Categories: ΕΠΣ Ηλείας

Οι παράγοντες του ηλειακού ποδοσφαίρου για Α1 – «Ναι υπό  προϋποθέσεις… στον όμιλο των 16 ομάδων»!

Share

Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, σχολίασαν τις  δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ κ. Άρη Κουλούρη, αναφορικά με την επιστροφή της Α1 κατηγορίας σε έναν όμιλο των 16 ομάδων, και πρεμιέρα πολύ νωρίς, το Σαββατοκύριακο, 10 – 11 Σεπτεμβρίου, τέσσερεις εκ των κορυφαίων παραγόντων του Ηλειακού Ποδοσφαίρου!

Συγκεκριμένα ο κ. Κουλούρης τόνισε: Ως πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, σας αναφέρω, ότι επιστρέφουμε στο μοντέλο του ενός ομίλου στην Α1 κατηγορία,  των 16 ομάδων βάση προκήρυξης. Με το πρωτάθλημα να έχει ημερομηνία έναρξης, το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Σεπτεμβρίου! Ενώ επιστρέφει και η μορφή των Πλέι Οφ και Πλέι άουτ, έτσι όπως τα γνωρίζαμε προ το Κορωνοιού, με βαθμολογικό όριο φυσικά»

ΑΚΗΣ  ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ (Παράγοντας ΠΑΟΒ):

«Αν και έχω τις επιφυλάξεις μου λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία φυσικά μαστίζει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον έναν όμιλο των 16 ομάδων! Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις! Καθώς θα πρέπει οι ομάδες πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να γνωρίζουν την προκήρυξη αναφορικά ιδίως με τα πλει – οφ και τα πλει – άουτ! Σε ότι όμως αφορά την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, νομίζω ότι είναι σχετικά νωρίς για τοπικό πρωτάθλημα, καθώς  αυτό θα σημάνει έναρξη της προετοιμασίας  των ομαδόν από το τέλος Ιουλίου, την ώρα που οι περισσότεροι παίκτες, εργάζονται σε διάφορες εποχιακές δουλειές, και ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό»!

ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ (Παράγοντας Νίκης Τραγανού):

«Το γεγονός και μόνο ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας κ. Άρης Κουλούρης, βγήκε πολύ νωρίς και έκανε ανακοινώσεις σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣΗ, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση! Καθώς πρέπει κάποτε και εμείς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να γίνουμε «Ευρώπη»! Όμως το θέμα είναι αν αυτό μπορεί να γίνει στην πράξη! Καθώς όπως βλέπεται οι περισσότερες ομάδες , μεταξύ αυτών και η δικιά μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν πρόβλημα συγκρότησης Δ.Σ.! Καλή βέβαια η επιστροφή σε έναν όμιλο των 16 ομάδων, όμως η έναρξη του πρωταθλήματος είναι πολύ νωρίς σχετικά, ανεξάρτητα αν τότε πρέπει να ξεκινά το πρωτάθλημα! Και αυτό επειδή οι περισσότεροι παίκτες είναι εργαζόμενοι,  κυρίως σε εποχιακές καλλιέργειες και στα τουριστικά επαγγέλματα»!

ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Παράγοντας Ξενοφώντα Κρεστένων):

«Είναι γεγονός πως μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας, είναι καιρός να επιστρέψουμε εξ ολοκλήρου  στην κανονικότητα, και  σε έναν όμιλο των 16 ομάδων στην Α1 κατηγορία! Παρότι λόγο  της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης, εμείς οι παράγοντες θα πληρώσουμε το «μάρμαρο» των πολλών μετακινήσεων, και φυσικά των πολλών διαιτησιών! Όμως η ζωή συνεχίζεται και μαζί βέβαια και το ποδόσφαιρο, που μας δίνει ζωή!!! Όμως  η επιστροφή θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις! Οι ομάδες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να γνωρίζουν την προκήρυξη αναφορικά με τα πλει – οφ και τα πλει – άουτ! Σε ότι όμως αφορά την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, νομίζω ότι είναι σχετικά νωρίς για τοπικό πρωτάθλημα, καθώς  αυτό θα σημάνει έναρξη της προετοιμασίας  των ομαδόν από το τέλος Ιουλίου, την ώρα που οι περισσότεροι παίκτες, εργάζονται σε διάφορες εποχιακές δουλειές, και ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΔΑΣ (Πρώην Πρόεδρος Ολυμπιακού Ζαχάρως):

«Είναι καιρός βέβαια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των 16 ομάδων στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΗ! Όμως εδώ που βρισκόμαστε, με την ακρίβεια και την οικονομική κρίση να μαστίζει όλους μας, και τον βραχνά… της πανδημίας πάνω από τα κεφάλια μας, να γίνει και τη νέα περίοδο σε δυο ομίλους! Έτσι ώστε να μην αυξηθούν κι άλλο τα έξοδα των ομάδων, οι περισσότερες εκ των οποίων όπως βλέπεται, έχουν τελματώσει, καθώς δεν έχουν λεφτά για να προχωρήσουν! Ας μείνει λοιπόν όπως πέρυσι, μέχρι να ησυχάσουμε τελείως από τον κορωνοιό! Όσο  για την πρεμιέρα της 10ης Σεπτεμβρίου, θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με το 90% ερασιτέχνες παίκτες! Καθώς  τα περισσότερα παιδιά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και εργάζονται σε εποχιακές καλοκαιρινές δουλειές,, μη μπορώντας να ακολουθήσουν την προετοιμασία, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου, να αποτέλεσμα αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου, να έχουμε πολλούς τραυματισμούς»!