Οικονομία

Οι βενζινοπώλες πλέον κλέβουν… νόμιμα!

Ακούστε το άρθρο

«Πειραγμένες» αντλίες και νόθευση του καυσίμου είναι μόνον λίγοι από τους τρόπους που εφευρίσκουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων για να κερδοσκοπούν με τον «μαύρο χρυσό» και να κερδίζουν εις βάρος των καταναλωτών.

Ωστόσο τώρα προχώρησαν ένα βήμα μπροστά και έφεραν στην αγορά αντλίες που κλέβουν? νόμιμα!

Όπως λένε στα «ΝΕΑ» οι αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς καυσίμων, τουρκικές και κορεατικές αντλίες καυσίμων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέβει στη χορηγούμενη ποσότητα χωρίς καν αυτός να χρειάζεται να τοποθετήσει παράνομο μηχανισμό, εισάγονται και διακινούνται ελεύθερα στην αγορά.

Επιμένουν μάλιστα ότι οι λαθρέμποροι και οι επιτήδειοι βρίσκονται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από τις Αρχές.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για ελέγχους, εντοπίζονται ακόμη σοβαρά κενά στο θεσμικό κομμάτι, όπως φάνηκε και με τη σύλληψη πρόσφατα της σπείρας λαθρεμπόρων με εμπλοκή μεγάλου αριθμού πρατηριούχων της Αθήνας: έκλεισε μόνο ένας μικρός αριθμός από τα πρατήρια που λειτουργούσαν υπό τον έλεγχο των συλληφθέντων, ενώ πολλά άλλα συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμη και σήμερα αφού σε αυτά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες αχυράνθρωποι του κυκλώματος.

Τα κενά του νόμου είναι πολλά, όπως φάνηκε από την πρόσφατη σύλληψη προσώπου που διακινούσε τουρκικές και κορεατικές αντλίες καυσίμων, οι οποίες αποδείχθηκε ότι από την κατασκευή τους δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέψει.

Δεν χρειάζεται δηλαδή προσθήκη ειδικού μηχανισμού ή τσιπ, αφού οι αντλίες αυτές είναι έτοιμες για κλοπή από τον κατασκευαστή – και, το χειρότερο, εισάγονται ελεύθερα.

Όλη η επικαιρότητα