Κινηματογράφος

Οι ταινίες της εβδομάδας 14 – 21 Αυγούστου

oi-tainies-tis-ebdomadas-14-21-augoustou.w_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη δεν έχει ερημώσει. Τρεις νέες ταινίες και μια επανέκδοση προσκαλούν όσους βρίσκονται Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα να κάνουν μια στάση στις σκοτεινές αίθουσες.

Τρεις νέες ταινίες και μια επανέκδοση κυκλοφορούν από σήμερα, Πέμπτη, μια μέρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο στις Αθηναϊκές αίθουσες. Μια ταινία που συνδυάζει το δράμα και την κομεντί με τον Κλάιβ Οουεν και τη Ζυλιέτ Μπινός, μια χορευτική κωμωδία του Νικ Φροστ, μια κροατική σάτιρα και μια γαλλική επανέκδοση. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Λόγια Και Εικόνες (Words and Pictures, 2013, Village)

Η δύναμη των εικόνων ή των λέξεων; Για το ποιο από τα δυο είναι πιο ισχυρό «διαγκωνίζονται» στη ρομαντική δραμεντί ένας πληθωρικός καθηγητής φιλολογίας (Κλάιβ Όουεν) και μια συνεσταλμένη καθηγήτρια καλών τεχνών (Ζιλιέτ Μπινός). Οι δυο εκ διαμέτρου αντίθετοι επιστήμονες συγκρούονται κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους σε ένα ιδιωτικό κολέγιο. Φλερτ και ανταγωνισμός πάνε μαζί και κινητοποιούν τους μαθητές των τάξεών τους να αποδείξουν την ισχύ του ενός ή του άλλου. Με την υπογραφή του έμπειρου Φρεντ Σέπσι.

Κουβανέζικος Ερωτας (Cuban Fury, 2014, Feelgood)

Χορευτική κωμωδία, με τον στρουμπουλό Νικ Φροστ ως βασιλιά της σάλσα. Ο Άγγλος κωμικός ερμηνεύει τον υπέρβαρο Μπρους, έναν μηχανικό που έχει χάσει την πίστη του στην αγάπη και την όρεξη για ζωή και χορό, το εφηβικό του πάθος. Θα ξαναβρεί τον εαυτό του και το χορευτικό ταλέντο της νιότης του όταν εμφανιστεί η Τζούλια, μια όμορφη, αστεία Αμερικανίδα που θα τον αναστατώσει.

Θεϊκό Κόλπο (Svecenikova djeca, 2013, Feelgood)

Κροάτικη κωμωδία του Βίνκο Μπρέσαν που σατιρίζει τον πουριτανισμό της καθολικής εκκλησίας. Ο πατήρ Φαμπιάν είναι ένας κληρικός που μετατίθεται σε ένα μικρό νησί των Δαλματικών ακτών και συλλαμβάνει ένα μάλλον παρακινδυνευμένο κόλπο για να πατάξει την υπογεννητικότητα που απειλεί το ποίμνιό του. Με τη βοήθεια του περιπτερά του χωριού τρυπούν όλα τα προφυλακτικά που είναι προς πώληση, ενώ αργότερα μπαίνει στο κόλπο και ο φαρμακοποιός του χωριού, ο οποίος αντικαθιστά τα αντισυλληπτικά χάπια με βιταμίνες. Η συνέχεια επί της οθόνης.  

Δείπνο Ηλιθίων (Le diner des eons, 1998, Odeon)

Πρόκειται για επανέκδοση της κλασικής γαλλικής κωμωδίας του 1998 που έγινε και αμερικάνικο ριμέικ. Ένας κυνικός εκδότης, ο Πιερ, προσκαλεί στο σπίτι του έναν κακομοίρη, τον Φρανσουά, για να τον συνοδεύσει σ’ ένα «δείπνο ηλιθίων» που διοργανώνει με τους φίλους του. Ο ανυποψίαστος, κουτός  μουσαφίρης του, όμως, είναι μια αληθινή μηχανή καταστροφής.

Πηγή: thetoc.gr




Όλη η επικαιρότητα