WEB tv Ηλεία

Οι τέσσερις άξονες για σωστή επανεκκίνηση! – Συνάντηση Γ. Λυμπέρη με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Να βάλουν «πλάτη» προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις για τη σωστή επανεκκίνηση του νοσοκομείου, ζήτησε από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.
Ακούστε το άρθρο

Τους άξονες πάνω στους οποίους υπήρξε συμφωνία τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννη Καρβέλη, μετέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κατά τη σύσκεψη τους χθες το μεσημέρι στη Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Ο κ. Λυμπέρης θέλησε να ενημερώσει λεπτομερώς το ΔΣ του Σωματείου για όλα όσα συζητήθηκαν.

Ωστόσο, εστίασε στους τέσσερις βασικούς άξονες που συμφωνήθηκαν και οι οποίοι μπαίνουν σε άμεση υλοποίηση προκειμένου να επανεκκινήσει τη λειτουργία της η ΝΜ Αμαλιάδας.

Αρχικά, ξεκινά η λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, με τις οδηγίες να δίνονται προφορικά από τον κ. Καρβέλη υπό την παρουσία του κ. Λυμπέρη και με τη γραπτή εντολή να ακολουθεί σε λίγες ημέρες για να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία προετοιμασίας της πτέρυγας.

Ακολούθως, τόνισε πως έχει δοθεί πρόγραμμα τακτικών ιατρείων με εντολή του κ. Καρβέλη και πάλι και μένει να εφαρμοσθεί και επίσημα με την έναρξη λειτουργίας τους.

Επεσήμανε δε πως τα έκτακτα ιατρεία θα γίνουν οργανωμένα και με πλήρη κάλυψη από τους ιατρούς γενικής ιατρικής και τους αγροτικούς ιατρούς στη νέα πτέρυγα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους πολίτες χρειάζονται κάτι να βρουν ανταπόκριση και αμεσότητα.

Πρόσθεσε δε πως εκεί θα λειτουργήσει και η βραχεία νοσηλεία, ενώ κλείνοντας ως προς τους άξονες υπογράμμισε πως από τα τακτικά χειρουργικά και ορθοπεδικά ιατρεία θα επιλέγονται μια φορά την εβδομάδα τα τακτικά ιατρεία, με επικρατέστερη μέρα την Τρίτη όπως ακούστηκε.

Συμπλήρωσε όμως πως για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή της αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο προκειμένου να καλύψει όλα αυτά τα χειρουργεία, καθώς και του υπόλοιπου προσωπικού για να στηριχθεί όλη αυτή η λειτουργία. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Λυμπέρης υπογράμμισε πως όλα τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του νοσοκομείου.

«Αυτά συμφωνήσαμε, αυτά είπαμε και για αυτά έδωσε εντολή κατευθείαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ για να ξεκινήσουν», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ήλιδας και επικεντρώθηκε εν συνεχεία στη συμφωνία που υπήρξε με τους ανθρώπους του σωματείου για να βάλουν «πλάτη» προκειμένου να υλοποιηθούν όλες αυτές οι δράσεις.

Όλη η επικαιρότητα