Ηλεία

Οι βάσεις ανέβηκαν αλλά πολλοί Ηλείοι «έπιασαν» τις επιλογές τους και χαμογέλασαν – Τι δηλώνουν στην «Π»

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους στις Πανελλαδικές 2021.
Ακούστε το άρθρο

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους στις Πανελλαδικές 2021, καθώς χθες το πρωί ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Βάσεις 2021 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης ανακοινώθηκαν και οι βάσεις για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Των Χρ. Κανελλόπουλου & Γ. Τσουκαλά

Να σημειωθεί ότι πριν την ανακοίνωση των βάσεων, υπήρξε ένα μικρό θρίλερ για την ημερομηνία που θα ανακοινώνονταν, αφού οι πληροφορίες έλεγαν για Δευτέρα, αλλά τελικά το υπουργείο αιφνιδίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Συνολικά 56.942 είναι οι νέοι φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τους 92.090 υποψήφιους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ενώ 8.594 υποψήφιοιεισήχθησαν στα δημόσια ΙΕΚ μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε σχέση με το 2020, εισήχθησαν σε ΑΕΙ 13.780 λιγότεροι υποψήφιοι (35.148 – 21.368).

Επισημαίνεται παράλληλα πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) δεν επηρεάζει τους υποψηφίους που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και εισέρχονται στη Σχολή/ Τμήμα της επιλογής τους.

Με επιδόσεις χαμηλότερες από 7 στα 20 για τα ΓΕΛ και 5,5 στα 20 για τα ΕΠΑΛ, ένας υποψήφιος δεν εισάγεται πλέον στα πανεπιστήμια. Το 2020 υποψήφιος από ημερήσιο ΓΕΛ εισήχθη σε ΑΕΙ με 0,625/20 και από ημερήσιο ΕΠΑΛ με 2,7/20.

Το 2021 η χαμηλότερη βάση εισαγωγής ΓΕΛ είναι 7,141/20 και στα ημερήσια ΕΠΑΛ 5,685/20. Τα στοιχεία δείχνουν ακόμη πως το 95,98% των υποψηφίων των ΓΕΛ που ξεπέρασαν την ΕΒΕ και υπέβαλαν μηχανογραφικό, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολές/ Τμήματα ΑΕΙ.

Από την ανάλυση προκύπτει ακόμη πως υπάρχουν Σχολές και Τμήματα που έχουν πολύ λιγότερους εισαχθέντες και αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οφείλεται:

1) Στον συντελεστή ΕΒΕπου όρισαν τα ίδια και στις επιδόσεις των υποψηφίων.

2) Στη μη επιλογή τους από τους υποψηφίους. Επισημαίνεται ακόμη πως πάνω από 22.000 υποψήφιοιεπέλεξαν ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ της χώρας.

Μάλιστα το 26% αυτών επέλεξαν ΔΙΕΚ σε άλλη περιφέρεια από αυτή της κατοικίας τους, ενώτον Σεπτέμβριο θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσθετης υποβολής αίτησης για περίπου 20.000 επιπλέον θέσεις στα δημόσια ΙΕΚ. Το σημαντικό με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, παράλληλου μηχανογραφικού για εγγραφή σε Δημόσια ΙΕΚ) που υλοποιήθηκε, είναι πως οιυποψήφοι και οι οικογένειέςτους, βγαίνουν άμεσα κερδισμένοι, καθώς οι σπουδές και τα πτυχία θα έχουν άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, χωρίς να περιμένουν για κάποια ευκαιρία, μελλοντικά, και απασχόληση σε κάποιον τομέα που θα αρκεί, μονάχα, το απολυτήριο λυκείου, χωρίς να αναγνωρίζεται το πτυχίο. Και αυτό, επειδή αναβαθμίζονται τόσο το ΑΕΙ όσο και τα Δημόσια ΙΕΚ, που αποτελούν, πλέον, σοβαρή εναλλακτική, ενώ ενισχύονται σημαντικά και μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ (έχουν εξασφαλιστεί σχεδόν 400 εκ. ευρώ).

Οι σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και με την μεγαλύτερη πτώση Σε 429 σχολές κατέγραψαν άνοδο οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ 112 ήταν οι σχολές όπου σημειώθηκε πτώση.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος καταγράφεται στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1.725%, 11.406 μόρια από 625 το 2020). Παράλληλα, η μεγαλύτερη άνοδος ως προς τον αριθμό των μορίων καταγράφηκε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ (από 2.450 μόρια πέρυσι σε 15.588 φέτος).

Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ (-46%, από 19.550 μόρια πέρυσι, 10.549 μόρια φέτος). Από την άλλη, η μεγαλύτερη βάση εισαγωγής είναι αυτή στη σχολή των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ (19.929, άνοδος 4% σε σχέση με πέρυσι) και η χαμηλότερη στη Σχολή Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (7.141 μόρια).

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ,

Ιατρική Θεσσαλονίκης

Έχω πετύχει τον πρώτο στόχο μου, την πρώτη μου επιλογή, την Ιατρική Θεσσαλονίκης. Ήταν αυτό που ήθελα πάντοτε από μικρό παιδί και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης και τον φυσικό μου από το φροντιστήριο “Ορόσημο Θαλής”, τη βιολόγο μου κα Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου και όλους τους καθηγητές του 2ου Λυκείου Πύργου, που βοήθησαν όλους τους μαθητές φέτος να επιτύχουν τα όνειρά τους και τους στόχους τους και συγκεκριμένα τον χημικό του σχολείου μου τον κο Δημήτρη Κατσαλά, που βοήθησε τόσο στην επιτυχία μου στις Πανελλαδικές, όσο και στην πρόκρισή μου στην τελική φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού χημείας για την Ολυμπιάδα Χημείας.

Σε σχέση με την περυσινή χρονιά, που ήταν μία περιπετειώδης χρονιά, αφού ήταν η πρώτη του lockdown, έχουν ανέβει οι βάσεις. Αυτό το ξέρω γιατί πολλά παιδιά ήταν ιδιαίτερα αγχωμένα, γιατί δεν ήξεραν αν έχουν περάσει στη σχολή που ήθελαν, κατάφεραν όμως τον στόχο τους.

Οι βάσεις ήταν γενικά σε ένα επίπεδο που όλοι το περιμέναμε για τη δεδομένη χρόνια. Ξέραμε ότι πολλά παιδιά έχουν πετύχει τα όνειρά τους, ωστόσο υπάρχουν και παιδιά που δεν κατάφεραν φέτος να μπουν στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους, ωστόσο θέλω να τους πω ότι δεν τελειώνει εδώ η ζωή.

