Hobby

Οι σειρές που αγαπήσαμε σε επιτραπέζια παιχνίδια

oi_seires_poy_agapisame_se_epitrapezia_paihnidia.jpg
Ακούστε το άρθρο
Διαχρονικές αλλά και καινούργιες επιτυχημένες σειρές μετατρέπονται  σε επιτραπέζια παιχνίδια δίνοντας στους αγαπημένους μας χαρακτήρες σάρκα και οστά!

Α Game of thrones: The Board Game 2nd Edition

Βασισμένο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά επικής φαντασίας, το Παιχνίδι του Στέμματος εξιστορεί μια επική σύγκρουση για εξουσία σε ένα αχανές και βίαιο βασίλειο. Το επιτραπέζιο επιτρέπει στους παίκτες να πάρουν τον έλεγχο των μεγάλων οίκων του Westeros και να ξεκινήσουν μία επική μάχη για να κατακτήσουν τον Σιδερένιο Θρόνο.   

Το παιχνίδι παίζεται σε γύρους που περιέχουν τρεις φάσεις. Στην πρώτη συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που επηρεάζουν το παιχνίδι, ενώ η δεύτερη, η φάση του σχεδιασμού, είναι ίσως και η πιο σημαντική, καθώς απαιτεί διπλωματία και διορατικότητα. Δημιουργούνται διάφορες συμμαχίες μεταξύ των παικτών με υποσχέσεις που οι παίκτες δεν τηρούν απαραίτητα με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι. Τελική φάση του παιχνιδιού είναι αυτή της δράσης όπου ξεκινάει η μάχη για τον θρόνο! Ένα παιχνίδι έξυπνου σχεδιασμού, και λεπτής διπλωματίας για 3-6 παίκτες άνω των 14ετών και διάρκεια 120-240 λεπτά.

 

The Walking Dead Board Game: The best Defense

Στο επιτραπέζιο παιχνίδι The Walking Dead, οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των Rick, Glenn, Daryl, Michonne και των άλλων χαρακτήρων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κόσμο κυριευμένο από ζόμπι.  Οι παίκτες σχηματίζουν πολύτιμες συμμαχίες σκοτώνοντας ζόμπι με καραμπίνες και τόξα και προσπαθούν να γυρίσουν πίσω στον καταυλισμό τους σώοι, χωρίς να χάσουν μέλη της ομάδας. Εάν κάποιο μέλος της ομάδας χαθεί δεν βγαίνει από το παιχνίδι αλλά γίνεται ζόμπι και κυνηγάει την υπόλοιπη ομάδα. 

Το παιχνίδι μπορεί και να μετατραπεί από συνεργατικό σε ανταγωνιστικό, καθώς οι παίκτες μπορούν να χωριστούνε σε δύο ομάδες, σε επιζώντες και ζόμπι.  Το παιχνίδι είναι αρκετά γρήγορο, διαρκεί 45-60 λεπτά και απευθύνεται σε 1-4 παίκτες ηλικίας άνω των 15 ετών.

 

Big Bang TheoryΤhe party game

The Big Bang Theory Party Game είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να ξαναζήσουν την ιστορία των Leonard, Sheldon, Howard, Raj και της Penny με εγγύηση το γέλιο.  Οι παίκτες ξεκινάνε με επτά θεωρητικές κάρτες στα χέρια τους. Σε κάθε γύρω κάποιος ορίζεται ως διαιτητής και διαλέγει μια «πειραματική» κάρτα που διαβάζει δυνατά. Οι συμπαίκτες επιλέγουν ποια κάρτα της κατοχής τους ταιριάζει καλύτερα με το περιεχόμενο της. Μετά ο διαιτητής κατατάσσει τις απαντήσεις και δίνει τους αντίστοιχους πόντους.

Όταν τελειώσουν οι θεωρητικές προσθέτονται οι κάρτες Βazinga, τότε ο διαιτητής διαλέγει άλλη πειραματική κάρτα που αλλάζει τελείως τα συμφραζόμενα των απαντήσεων, βγάζοντας τα πιο αστεία αποτελέσματα. Παιχνίδι για 3-6 παίκτες άνω των 14 ετών με διάρκεια 30λεπτά.

 

Battlestar Galactica

Το Battlestar galactica είναι ένα συναρπαστικό επιτραπέζιο βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που υπόσχεται ένα ταξίδι στο διάστημα με ίντριγκα και αγώνα για επιβίωση.  Κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός από τους 10 πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς. Ο καθένας έχει τις δικές του μοναδικές ικανότητες και αδυναμίες και όλοι πρέπει να συνεργαστούν ώστε η ανθρωπότητα να έχει ελπίδες να επιβιώσει. Προσοχή όμως γιατί ένας ή περισσότεροι παίκτες είναι μυστικά με τους Cylons, που θέλουν τον αφανισμό των ανθρώπων. Οι παίκτες πρέπει να αποκαλύψουν τον προδότη ενώ τα καύσιμα λιγοστεύουν, τα τρόφιμα μολύνονται και υπάρχει συνεχώς η ανησυχία να διαλυθεί ο στόλος.

