Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Οι νομοί με τα περισσότερα τροχαία και νεκρούς στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας

Στην Ηλεία, σημειώθηκαν 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 28.
Ακούστε το άρθρο

Τους νομούς με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα σε Δυτική Αχαΐα και Πελοπόννησο κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στην Αχαΐα σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα το πρώτο πεντάμηνο του 2022 και στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι νεκροί, σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων το πρώτο πεντάμηνο του 2022, καταγράφηκαν στην Κορινθία και στη Μεσσηνία, ενώ στη Λακωνία σημειώθηκαν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα οκτώ τροχαία, χωρίς κανένα από αυτά να είναι θανατηφόρο.

Στοιχεία για τα τροχαία στη δυτική Ελλάδα

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, 183 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους 23 άτομα, ενώ 20 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 191 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα περισσότερα τροχαία σημειώθηκαν τον Μάιο και τα λιγότερα τον Μάρτιο.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία ανά περιφερειακή ενότητα έχουν ως εξής:

*Στην Αιτωλοακαρνανία, σημειώθηκαν 66 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά αλλά επτά, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 75.

*Στην Αχαΐα, καταγράφηκαν 89 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους οκτώ άτομα, ενώ 10 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 88 τραυματίστηκαν σοβαρά.

*Στην Ηλεία, σημειώθηκαν 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 28.

Στοιχεία για τα τροχαία στην Πελοπόννησο

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σημειώθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του 2022, 125 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 15 άτομα, ενώ 11 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 128 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, τα περισσότερα τροχαία σημειώθηκαν τον Απρίλιο και τα λιγότερα τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία των τροχαίων ανά περιφερειακή ενότητα έχουν ως εξής:

*Στην Αργολίδα, καταγράφηκαν 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκε σοβαρά ένα, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 32.

*Στην Αρκαδία, σημειώθηκαν 29 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και καταγράφηκε ένας νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε άτομα.

*Στην Κορινθία, καταγράφηκαν 43 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους επτά άτομα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά έξι άτομα και οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 42.

*Στην Λακωνία, συνέβησαν οκτώ τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οκτώ άτομα.

*Στην Μεσσηνία, καταγράφηκαν 18 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και οι νεκροί έφθασαν τους πέντε, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα και άλλα 13 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι επικίνδυνες παραβάσεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το πρώτο πεντάμηνο του 2022 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, περίπου 14.700 επικίνδυνες παραβάσεις, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περισσότερες από 13.000 επικίνδυνες παραβάσεις.

Όσον αφορά στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, αυτές ήταν, η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η παραβίαση της προτεραιότητας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,

Όλη η επικαιρότητα