Εννοείται ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, μπορεί κάποιος να ξαναδώσει, που είναι μία πολύ καλή επιλογή για πολλά παιδιά που τελικά θα ξαναδώσουν. Αυτό το ευνοούν και οι συνθήκες του lockdown. Επομένως τίποτα δεν τελειώνει στη ζωή και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και είμαι σίγουρος ότι όποιος αγαπάει αυτό που κάνει θα έχει μία πολύ ευτυχισμένη ζωή».

Ιωάννης Βισβάρδης: Πρωτιά στην Ιατρική Πατρών από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας!

Τεράστια επιτυχία για τον Ιωάννη Παναγιώτη Βισβάρδη που πέρασε πρώτος στην Ιατρική Πατρών από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας!

Ήταν η πρώτη μου επιλογή και νιώθω πολύ ευτυχισμένος, χαρούμενος για την εισαγωγή μου σε αυτή την σχολή και την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσα.

Έκανα περήφανους όσους με πίστεψαν και τον εαυτό μου πάνω απ’ όλα. Ξεκινά ένας νέος αγώνας, που ανυπομονώ να βιώσω και πιστεύω όλα να πάνε καλά σε σχέση και με τον covid και να μπορέσουμε να σπουδάσουμε κανονικά από φέτος και να περάσουμε την φοιτητική ζωή που ονειρευόμασταν τόσα χρόνια.

Νάσια Σουβαλιώτη: Μετά την Φαρμακευτική «έπιασε»… Ιατρική!

Η Νάσια Σουβαλιώτη κατάγεται από την Πάτρα, όμως τα τελευταία χρόνια ζούσε με την οικογένεια της στην Αμαλιάδα. Απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, κατάφερε πέρυσι να μπει πρώτη στην Φαρμακευτική Πατρών.

Ο στόχος της όμως ήταν η Ιατρική, και δεν τον εγκατέλειψε.

Φέτος το νεαρό κορίτσι δοκίμασε ξανά τις δυνάμεις της με την διαδικασία του 10% και πέτυχε. Μπήκε στην Ιατρική Πατρών.

ΓΕΛ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: Δίδυμη ακαδημαϊκή επιτυχία

Δίδυμα… χαμόγελα για τους απόφοιτους του ΓΕΛ Γαστούνης αφού τα αδέλφια ο Γιάννης και η Άννα πέτυχαν με την υψηλή βαθμολογία τους δύο θέσεις στο όνειρο των ακαδημαϊκών σπουδών. Κάτοικοι Κοροίβου οι δίδυμοι, Άννα Λιναρδοπούλου που πέτυχε την εισαγωγή της στο τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και ο Γιάννης Λιναρδόπουλος που εισάγεται στην Ιατρική Ηρακλείου αν και η πρώτη του επιλογή ήταν η Ιατρική Αθηνών. Παιδιά που πέρασαν μια δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά που είχε τα συν και τα πλην όπως λένε στην εφημ. «Πατρίς». Τα δίδυμα έχουν δύο μεγαλύτερα αδέλφια, η μια εργάζεται στην Αθήνα και ο δεύτερος σπουδάζει. Ευτυχία για την οικογένεια Η Άννα Λιναρδοπούλου δηλώνει στην εφημ. «Πατρίς»: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την εισαγωγή μου στο τμήμα Ψυχολογίας που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Η χρονιά λόγω ειδικών συνθηκών ήταν σχετικά δύσκολη. Η τηλεκπαίδευση δεν έχει σχέση με τη δια ζώσης αλλά από την άλλη είχαμε περισσότερο χρόνο. Ο καθένας λοιπόν διαχειρίστηκε τον χρόνο του όπως νόμιζε. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τα αδέλφια μου για τη στήριξή τους και φυσικά τους καθηγητές μου». Ο Γιάννης Λιναρδόπουλος δηλώνει φυσικά και αυτός ικανοποιημένος: «Μια νέα αρχή. Πρωτοετής φοιτητής στην Ιατρική στο Ηράκλειο Κρήτης. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω όλους αυτούς που με στήριξαν. Αυτή τη χρονιά ήταν πρωτόγνωρη και δύσκολη. Χρειαζόμασταν περισσότερη κοινωνικοποίηση. Είχαμε βέβαια περισσότερο χρόνο και τον εκμεταλλευτήκαμε. Από την αδελφή μου είχα την ψυχολογική στήριξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, τα αδέλφια μου και τους καθηγητές μου».

Δίδυμοι στα χνάρια του αδελφού τους

Δίδυμοι απόφοιτοι του 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών πέτυχαν την είσοδό τους στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και ακολουθούν τα χνάρια του αδελφού τους που ήδη σπουδάζει στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο λόγος για τους Φρειδερίκο Χριστόπουλο και τον Παναγιώτη Χριστόπουλο. Ο πρώτος είναι πια φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο δεύτερος Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Κάτοικοι Ανδραβίδας και οι δύο δηλώνουν από κοινού (όντας δίδυμοι) με χαρά στην εφημ. «Πατρίς»: « Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιτυχία μας. Νέο ξεκίνημα ως φοιτητές και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας. Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που ευοδώθηκαν οι κόποι μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη στήριξή τους την οικογένειά μας, τους καθηγητές μας στο σχολείο και τους τέσσερις ανθρώπους που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα μας και μας καθοδήγησαν αποτελεσματικά: τη Σοφία Κοτσαύτη, τον Νεκτάριο Σταυριανόπουλο, την Αγγελική Βαρβαρέσου και τον Νίκο Σταθόπουλο. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά που αποφοίτησαν φέτος, καλή σταδιοδρομία στη ζωή που ανοίγεται εμπρός τους». Μήνυμα για εμβόλιο Ρωτήσαμε τα δύο αδέλφια αν είναι εμβολιασμένοι και απάντησαν θετικά: «Έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις. Το εμβόλιο, η μάσκα και η αποφυγή συνωστισμού είναι τα ‘’όπλα’’ μας κατά του covid-19. Καλούμε τους νέους και τις νέες της ηλικίας μας να εμβολιαστούν. Ατομική ευθύνη, συλλογική προστασία».

Δεύτερη στον νομό και στην Ιατρική Πατρών!

ΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, 2η Ιατρική Πατρών,
2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

“Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που κατάφερα. Περίμενα είναι η αλήθεια το αποτέλεσμα αυτό, γιατί είχα διαβάσει αρκετά, είχα αφιερώσει πολλές ώρες μελέτης. Ευχαριστώ τους γονείς μου για τη στήριξη που μου παρείχαν και τους καθηγητές μου για την καλή προετοιμασία που μου προσέφεραν.”