Εάν καταφέρουν να φτάσουν στην γη οι άνθρωποι κερδίζουν. Εκτός εάν οι Cylons αποκαλυφθούν και καταρρίψουν το Galactica. Ένα παιχνίδι για 3-6 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω με μέση διάρκεια 2-3 ώρες.

 

Spartacus : A game of blood & teachery

Το επιτραπέζιο Spartacus είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο αίμα και προδοσία.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε τέσσερις γύρους κατά τους οποίους υπάρχει απεριόριστη δολοπλοκία με κάρτες συνωμοσίας που ανατρέπουν ή ενισχύουν το παιχνίδι των παικτών. Κάθε παίκτης αναλαμβάνει την αρχηγεία ενός οίκου με σκοπό να τον κάνει το πιο φημισμένο στη Ρώμη αποκτώντας 12 πόντους. Ακόμα και όταν τους μαζέψει δεν κερδίζει σίγουρα καθώς πρέπει πρώτα να περάσει ο γύρος όλων των παικτών. Στον γύρο αυτό μπορεί να τον εκθρονίσουν ή να καταφέρουν και αυτοί να φτάσουν τους 12 πόντους, όπου τότε ο νικητής θα κριθεί στην Αρένα. Ιδανικό για 3-4 παίκτες, άνω των 17 ετών με διάρκεια 150 λεπτά.


HomelandThe Game
  

Το Homeland: The Game είναι ένα ημι-συνεργατικό παιχνίδι ίντριγκας, εξαπάτησης και κρυφών ρόλων που στηρίζεται στη γνωστή τηλεοπτική σειρά. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των αναλυτών της CIA, που κατευθύνουν τα χρήματα του οργανισμού για την καταπολέμηση της αυξημένης παγκόσμιας τρομοκρατίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς νέες απειλές εμφανίζονται συνεχώς ενώ κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το παιχνίδι βάζει 3 έως 6 παίκτες άνω των 14ετών στον κόσμο της κατασκοπείας για 90 λεπτά.

FireflyThe Game

Το παιχνίδι όπως και η σειρά μας ταξιδεύει 500χρόνια μπροστά στο μέλλον.

Ένα πλήρωμα από επαναστάτες, οι παίκτες, επιβιβάζονται σε ένα μικρό διαστημόπλοιο για να επιβιώσουν και ταξιδεύουν από πλανήτη σε πλανήτη, προσλαμβάνοντας μέλη, αγοράζοντας αναβαθμίσεις για το πλοίο και αναλαμβάνοντας μια αποστολή, εφόσον θα τους είναι κερδοφόρα.. και όλα αυτά χρησιμοποιώντας διάφορες κάρτες. Το παιχνίδι είναι για 1-4 παίκτες ηλικίας 12 και άνω και διαρκεί 120 λεπτά.

Star TrekFleet Captains

Βασισμένο στην σειρά επιστημονικής φαντασίας το παιχνίδι Star Trek: Fleet Captains είναι σχεδιασμένο για να ζήσεις μια διαστημική εμπειρία! Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο μιας ομάδας του διαστήματος, των Klingons ή της Ηνωμένης ομοσπονδίας πλανητών- Federation με ένα στόλο από διαστημόπλοια με συγκεκριμένες ιδιότητες και μέγεθος που αντιπροσωπεύει κάποιους πόντους που χρειάζονται για την νίκη. Παιχνίδι για 2-4 παίκτες άνω των 12ετών με διάρκεια 75λεπτά.


Sons of Anarchy: Men of Mayhem

Στο παιχνίδι Sons of Anarchy, οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο αντίπαλων συμμοριών που προσπαθούν να ελέγξουν διάφορες περιοχές, να αυξήσουν τον λαθρεμπόριο και να βγάλουν κέρδη από παράνομες επιχειρήσεις.

Σε κάθε γύρο οι συμμορίες προσπαθούν να ελέγξουν τις τοποθεσίες κάνοντας στα μέλη τους να διεκδικήσουν, να υπερασπιστούν και να παλέψουν για λεφτά και όπλα. Ωστόσο οι άλλοι παίκτες μπορούν να διεκδικήσουν την ίδια περιοχή όπου οδηγούνται σε σύγκρουση. Διαπραγμάτευση και απειλές εξυπηρετούν τον σκοπό αλλά πρέπει και ο παίκτης να προσέχει για αναπόφευκτα πισώπλατα μαχαιρώματα.. Παίζεται με 3-6 παίκτες άνω των 13 ετών και διαρκεί 60 λεπτά.

Sopranos

Το Sopranos είναι ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι στο οποίο δοκιμάζεις τις γνώσεις σου πάνω στην τηλεοπτική δραματική σειρά της HBO, The Sopranos. Περιέχει 1.000 ερωτήσεις στις οποίες οι παίκτες ποντάρουν στοιχήματα για το ποιος θα καταφέρει να τις απαντήσει αμέσως. Επίσης υπάρχουν πέντε επίπεδα δυσκολίας για να διευκολύνει τους απλούς θεατές της σειράς που παίζουν ενάντια στους πιο φανατικούς! Διαρκεί περίπου μία ώρα και προτείνεται σε ηλικίες άνω των 18ετών.

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα