Olympia Forum

Οι προκλήσεις της Περιφέρειακής Ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στο Olympia Forum IV που ξεκινά τις εργασίες του

Πηγή έμπνευσης και καινοτομίας!
Ακούστε το άρθρο

Το Olympia Forum ΙV το μεγαλύτερο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ξεκινά σήμερα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στόχος αυτού του ετήσιου, μοναδικού στο είδος του, συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή είναι να συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη των 13 Περιφερειών της χώρας που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ μια ουσιαστική ανάπτυξη.

Μερικά από τα θέματα στα οποία θα στοχεύσουν οι εργασίες του συνεδρίου είναι η Ανόρθωση και Ανασυγκρότηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Μεταφορές και οι Υποδομές, ο Τουρισμός, η Κυκλική Οικονομία, η Επιχειρηματικότητα και οι Επιδοτήσεις, η Χρήση των Νέων Τεχνολογιών σε Δήμους και Περιφέρειες, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, η Κλιματική Κρίση και η Πράσινη Ενέργεια, η Αστικοποίηση, η Αγροτική Ανάπτυξη, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του φετινού Οlympia Forum θα βρεθούν όλα τα κύρια ζητήματα που απαιτούν προσοχή και δράση για την περιφερειακή ανάπτυξη. Με δημιουργική σκέψη και μέσω γόνιμων προτάσεων, θα προωθηθούν σκέψεις και δράσεις για μια βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη μεταρρύθμιση της εθνικής πολιτικής που αφορά στην Ανάπτυξη Περιφερειών και Πόλεων.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών συγκαταλέγονται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμα το «παρών» θα δώσουν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου, του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Μύρων Φλούρη του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκου, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, της ευρωβουλευτού Έλενας Κουντουρά, των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη και Δημήτρη Μάντζου αλλά και των βουλευτών Ηλείας, Ανδρέα Νικολακόπουλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Διονύση Καλαματιανού.

Ακόμα, στο ΟlympiaForum IV, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας, ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσιςΔιονύσης Νικολάου και ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης.

Από την πλευρά της περιφέρειας θα παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διεξαχθούν συζητήσεις μεταξύ δημάρχων της Ηλείας και όχι μόνο όπου μεταξύ άλλων θα λάβουν μέρος ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο δήμαρχος Βάρης – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο olympiaforum.gr

Όλη η επικαιρότητα