Οι επιτυχόντες μαθητές του νομού μιλούν στην «ΠΑΤΡΙΣ»:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

«Πέρασα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που ήταν η δεύτερή μου επιλογή και είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί ήταν και ένας από τους μεγάλους στόχους μου. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της χρονιάς, υπήρχε μία δυσκολία, αλλά από την άλλη υπήρχε και ένα πρόγραμμα, με το οποίο κάποιος μπορούσε να πετύχει αυτό που ήθελε. Από δω και πέρα θέλω να πάνε όλα καλά και να ζήσω όλο αυτό το οποίο πλέον ανοίγεται μπροστά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή όλον αυτόν τον καιρό και φυσικά και τους καθηγητές του φροντιστηρίου ‘’Άνοδος’’».

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ,
Ιατρική Πάτρας

«Πέρασα Ιατρική στην Πάτρα, ήταν η δεύτερη επιλογή μου, αφού η πρώτη ήτανε Ιατρική στην Αθήνα, αλλά είμαι σαφώς ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Είμαι πολύ χαρούμενη, νιώθω πλέον ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και ανυπομονώ για το τι θα συναντήσω από δω και πέρα στην καινούργια μου ζωή. Φέτος οι βάσεις δεν θεωρώ ότι ήταν πολύ αυξημένες, αφού έπρεπε να γράψω λίγο παραπάνω για να περάσω στη σχολή της πρώτης μου προτίμησης. Θέλω να ευχαριστήσω το φροντιστήριο «Άνοδος», τους υπόλοιπους καθηγητές μου και τους καθηγητές του σχολείου μου, τους γονείς μου και γενικά όλους όσους μου στάθηκαν αυτή τη χρονιά και με βοήθησαν να πετύχω τελικά τον στόχο μου»

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,
Νομική Σχολή, Αθηνών

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες οι κόποι μου ευωδόθηκαν και κατάφερα να εκπληρώσω τον υψηλότερο στόχο μου. Τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι πολύ περήφανη που θα υπηρετήσω τη Δικαιοσύνη και ευελπιστώ να φανώ αντάξια του λειτουργήματος που επέλεξα να ακολουθήσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου – τόσο εντός όσο και εκτός- του σχολικού χώρου για την πολύτιμη αρωγή και καθοδήγησή τους, τους γονείς μου που μου εμφύσησαν από μικρή ηλικία την αγάπη για τη γνώση και τέλος τους φίλους μου για την ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,
Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Γενικότερα είμαι ικανοποιημένος για τη σχολή που πέρασα, που είναι το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά η δεύτερη. Από εδώ και πέρα θα κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις νέες μου υποχρεώσεις, όσον αφορά τη σχολή που πέρασα αλλά και την ενήλικη πλέον ζωή μου. Είμαι χαρούμενος γιατί θα έχω την ευκαιρία να κυνηγήσω όλες τις φιλοδοξίες μου».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,
Mηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πατρών

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, γιατί μετά από μια ιδιαίτερη χρονιά το αποτέλεσμα δικαίωσε τον αγώνα που έκανα, καθώς κατάφερα να εισαχθώ στην πρώτη μου επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, όλους τους καθηγητές μου και τους καθηγητές των Φροντιστηρίων ‘’Ορόσημο- Θαλής’’ για τη βοήθεια, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Εύχομαι καλή φοιτητική ζωή σε όλους μας!»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ,
Χημικό, ΑΠΘ

«Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου στο σχολείο και τους καθηγητές στα Φροντιστήρια ‘’Ορόσημο – Θαλής’’ και ‘’Θεμέλιο’’ για την πολύτιμη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμαθητές μου και καλή σταδιοδρομία».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΙΑΦΕΣ,
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Πέρασα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και αισθάνομαι ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου σε μία δύσκολη χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος, αφού όλη αυτή η προσπάθεια δεν πήγε χαμένη. Οι βάσεις ήταν πάνωκάτω όπως και πέρυσι, αλλά είχα γράψει πιο ψηλά από τη σχολή που ήθελα, οπότε είχα ένα μαξιλάρι ασφαλείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε, το φροντιστήριο ‘’Άνοδος’’ και όλους τους καθηγητές που μου δίδαξαν αρκετά πράγματα, το σχολείο μου και φυσικά όλους τους ανθρώπους του κύκλου μου, φίλους και συγγενείς».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΟΣ,
Ιατρική, ΑΠΘ

«Με την ανακοίνωση των βάσεων ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι διαδικασίες των Πανελλαδικών 2021. Σήμερα έχω τη χαρά να πανηγυρίζω την εισαγωγή μου στη σχολή της πρώτης προτίμησής μου. Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής μου στέφθηκε με επιτυχία και θεωρώ ότι η είσοδός μου στην Ιατρική αποτελεί ένα ισχυρό θεμέλιο για το μέλλον που ονειρεύομαι. Για την επίτευξη του στόχου μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου από το 1ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ, τους καθηγητές μου από τα Φροντιστήρια ‘’Ορόσημο Θαλής’’, τον Βιολόγο μου και τη Φιλόλογό μου! Καλή φοιτητική ζωή σε όλους τους επιτυχόντες!».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,
Ιατρική, Αθηνών

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την επιτυχία μου. Μπαίνω πρώτος στην Ιατρική Αθήνας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και θέλω να συγχαρώ καταρχάς όλα τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις. Γνωρίζω ότι πέρασα σε μια σχολή με πολλές απαιτήσεις και ελπίζω να ανταπεξέλθω των σπουδών μου. Για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω θερμά την οικογένειά μου για την αμέριστη στήριξη, τους καθηγητές μου στο σχολείο, καθώς επίσης και τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, κο Λαμπρόπουλο για την καθοριστική, και ανιδιοτελή βοήθειά τους στα μαθήματα ανατομίας και υγιεινής, την φιλόλογό μου κα Πολιτοπούλου Δήμητρα για τη βοήθειά της στα νέα Ελληνικά, καθώς επίσης και τον καθηγητή μαθηματικών. Αυτή η επιτυχία μου με δίδαξε ότι με επιμονή, προσπάθεια και πίστη στους στόχους μας και στις δυνατότητές μας μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΕΑ,
Μοριακής Βιολογίας, Αλεξανδρούπολης

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους καθηγητές μου από το 1ο Λύκειο Πύργου και το φροντιστήριο ‘’Άνοδος’’ που με βοήθησαν με την εμπειρία, την υπομονή και την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και ιδιαίτερα τον μπαμπά μου, που στάθηκε δίπλα μου εκτός από γονιός και σαν καθηγητής μου. Τέλος, εύχομαι σε όλους τους φίλους και συμμαθητές μου καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!».

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΠΟΤΣΑΣ,
Νομική, Κομοτηνή

«Είμαι βαθύτατα ικανοποιημένος για την επίτευξη του στόχου μου, τη Νομική. Κορωνίδα στην επιτυχία μου αποτελούν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας μου (Λύκειο Λάλα) και πρωτίστως η κα Μαρία Σταματίου και η κα Κωνστάντζα Μεσιακάρη, καθώς φυσικά και τους ιδιώτες εκπαιδευτικούς μου όπως ο Σάκης Παπαδόπουλος. Εκ βαθέως από καρδιάς ευχαριστώ την οικονομική υποστήριξη των γονέων μου, αλλά και την ψυχική δύναμη την οποία αποκόμισα απο τον Δρ. Κοινωνιολογίας Κωνσταντίνο Λύγκα. Οι κόποι διαβάσματος, η αγωνία και η αναμονή έφθασαν στο τέλος τους, ενώ αντιθέτως ξεκινά μια ζωή εμπειρίας, μοναδικότητας και πρωτίστως διεύρυνσης των γνωστικών οριζόντων»

ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,
Ιατρική, Λάρισας

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα τη σχολή που επιθυμούσα και σε μια πολύ όμορφη πόλη. Ανυπομονώ να ξεκινήσω το καινούργιο αυτό κεφάλαιο της ζωής μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βιολόγο μου, τους καθηγητές από τα Φροντιστήρια ‘’Ορόσημο – Θαλής’’ και Φροντιστήρια ‘’Άνοδος’’ για τη συμβολή τους αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν καθώς ήταν στο πλάι μου και τις δύο χρονιές».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΑΡΤΖΙΩΤΗ,
Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

«Πέρασα στη πρώτη μου επιλογή και είμαι αρκετά ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα καθώς οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου που με στήριξε σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο ‘’ΘΕΜΕΛΙΟ’’ για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και τους καθηγητές του σχολείου μου! Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμμαθητές μου καλή σταδιοδρομία στη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά τους!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΕΝΤΗΣ,
Φαρμακευτική, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Πέρασα Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήταν μία από τις πρώτες μου επιλογές. Βέβαια είχα κάποιες αμφιβολίες αν θα καταφέρω να την πιάσω αυτή τη σχολή, τελικά όμως τα κατάφερα. Ήταν ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα και θα ήθελα μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία να ευχαριστήσω το φροντιστήριο ‘’Άνοδος’’ και τους καθηγητές μου, για τη βοήθεια που μου προσέφεραν, όπως επίσης και τους γονείς μου που ήταν πάντα εκεί για μένα. Πλέον ανοίγεται μία νέα ζωή μπροστά μου, την οποία θέλω να τη ζήσω όσο καλύτερα μπορώ. Είναι ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα και εύχομαι καλή σταδιοδρομία και στα υπόλοιπα παιδιά».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΣΙΑΔΡΑΜΗΣ,
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

«Έχω περάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που ήταν η πρώτη μου επιλογή και είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μου αυτή. Είχα γράψει αρκετά πάνω από τη βάση σε μόρια, οπότε ήξερα ότι ήταν πολύ πιθανό να περάσω σε αυτή τη σχολή, αλλά αυτό σήμερα επιβεβαιώθηκε και χάρηκα πάρα πολύ. Τώρα αρχίζει η φοιτητική ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, οι οποίοι με στήριξαν σε ότι έχω κάνει έως τώρα, το φροντιστήριο ‘’Άνοδος’’, γιατί οι καθηγητές του με βοήθησαν να φτάσω εδώ, και φυσικά και τους καθηγητές του σχολείου μου γιατί και αυτοί με βοήθησαν στο να φτάσω στον στόχο μου».

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Πληροφορικής, Κέρκυρα

«Χαίρομαι που με την ανακοίνωση των βάσεων πετυχαίνω έναν από τους στόχους μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την υποστήριξή της και τους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο ‘’ΘΕΜΕΛΙΟ’’ που με βοήθησαν να τα καταφέρω».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

«Περνάω στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη γιατί κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας, που αν και αύξησε τον ελεύθερο χρόνο, αποσυντόνισε αρκετούς μαθητές, δυσκόλεψε τα μαθήματα και εξουθένωσε ψυχικά όλα τα παιδιά. Παρότι δεν ακολούθησα κάποιο πρόγραμμα στο διάβασμά μου και δεν στερήθηκα τίποτα ιδιαίτερο, με βοήθησε το γεγονός ότι είχα γερές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια και το διάβασμα που έκανα ήταν ουσιαστικό. Για το αποτέλεσμά μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα την οικογένειά μου και έπειτα τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Πύργου».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΙΖΗΣ,
Νομική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

«Ευχαριστώ πολύ όσους μου συμπαραστάθηκαν, την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου!! Ήταν ο πρώτος μου στόχος και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Ένας όμορφος κύκλος έκλεισε, άλλος ένας εξίσου όμορφος αρχίζει!».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,
Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Ο κύβος ερρίφθη! Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου μιας και κατέχω πλέον μια θέση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΣΟΕ), που τόσο επιθυμούσα και συγκεκριμένα στο γνωστό και πολυπόθητο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η αλήθεια είναι ότι για τέτοια δύσκολη χρονιά- λόγω κορωνοϊού- η βάση του τμήματος που επιθυμούσα κινήθηκε αρκετά ψηλά, αλλά με συνοδοιπόρους την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου, το σχολείο μου αλλά και τον κ. Τάκη Γεωργακόπουλο και τον κ. Σπύρο Καρανικολό και όλους τους άλλους αφανείς αρωγούς, έφερα εις πέρας την αποστολή μου και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό! Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία!».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΚΚΑΣ,
Ψυχολογία, Ρέθυμνο

«Πέρασα Ψυχολογία στο Ρέθυμνο. Ήθελα να περάσω στην Ψυχολογία, στόχευα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάλι δεν έχω κανένα πρόβλημα, αφού θα με… τραβήξει η αδερφή μου στην Θεσσαλονίκη, αφού έχει περάσει εκεί. Οπότε τελικά εκεί θα καταλήξω. Όσον αφορά τις βάσεις έχουν ανέβει λίγο, αφού με τις περυσινές πέρναγα στην Αθήνα. Εμείς τώρα σκεφτόμαστε τα φοιτητικά χρόνια, που θα είναι πολύ όμορφα, αφού θα γνωρίσουμε κόσμο, θα μάθουμε νέα πράγματα. Θα ζήσουμε καινούργιες εμπειρίες και είναι σίγουρα μία νέα φάση της ζωής μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου πρώτα από όλα που είχαν τον πιο ενεργητικό ρόλο σε αυτό, τους γονείς μου, τη μητέρα μου, που άκουσε πολλές φορές τα βιβλία, τους συμμαθητές μου που μου παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη. Κάτι που ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα».

