Αγροτικά Ηλεία

«Οι πληγές να κλείσουν» – Λύσεις στα προβλήματά τους ζήτησαν οι παραγωγοί των Μακρισίων

«Έρχεται» συνάντηση με Γεωργαντά και Λυκουρέντζο.
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, θα επιδιώξουν να έχουν το προσεχές διάστημα οι παραγωγοί των Μακρισίων και των περιοχών του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις φωτιές (Ιούλιος 2022), αλλά και από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (όπως από τις πλημμύρες του 2019).

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια για την συνάντηση με τα κορυφαία πολιτικά στελέχη, θα είναι οι τέσσερις βουλευτές της Ηλείας κ.κ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, που ήταν παρόντες στην σύσκεψη.

Οι βουλευτές του νομού ανέφεραν ότι θα συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους, στο να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν καταγράφει, ενώ στάθηκαν ιδιαιτέρα στην τιμή της σταφίδας που πρέπει να ενισχυθεί, στην διαδικασία που πρέπει να προχωρήσει άμεσα για τις αποζημιώσεις σε όσους έπαθαν ζημιά από τις φωτιές του Ιουλίου του 2022 (ακόμη δεν έχουν δοθεί κάποιες αποζημιώσεις, για να μπορούν οι κάτοικοι που είδαν την περιουσία τους να … χάνεται, να προσδοκούν σε μια θετική λύση) και φυσικά στην άμεση διευθέτηση οποιαδήποτε προβλήματος … πονάει τον παραγωγό.

Παρόντας στην σύσκεψη ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα, τόσο στην πλήρη επαναλειτουργία του αντλιοστασίου, με την αποκατάσταση της δεύτερης τουρμπίνας, καθώς επίσης και του υδροηλεκτρικού εργοστασίου που βρίσκεται στον Αλφειό.

Μάλιστα τόνισε ότι θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις από την περιφέρεια, για να προχωρήσουν αυτά τα δύο σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της Αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

Πρωτοβουλία Γιώργου Παρασκευόπουλου & Γιώργου Παρασκευόπουλου

Η σύσκεψη να σημειωθεί ότι έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας Μακρισίων κ. Γιώργου Παρασκευόπουλου και του δημοτικού σύμβουλου κ. Γιώργου Χατζόπουλου στο κοινοτικό γραφείο Μακρισίων, όπου συμμετείχαν και αρκετοί παραγωγοί της περιοχής.

Τα κυριότερα δε θέματα της σύσκεψης ήταν :

Αποζημίωση  ΚΟΕ-ΠΣΕΑ Πλημμύρες 2019.

Αποζημίωση Πυρκαγιών 2022.

Ενίσχυση Σταφίδας -Σύσταση φορέα-Ομάδα παραγωγών.

Στην σύσκεψη ήταν ακόμη ο κ. Γιάννης Δάγκαρης αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που εκπροσωπούσε τον δήμαρχο κ. Διονύση Μπαλιούκο και που δήλωσε και αυτός ικανοποιημένος από τα όσα διαδραματίστηκαν στην σύσκεψη, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Παναγιώτης Γριβάκης, ο Συντονιστής αγροτικών φορέων Δυτικής Ελλάδας ΝΔ και Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ενώ το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Βαρουξή, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην σύσκεψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο συνεργάτης του κ. Παναγιώτης Παυλόπουλος, που μίλησε και αυτός για την ανάγκη να βρεθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Γιώργος Παρασκευόπουλος: «Οι βουλευτές είναι ενωμένοι έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα»

Ο Πρόεδρος Μακρισίων κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι βγήκαν αρκετά θετικά μηνύματα από την χθεσινή σύσκεψη τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι οι βουλευτές ήταν ενωμένοι έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και να δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις στους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά και από τις πλημμύρες και από τις πυρκαγιές, όπως και για την ενίσχυση της σταφίδας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις και σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε και τον κ. Γεωργαντά, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ τον κ. Λυκουρέντζο, για να τεθούν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα του Αγροτικού κόσμου της περιοχής. Θέλω να είμαι αισιόδοξος για αυτό».

Γιώργος Χατζόπουλος: «Ημερίδα με προσκαλεσμένο τον Ανδρέα Λυκουρέντζο»

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος τόνισε για τα αποτελέσματα της σύσκεψης :

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ημερίδα όπου θα κοιτάξουμε να έρθει ο κ. Λυκουρέντζος ή κάποιος εκπρόσωπος από τον ΕΛΓΑ, όπου θα παραβρίσκονται και οι βουλευτές του νομού. Όσον αφορά τους βουλευτές, τόνισαν ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις προς όλους τους παραγώγους. Τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να ιεραρχηθούν τα ζητήματα που υπάρχουν και γενικά υπήρχε μια καλή διάθεση για να δοθούν λύσεις».

Όλη η επικαιρότητα