Ηλεία

Οι πυρόπληκτοι της Ηλείας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με την Ρίτα Αντωνοπούλου στον Πύργο στις 30/10.

Στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση θα βρεθούν οι αγρότες της Ηλείας και οι πυρόπληκτοι διεκδικώντας την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Νωρίτερα στις 30 Οκτωβρίου στις 9:00 το βράδυ στο κλειστό Γυμναστήριο του Πύργου θα δοθεί συναυλία αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους με την Ρίτα Αντωνοπούλου.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα στο Πελόπιο η Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων του Νομού απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους αγρότες για να συμμετάσχουν στις δύο αυτές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν ως στόχο να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να σκύψει πάνω στα προβλήματα που έχουν οι αγρότες και κυρίως των πυρόπληκτων περιοχών.

«Τα «παχιά λόγια» και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποδείχθηκαν γρήγορα ψεύτικα. Ακόμη και σήμερα δεν έχει καν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και όσες «ενισχύσεις» δόθηκαν, ήταν κουτσουρεμένες, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες. Οι πληγέντες κτηνοτρόφοι, ακόμα περιμένουν βοήθεια για να ταΐσουν τα ζώα τους, που τα συντηρούν με την αλληλεγγύη των συναδέλφων.

Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθούν η αύξηση του κόστους διαβίωσης, η τραγική κατάσταση με την παραγωγή σταφίδας,, ενώ οι πρώτες βροχές, ήρθαν να αποδείξουν την «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού όταν πρόκειται να προστατευτεί ο λαός και η περιουσία του. Τους λέμε για ακόμα μια φορά ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και δυστυχώς ακόμα έχουν γίνει ελάχιστα. Έχοντας σταθερό πρόγραμμα κινητοποιήσεων μπροστά μας έχουμε την μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στον Πύργο το Σάββατο 30 Οκτώβρη στις 9:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου, καθώς και την συμμετοχή μας στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των πληγέντων στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Για την επιτυχία τους, καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες στα πυρόπληκτα χωριά, γίνονται συναντήσεις και συσκέψεις, με στόχο αυτό που θέσαμε από την πρώτη στιγμή των καταστροφών, «να μην μείνει κανένας μόνος του», αφού πλέον αποδεικνύεται καθημερινά πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Θανάσης Βομπίρης.

Όλη η επικαιρότητα