ΕΡΗΝΙΚΗ ΚΑΒΒΑΘΑ,
Οδοντιατρική, ΑΠΘ

«Είμαι πανευτυχής καθώς οι κόποι δύο χρόνων ανταμείφθηκαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γονείς μου, το Φροντιστήριο ‘’Ορόσημο – Θαλής’’, το φροντιστήριο ‘’Άνοδος’’, τον καθηγητή μου της Έκθεσης, καθώς και την καθηγήτρια μου της Έκθεσης. Καλή σταδιοδρομία σε όλους!».

ΓΙΩΤΑ ΛΑΚΚΑ,
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Θεσσαλονίκη

«Πέρασα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στν Θεσσαλονίκη που ήταν η πρώτη μου επιλογή. Οι βάσεις σε σχέση με πέρυσι στη σχολή μου είχαν ανέβει, αλλά παρόλα αυτά, επειδή είχα άγχος μην ανέβουν περισσότερο, κατάφερα να περάσω στην πρώτη μου προτίμηση. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτή την επιτυχία τους καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου, αλλά και όλους όσους στάθηκαν κοντά μου. Δηλαδή τους γονείς μου, τους φίλους μου, που με στήριξαν όλη τη χρονιά και με βοήθησαν, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη και μας επηρέασε αρκετά μπορώ να πω, γιατί ήταν και πρακτικά και ψυχολογικά δύσκολη. Παρόλα αυτά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμμαθητές μου που αγωνίστηκαν για να τα καταφέρουν. Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά τελικά τα καταφέραμε».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ,
Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ΑΠΘ

«Είμαι παρά πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή και οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς ανταμείφθηκαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φροντιστήριο ‘’ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ’’, τον κύριο Μιχάλη, τις καθηγήτριες μου και κυρίως την κυρία Νατάσα Αλεξανδροπούλου!»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ,
Μαθηματικό, Ιωαννίνων

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί ήταν μία δύσκολη χρονιά λόγω κορωνοϊού και σίγουρα είμαι ικανοποιημένη γι’ αυτή την επιτυχία μου. Κατάφερα να υλοποιήσω τα όνειρά μου και νιώθω ότι ξεκινάει κάτι καινούργιο για μένα. Θέλω φυσικά να χαρώ τη φοιτητική ζωή και να δικαιώσω όλους όσους πίστεψαν σε μένα. Τα μαθηματικά ήτανε πάντα το όνειρό μου».

ΤΟΝΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
Οικονομικών Επιστημώ
ν

«Είμαι χαρούμενη με την επιτυχία μου στη σχολή προτίμησής μου. Παρά τις δυσκολίες της χρονιάς, που πέρασε, κατάφερα με μεθοδικότητα και με επιμονή και σε συνεργασία με τους καθηγητές μου να πετύχω τον στόχο μου. Θέλω να ευχαριστήσω από την πλευρά μου την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο ‘’ΘΕΜΕΛΙΟ“».

ΣOΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ,
Φιλολογία, Πατρών

«Αν και ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους του υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων λόγω των συνθηκών, χαίρομαι πολύ που κατάφερα τον στόχο μου και πέρασα στη Φιλολογία του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου την κυρία Δήμητρα Πολιτοπούλου, το Φροντιστήριο ‘’ΘΕΜΕΛΙΟ’’ και τον κύριο Γιώργο Αναστασόπουλο για την αμέριστη βοήθειά τους, αλλά και τους γονείς μου και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου για τη συμπαράστασή τους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως αποτελέσματος»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΗΤΤΑ,
Πληροφορική, Καστοριά

«Νιώθω χαρούμενη γι’ αυτή την επιτυχία μου και ιδιαίτερα ικανοποιημένη. Αν και δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή είναι κάτι αρκετά κοντά σ’ αυτό που ήθελα εξαρχής. Αισθάνομαι ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και όσον αφορά τη σχολή είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που με βοήθησαν να υλοποιήσω αυτή μου την επιτυχία!».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ,
Διοίκηση Επιχειρήσεων

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την ανακοίνωση των βάσεων που εισάγομαι σε σχολή προτίμησής μου… Παρά τις δυσκολίες της χρονιάς, που πέρασε, κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Θέλω να ευχαριστήσω το Φροντιστήριο ‘’ΘΕΜΕΛΙΟ’’ και όλους τους καθηγητές μου για τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους».

ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,
Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, Κεφαλονιά

«Πέρασα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά που ήταν και η πρώτη μου επιλογή και σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με αυτήν την επιτυχία μου. Οι βάσεις τη φετινή χρονιά στη σχολή μου ήταν αρκετά ανεβασμένες, περισσότερο από ότι περίμενα και αυτό σίγουρα κάνει ακόμα πιο μεγάλη την επιτυχία μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια ‘’Καίσαρης’‘ που με βοήθησαν πάρα πολύ στη φετινή δύσκολη και ιδιαίτερη χρόνια, η οποία ήταν και πολύ απαιτητική και φυσικά την οικογένειά μου και τους φίλους μου για το κουράγιο το οποίο μου έδωσαν».

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα των εξετάσεων, καθώς κατάφερα να εισαχθώ στη σχολή πρώτης επιλογής μου. Αν και η φετινή χρονιά υπήρξε αναμφίβολα απαιτητική και ψυχοφθόρα για όλους, ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον εαυτό μας και να αγγίξουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη συμπαράσταση σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, τους καθηγητές του 1ου Λυκείου Πύργου, τις καθηγήτριές μου κα Βάσω Ξύδη και κα Νατάσα Περεντή για την προετοιμασία στις ξένες γλώσσες. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο ‘’Ορόσημο-Θαλής’’, που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν σε εμένα και στόχος μου έγινε η επιτυχία μου».

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΙΑΔΗΜΑΣ,
Επιστήμη Φυτικής Παραγωγής (5ος επιτυχών), Γεωπονικό Παν. Αθηνών

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, η οποία με οδήγησε στη σχολή της πρώτης προτίμησής μου. Οι απαιτήσεις ήταν αρκετές, αλλά με προσπάθεια και επιμονή κατάφερα να τις ξεπεράσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, το Φροντιστήριο ‘’Ορόσημο – Θαλής’’, τους γονείς μου και τους φίλους μου που με στήριξαν».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ,
Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιωάννινα

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εισαγωγή μου στο Βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών στα Γιάννενα, μια σχολή η οποία συνιστούσε βασικό στόχο μου. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που ήταν αρωγοί σε αυτήν την πορεία, οι οποίοι με στήριξαν, με ενέπνευσαν και με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές των φροντιστηρίων ‘’ΟΡΟΣΗΜΟ- ΘΑΛΗΣ’’, στον Φυσικό μου αλλά και στον βιολόγο μου, στον Φιλόλογό μου και στον Χημικό μου και να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία σε όλους του συμμαθητές μου καθένας εκ των οποίων έδωσε τον δικό του αγώνα. Εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού σε όλους μας καλές σπουδές και καλή φοιτητική ζωή!».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να πετύχω το στόχο μου και να εισαχθώ στη σχολή της πρώτης προτίμησής μου! Αν και τη χρονιά που πέρασε αντιμετωπίσαμε όλοι οι μαθητές δυσκολίες, θεωρώ ότι με υπομονή και συνέπεια ξεπεράσαμε τα εμπόδια! Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και το Φροντιστήριο ‘’ΘΕΜΕΛΙΟ’’ για την υποστήριξή τους!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη φετινή μου πορεία, καθότι έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περνάω στη σχολή που είχα βάλει ως πρώτη επιλογή και μάλιστα δίχως να με βαραίνει το άγχος της αμφιβολίας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές μου σε μαθηματικά και πληροφορική, την καθηγήτρια της έκθεσής μου και την κύρια Έφη Βαγγοπούλου από το Φροντιστήριο ‘’Άλμα’’. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή αρχή και να χαράξουν όμορφες στιγμές στις μνήμες των φοιτητικών τους χρόνων».

