Υγεία

Oι μύθοι που κυκλοφορούν για τη γονιμότητα

Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι οτι ακούτε διάφορες φήμες αναφορικά με τη γονιμότητα και δεν ξέρετε τελικά ποιες ισχύουν και ποιες όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παρακάτω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:

Η υπογονιμότητα αφορά μόνο τη γυναίκα

Κάποιοι έχουν την εντύπωση πως, όταν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να κάνει παιδί, αυτόματα σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι της γυναίκας. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραίτητα, αφού αν υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις, μπορεί να αποδειχθεί ότι τελικά το πρόβλημα είναι του άντρα.

Η συχνότητα της ερωτικής επαφής αυξάνει τις πιθανότητες

Η λογική λέει ότι όσο πιο συχνά έχει ερωτικές επαφές το ζευγάρι, τόσο πιο πιθανό είναι να συλλάβει η γυναίκα. Σωστό; Λάθος! Αρκεί να αναφέρουμε ότι αρκετοί γιατροί αναφέρουν ότι με τις τακτικές συνευρέσεις το σπέρμα του άντρα αδυνατίζει και συνιστούν οι προσπάθειες σύλληψης να γίνονται στοχευμένα, στις γόνιμες δηλαδή ημέρες της γυναίκας.

Τα αντισυλληπτικά μειώνουν τη γονιμότητα

Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποδειχθεί η ισχύς της εν λόγω φήμης, όμως σε γενικές γραμμές δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά κάτι τέτοιο. Για να το πούμε απλά, το γεγονός ότι παίρνατε αντισυλληπτικά μια περίοδο για να αποφύγετε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη δε σημαίνει ότι επηρεάζεται απαραίτητα η γονιμότητά σας σε μελλοντικές προσπάθειες σύλληψης.

Μετά τα 35 είναι απίθανο να συλλάβετε

Σίγουρα όσο μεγαλώνει μια γυναίκα, τόσο πιο δύσκολες γίνονται οι προσπάθειες σύλληψης, όμως αυτό δε σημαίνει ότι αν είναι πάνω από 35 χρονών, πρέπει να ξεχάσει την ιδέα να γίνει μανούλα. Απλά θα πρέπει να γίνει συζήτηση με το γιατρό και να ακολουθήσετε πιστά τις εντολές του.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα