημοτικών οργανώσεων, της νομαρχιακής επιτροπής του νομού Ηλείας αλλά και στην εκλογή των συνέδρων για το συνέδριο της παράταξης, θα είναι μία ακόμα νίκη μετά και τη μεγάλη συμμετοχή των 270.000 πολιτών στην ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου.

Η νίκη αυτή θα ανοίξει το δρόμο για νέες και ακόμα πιο μεγάλες νίκες.

Για αυτό και έχει σημασία η συμμετοχή κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να είναι αυτός που θα ενεργοποιήσει την κοινωνική δυναμική για τη νέα Αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να συνδεθεί και πάλι με το καθολικό και πλειοψηφικό αίτημα για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, για πολιτικές που θεμελιώνουν την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ανατροπή του σημερινού παρηκμασμένου και αποτυχημένου πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. Περνάει μέσα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με το ΠΑΣΟΚ και πάλι στη θέση του πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Και σε αυτή τη δυναμική και ελπιδοφόρα προσπάθεια, πρέπει να είναι συμμέτοχοι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες. Η Ηλεία, για μία ακόμα φορά, να ανοίξει το δρόμο της νίκης και της νέας Αλλαγής».