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΝΗ,
Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί πέρασα στη σχολή που είχα βάλει ως πρώτη επιλογή. Ευχαριστώ πολύ όλους τους καθηγητές μου και κυρίως τον κύριο Χρυσανθόπουλο που με βοήθησε στα μαθηματικά αλλά και με στήριξε ψυχολογικά ώστε να καταφέρω να πετύχω τους στόχους μου».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΪΔΩΝΗΣ, Σχολή Aστυφυλάκων

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί πέρασα στη σχολή που είχα βάλει ως πρώτη επιλογή. Ευχαριστώ πολύ όλους τους καθηγητές μου και κυρίως τον κύριο Χρυσανθόπουλο που με βοήθησε στα μαθηματικά αλλά και με στήριξε ψυχολογικά ώστε να καταφέρω να πετύχω τους στόχους μου».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,

Π. Πατρών Ηλ. Μηχανικών – Τεχν. Υπολογιστών,
ΓΕΛ Ανδραβίδας

«Είμαι ικανοποιημένος. Πέρασα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών- Τεχνολογία Υπολογιστών. Νέα αρχή και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Την εκπαιδευτική χρονιά που περάσαμε, δεν είχαμε λόγω ειδικών συνθηκών τη μέγιστη απόδοση γιατί αλλιώς είναι η δια ζώσης εκπαίδευση και διαφορετικά από το σπίτι με το λάπτοπ. Προσωπικά διάβασα και είχα προσηλωθεί στον στόχο μου. Έχω μια αδελφή μεγαλύτερή μου που είναι ήδη φοιτήτρια. Ευχαριστώ τους γονείς μου, την αδελφή μου, τους καθηγητές μου και κάποιους φίλους για την ψυχολογική υποστήριξη».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΙΑΣ
Σχολή Ικάρων –ΣΜΑ, ΓΕΛ Ανδραβίδας

«Πέτυχα το στόχο μου με την εισαγωγή μου στη Σχολή Ικάρων- ΣΜΑ. Η φετινή χρονιά ήταν μια πραγματικά δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά. Μπορώ να πω ότι είχε τα θετικά και τα αρνητικά της. Ευχαριστώ τον Θεό που τα καταφέραμε αυτή τη δύσκολη χρονιά, που είχαμε την υγεία μας, ευχαριστώ τους γονείς μου, τα αδέλφια μου και φυσικά τους καθηγητές μου στο Λύκειο και το φροντιστήριο».

ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑ,
Ιατρική Πατρών, ΓΕΛ Βάρδας

“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με το άγχος να βρίσκεται στα ύψη, ωστόσο τελείωσε με το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς η Ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου από το φροντιστήριο ‘’Πρίσμα“ που με στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθειά μου αυτή».

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΙΩΝΗ,
6η Ιατρική Πατρών, 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί η αλήθεια είναι ότι το ήθελα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Οπότε η ικανοποίηση είναι πολύ μεγάλη, να βλέπω το όνειρό μου να πραγματοποιείται και βέβαια να αποδίδει το διάβασμά μου.”

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,
Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ, 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο και σε αυτή την σχολή βέβαια. Από εδώ και πέρα ανοίγεται μπροστά μου ένας καινούργιος «δρόμος» γεμά- τος πρόκληση και ενδιαφέρον. Ήταν και η πρώτη μου επιλογή αυτή, οπότε η χαρά μου είναι μεγάλη, γιατί κατάφερα αυτό που είχα θέσει ως στόχο”

ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΠΙΝΙΩΤΗ,
2η Ιατρική Πατρών, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

“Η σχολή αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ήταν ένας στόχος για μένα, που απαιτούσε αγώνα και σκληρή δουλειά. Τα κατάφερα και δεν μπορώ να κρύψω την χαρά και την περηφάνια μου. Ευχαριστώ τους γονείς μου, που με στήριξαν σε αυτή την επιλογή και τους καθηγητές μου, που συνέβαλλαν ώστε να όνειρά μου να γίνουν πραγματικότητα. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή σε όλα τα παιδιά “

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,

Εργοθεραπείας Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

“Ήταν από τις πρώτες μου επιλογές αυτή η σχολή και με ενδιαφέρει πολύ. Ήταν μια επιλογή που είχα κάνει από τα μέσα της χρονιάς και την ήθελα πολύ. Νιώθω χαρούμενος και ευλογημένος από την υψηλή βαθμολογία που πέτυχα και την εισαγωγή μου σε αυτή την σχολή. Είναι πολύ καλή σχολή και καλή επίσης επαγγελματική αποκατάσταση και σίγουρα είναι κάτι που θα μου αποφέρει πολλές εμπειρίες, ώστε να εξελιχθώ και επαγγελματικά.”

ΗΛΙΑΝΝΑ ΜΠΕΡΟΥΚΑ,

Φυσιοθεραπεία Αθηνών, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

“Ήταν από τις πρώτες μου επιλογές και κάτι που ήθελα πραγματικά. Νιώθω πολύ περήφανη για τον εαυτό μου και χαρούμενη. Ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά. Με διάβασμα, επιμονή και υπομονή, όλα τελικά βγήκαν εις πέρας. Ευχαριστώ για τη στήριξη την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου και εύχομαι όλοι να πιστεύουν στον εαυτό τους, όπως έκανα εγώ σε αυτή μου την προσπάθεια, γιατί έρχονται δυστυχώς δύσκολοι καιροί. Το παν είναι υπομονή, επιμονή και πίστη στον εαυτό μας και το λέω γιατί τα κατάφερα στην τέταρτή μου χρονιά”.

