Categories: Ελλάδα

«Οι σκέψεις της Νεφέλης» – Η ταινία μικρού μήκους για το bullying από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Share

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα το bullying και έχει τίτλο «Οι σκέψεις της Νεφέλης», καθώς δείχνει τη ζωή μιας έφηβης και τον καθημερινό εκφοβισμό που δέχεται.

Η ταινία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το PSDM Athens, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο 5ο Γυμνάσιο Αλίμου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα εξής:

«Η Νεφέλη είναι 16 χρονών και ζει μία σκληρή καθημερινότητα. Ακούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, όσο δέχεται λεκτική, σωματική και συναισθηματική βία στο σχολείο της αλλά και στα social media.

Όσα ζει η Νεφέλη την έχουν κάνει να κλειστεί στον εαυτό της χωρίς να έχει διάθεση να διαβάσει, να φάει και τα βράδια δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Νιώθει ντροπή, φόβο κι ενοχές όπως κάθε παιδί που δέχεται bullying.

Όλα αυτά που νιώθει είναι πλέον πρωταγωνιστές στη ζωή της και οδηγούν τώρα τις πράξεις της. Οι σκέψεις της Νεφέλης θα την οδηγήσουν στο τέλος της ιστορίας της ή στην αρχή;

Μία ταινία μικρού μήκους από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στο Bullying “Μίλα Τώρα” σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Νάκη και το PSDM Athens.

Ευχαριστούμε θερμά την Ellize για τη δημιουργία κι ερμηνεία του τραγουδιού της ταινίας και τις Off Beat records – Stay Independent για την παραγωγή και παραχώρησή του, το 5ο Γυμνάσιο Αλίμου και τον διευθυντή του κύριο Αριστείδη Αντωνόπουλο για την παραχώρηση του σχολείου για τα γυρίσματα της ταινίας, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ για την πρώτη προβολή της ταινίας στην αίθουσα του».

Πηγή: newsbeast.gr