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ,
Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας ΑΣΟΕΕ, 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Νιώθω ανακουφισμένη και ανυπομονώ να ξεκινήσει η φοιτητική ζωή, μετά από πραγματικά μια πολύ δύσκολη χρονιά γεμάτη διάβασμα και άγχος και βέβαια με τον φόβο της πανδημίας”.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΥΘΟΥΛΚΑ,
Λογοθεραπεία Πανεπιστημίου Πατρών, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Ήταν από τις πρώτες μου επιλογές η σχολή αυτή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου. Πλέον ανοίγεται ένα νέο «κεφάλαιο» στη ζωή μου, που θα έχει πολύ ενδιαφέρον και αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη. Ελπίζω όλα να πάνε καλά”.

Πρωτιά στη Βιομηχανική Διοίκηση Πειραιά!
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,
1η θέση στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πειραιά, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

“Νιώθω πολύ χαρούμενη, γιατί σε μια δύσκολη χρονιά οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Και λόγω της καραντίνας οι τελευταίες χρονιές έγιναν πραγματικά δύσκολες, με αυξημένο το άγχος από την όλη αβεβαιότητα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που στέκονταν πάντα δίπλα μου σε κάθε μου προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους καθηγητές του σχολείου μου, αλλά και τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια. Ευχαριστώ την κα Αθηνά Καλαμπόκα που ήταν δίπλα μου όχι μόνο ως καθηγήτρια, αλλά και ως μια φίλη. Ευχαριστώ και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο “Ιδιαίτερο”, την κα Έλενα και τον κ. Κώστα. Πιστεύω ότι θα είναι μια χρονιά πολύ καλή για εμάς τους φοιτητές. Πιστεύω ότι θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που πέρασαν, καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή και υπομονή και επιμονή στα παιδιά που θα ακολουθήσουν”.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΟΠΕΛΑ, Χημικών – Μηχανικών ΕΜΠ,
1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί πέτυχα στη πρώτη μου επιλογή στο τμήμα των Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ( Ε.Μ.Π.) σειρά 20η. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες σε μια Σχολή που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και έρευνας. Ευχαριστώ το Θεό γιατί μου έδωσε δύναμη, την οικογένειά μου και ιδιαίτερα την αδελφή μου, το σχολείο μου (1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας), τους καθηγητές μου και τους φίλους μου που με στήριξαν”.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,
Στρατιωτική Ιατρική (ΣΑΣ), 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

Ήταν η πρώτη μου επιλογή αυτή η σχολή και είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μου αυτή. Τέλειωσε με επιτυχία και η αγωνία που είχα όλο αυτό το διάστημα και ετοιμάζομαι πλέον για το καινούργιο μου «βήμα»”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ,
Τμήμα Εργοθεραπείας Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

“Είμαι χαρούμενος που πέρασα σε αυτή την σχολή, γιατί ήταν και η δεύτερή μου επιλογή, μετά την Οδοντιατρική. Και η Εργοθεραπεία είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί ανταποκρίνεται και στις σημερινές ανάγκες του ανθρώπου. Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους και πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ και συγχρόνως να έχω και μια καλή επαγγελματική αποκατάσταση από αυτό το επάγγελμα”.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,
Σχολή Πυροσβεστών, 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

“Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται και τους κόπους σου να ανταμείβονται. Η πυροσβεστική ακαδημία είναι ένα από αυτά τα όνειρα για εμένα. Τρέφω μεγάλη αγάπη για το σώμα από μικρός αφού ο πατέρας μου ήταν πυροσβέστης καθώς επίσης και ο θείος μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την στήριξή τους. Επίσης ευχαριστώ τους καθηγητές μου τη κυρία Κότσιφα, τον κύριο Μαντζούτσο, την κυρία Σαφαρή και την κυρία Βεργοπούλου, τα φροντιστήρια: Επιστημονικό, Επίκεντρο και Νεκτάριος Αποστολόπουλος καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο για όλα όσα μου πρόσφεραν και ελπίζω να τους έβγαλα ασπροπρόσωπους”.

«Τα σχολεία του Νομού μας είχαν πολλές και σημαντικές επιτυχίες»

«Ήταν μία δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά λόγω του κορωνοϊού Covid-19
και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας»

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κος Γιώργος Φωτεινόπουλος στις δηλώσεις του για την ανακοίνωση των βάσεων τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) τελείωσε η αγωνία των μαθητών μας με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και των επιτυχόντων σε αυτά. Συνολικά 92.090 υποψήφιοι (75.435 των Γενικών και 16.655 των Επαγγελματικών Λυκείων) μετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τις συνολικά 77.415 θέσεις εισακτέων που θα διατεθούν στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν τα  αποτελέσματα  για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Ήταν μία δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά λόγω του κορωνοϊού Covid-19 και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Παρόλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά.

Με τη πρώτη ματιά στα αποτελέσματα όλα τα σχολεία του Νομού μας είχαν πολλές και σημαντικές επιτυχίες.

Θα ήθελα να απευθυνθώ στους μαθητές που δεν είδαν το όνομά τους στους «επιτυχόντες.  Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και σίγουρα η ζωή δεν καθορίζεται μόνο από την  επιτυχία στις εξετάσεις. Σημασία έχει να αγωνίζεστε και να καταβάλετε κάθε προσπάθεια, ώστε να αποκομίζετε εμπειρίες που θα σας εξελίσσουν  σαν ανθρώπους. Κυνηγήστε, με πάθος τα όνειρά σας για ένα νέο κύκλο ζωής και σπουδών. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από νέους με μόρφωση, ποιότητα και στόχους, που δεν επαναπαύονται αλλά επιδιώκουν το καλύτερο τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Σε ότι αφορά στους μαθητές που είναι επιτυχόντες σε κάποια Σχολή, τους συγχαίρω και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. «Ο δρόμος τους να είναι μακρύς, γεμάτος, περιπέτειες γεμάτος γνώσεις».

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τον αγώνα και την προσπάθεια των μαθητών μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Η μεγάλη άνοδος – η ελάχιστη βάση και τα… ευτράπελα με 40.000 μαθητές εκτός

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΥΝΑΣ, Φροντιστήριο «ΑΛΜΑ»

«Με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, βλέπουμε ότι υπήρξε άνοδος, σχεδόν σε όλα τα πεδία, και αυτή η άνοδος θεωρώ είναι σε δύο φάσεις. Είναι η άνοδος προς τα πάνω των σχολών από τα παιδιά τα οποία έγραψαν λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, γιατί ήτανε λίγο πιο εύκολα τα θέματα φέτος, ενώ υπάρχει και μία εικονική άνοδος λόγω της ελάχιστης βάσης που υποχρέωσαν όλες τις σχολές που είχανε 3.000 και 4.000 μόρια να βρίσκονται πάνω από τα 8.000 μόρια. Αυτό δεν συνέβη λόγω των καλύτερων επιδόσεων, αλλά λόγω αυτής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Υπήρξαν και σχολές που κινήθηκαν περισσότερο ανοδικά από ότι περιμέναμε, όπως είναι οι στρατιωτικές σχολές και η αστυνομία, ενώ κάποιες άλλες είχανε μία πιο λογική άνοδο. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά πέτυχαν τους στόχους που είχαν και θεωρώ ότι υπήρξε μία μεγάλη μερίδα παιδιών που θα ξαναπροσπαθήσει, γιατί λόγω της αλλαγής της βάσης έμειναν εκτός».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΜΟΥΡΑΣ, Kαθηγητής Φροντιστήριο «Άνοδος»

«Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έκλεισε ένας κύκλος σε μία δύσκολη μαθητική χρόνια, αφού οι μαθητές αυτοί, το μεγαλύτερο μέρος της Β Λυκείου, αλλά και της Γ΄Λυκείου, έκαναν μάθημα εξ’ αποστάσεως.Ως φροντιστήριο είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί η πλειονότητα των μαθητών μας επέτυχε το στόχο τους. Στους μαθητές που πέτυχαν το στόχο τους, εύχομαι καλές σπουδές και να γίνουν άνθρωποι με αξίες στη ζωή τους. Σε όσους δεν πέτυχαν το στόχο τους, έχουν τη δυνατότητα ή να δώσουν πάλι εξετάσεις, ή να ακολουθήσουν κάποιο επάγγελμα στο οποίο έχουνε κλήση. Εκ μέρους όλων των καθηγητών του πρότυπου φροντιστηριακού κέντρου «Άνοδος» εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλές σπουδές και να έχουν υγεία και τύχη στη ζωή τους».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, Μαθηματικός, Υπεύθυνος σπουδών Φροντιστηρίου «Mathisis»

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Δίπλα μπράβο αξίζουν στα παιδιά αυτά, που αντιμετώπισαν με σθένος και υπομονή την επιπρόσθετη δυσκολία των διαδικτυακών μαθημάτων και την ψυχολογική φόρτιση τόσο των εξετάσεων όσο και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, που είχε διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν δεν χρειάζεται να απογοητεύονται. Πάντα υπάρχουν επιλογές. Μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν έχοντας ως εφόδιο την εμπειρία τους, τον επιπλέον χρόνο και την πρόσθετη ωριμότητα. Αν επιλέξουν να μην ξαναδώσουν, ας ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους για να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούν. Συγχαρητήρια και καλές σπουδές στους μαθητές μας: Αθανασία, Γεωργία, Έλενα, Σωτήρη, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους. Ως φροντιστήριο είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε, στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας μας, το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας για τους μαθητές μας και μάλιστα στις σχολές της πρώτης επιλογής τους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, «ΘΕΜΕΛΙΟ»

«Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! Παρατηρείται άνοδος σε πολλές σχολές η οποία βέβαια δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα καλών βαθμολογιών! Οι επόμενες χρονιές θα δείξουν αν η εικόνα αυτή θα σταθεροποιηθεί! Προβληματισμός υπάρχει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής για την οποία θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος καθορισμού και λειτουργίας! Να ευχηθούμε σε όλους τους επιτυχόντες συγχαρητήρια και καλή δύναμη για τις σπουδές τους!”.

ΕΛΕΝΗ ΚΑΚΑΜΠΟΥΡΑ, μέλος της ομάδας φιλολόγων φροντιστηρίου «Άνοδος»

«Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πολύμηνης καραντίνας. Νομίζω ότι αυτό έχει στιγματίσει και τους καθηγητές και τους μαθητές. Γι’ αυτό και θεωρούμε αξιέπαινα όλα τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πολλά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες, ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια στα παιδιά τα οποία έκαναν την προσπάθειά τους. Ευχόμαστε κάθε καλό».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΙΟΣ, Φροντιστήριο «Εξέλιξη»

«Με την ανακοίνωση των βάσεων έπεσε η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων κ η αγωνία των υποψηφίων έλαβε τέλος. Έπειτα από μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά χιλιάδες νέοι είδαν τους κόπους τους να δικαιώνονται και τη συστηματική προετοιμασία να αποφέρει καρπούς. Τους ευχόμαστε μια εποικοδομητική φοιτητική πορεία με κατάκτηση νέων στόχων! Από την άλλη, όσοι δεν άγγιξαν το επιθυμητό μπορούν να κυνηγήσουν νέα όνειρα γεμάτοι όρεξη για δημιουργία, φτάνει να ανακαλύψουν τι πραγματικά τους ταιριάζει. Οι νέοι υποψήφιοι ας οπλιστούν με μεράκι να καταβάλλουν τα μέγιστα για επιτυχία… Καλό σχολικό έτος

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΑΠΑΛΗ, Φροντιστήριο «Επίκεντρο»

«Με την ανακοίνωση των βάσεων, υπήρξαν πολλές εκπλήξεις. 40.000 μαθητές έμειναν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της εισαγωγής της ελάχιστης βάσης στα Πανεπιστήμια. Σημειώθηκαν τραγικά φαινόμενα, όπως π.χ. η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ δεν έχει κανέναν εισακτέο. Το Φυσικό Κρήτης, ένα από τα καλύτερα τμήματα Φυσικής όπως και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που είναι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ είχε 145 θέσεις, πήρε μόνον 35. Ελπίζω όλα αυτά να τα καταλάβει το Υπουργείο Παιδείας και να βελτιώσει το σύστημα με την ελάχιστη βάση, γιατί το αποτέλεσμα είναι να «σπρώχνει» τους καλούς και τους μέτριους μαθητές στα ιδιωτικά κολλέγια, που πιθανόν αυτός να ήταν και ο στόχος. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να «ανοίξουν» την πόρτα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Άνοιξαν» μια πόρτα, που ουσιαστικά θα τους οδηγήσει στο «ανοίξουν» οι μεταβατικοί τους ορίζοντες. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική πανεπιστημιακή χρονιά πια».

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ, Φροντιστήριο «Πυθαγόρας»

«Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων των βάσεων για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούμε να διαπιστώσουμε τα παρακάτω: α. παρατηρήθηκε μεγάλη άνοδος μορίων σε αρκετά τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, β. η ελάχιστη βάση εισαγωγής περιόρισε αισθητά των αριθμό των εισακτέων, γ. το μεγαλύτερο ποσοστό (95,98 τοις εκατό των υποψήφιων) που ξεπέρασαν την ελάχιστη βάση εισαγωγής πέτυχαν την εισαγωγή τους. Σαν φροντιστήριο «Πυθαγόρας» θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν, που πέτυχαν, καθώς και τους μαθητές μας που πέτυχαν όλοι στις πρώτες τους επιλογές και να ευχηθούμε σε όλους να έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα