Ελλάδα

Οι βιασμοί που μας συγκλονίζουν…

Οι υποθέσεις που αποκαλύπτονται μας κάνουν να αναρωτιόμαστε. Τι έχει συμβεί στην και οι βιασμοί που μας συγκλονίζουν…
Ακούστε το άρθρο

Γράφει η Τασούλα Παπανικολάου

Οι υποθέσεις βιασμών που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα μας έχουν αφήσει όλους με το στόμα ανοιχτό.

Ο βιασμός της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη. Ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό σε ανήλικη. Ο παίκτης του ριάλιτι που κατηγορείται και αυτός για βιασμό. O 32χρονος που προφυλακίστηκε για τον βιασμό της 14χρονης ετεροθαλούς αδερφής της συντρόφου του. Οι φερόμενοι ως δράστες -άνθρωποι υπεράνω κάθε υποψίας. Από τον 27χρονο γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας μέχρι και τον ιερέα στην Ηλιούπολη. Οι αποκαλύψεις σοκάρουν και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε σε τι κόσμο ζούμε.

Θεσσαλονίκη Βιασμός 24χρονης

31 Δεκεμβρίου 2021. Η Γεωργία ανυποψίαστη πηγαίνει σε ένα πάρτι που γίνεται σε σουίτα ξενοδοχείου στη Δυτική Θεσσαλονίκη μαζί με μια φίλη της. Την έχει καλέσει ένας γνωστός της ο οποίος όπως ισχυρίζεται την έχει καλέσει και σε άλλα πάρτι. Η κοπέλα πηγαίνει στις 02:30, κάθεται μία ώρα και αποφασίζει να φύγει. Δεν είναι καλά καθώς έχει καταναλώσει αλκοόλ. Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει.

Επιλέγει να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και να κλείσει δωμάτιο. Κλείνει το 510, το πληρώνει η ίδια και πηγαίνει στο ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιο της. Όταν βγαίνει από το ασανσέρ θυμάται τρία άτομα να τη βάζουν σε ένα δωμάτιο. Εκεί σβήνουν όλα όπως λέει η ίδια.

Την επόμενη ημέρα ξυπνά στις 10 και 40. Μόνη σε ένα δωμάτιο που δεν γνωρίζει. Βλέπει ότι είναι γυμνή. Καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού. Χωρίς δεύτερη σκέψη το καταγγέλλει στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Οι αστυνομικοί πηγαίνουν στο ξενοδοχείο και συλλαμβάνουν στον 27χρονο γόνο επιχειρηματικής οικογένειας. Εκείνος αρνείται τις κατηγορίες.

Λίγο πολύ οι λεπτομέρειες είναι γνωστές. Η κοπέλα αρχίζει και θυμάται και καταγγέλλει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ομαδικό βιασμό. Ακολουθούν έρευνες κατασχέσεις νέες καταθέσεις. Η Γεωργία αποφασίζει να μιλήσει. Με το πρόσωπό της. Ζει τον εφιάλτη του βιασμού αλλά θέλει να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας, μετά την τελευταία κατάθεση της Γεωργίας την Παρασκευή λέει στους δημοσιογράφους ότι… «Η Γεωργία βγήκε με το πρόσωπό της ανοιχτό έδωσε τη δυνατότητα να την κρίνει ο κόσμος όλος όσον αφορά το τι λέει ο καταγγελλόμενος και κατηγορούμενος νομίζω ότι πρέπει να πράξει το ίδιο για να τύχει της ίδιας κριτικής».

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του δηλώνει

«Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας».
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και οι έρευνες συνεχίζονται. Προς το παρόν για τον βιασμό υπάρχει ένας κατηγορούμενος ο οποίος έχει απολογηθεί ήδη στην ανακρίτρια και έχει αφεθεί ελεύθερος.

Ο Ιερέας και η καταγγελία για βιασμό

Η είδηση το πρωί της Παρασκευής σόκαρε όλη την Ελλάδα. Ο ιερέας εκκλησίας στα Κάτω Πατήσια συνελήφθη για βιασμό σε ανήλικη. Ακόμα και όσοι βρέθηκαν στα δικαστήρια το πρωί της Παρασκευής απόρησαν βλέποντας έναν ιερέα με χειροπέδες. Η οργή ήταν μεγάλη όταν μάθαιναν γιατί τον κατηγορούν.
Η ανήλικη στην καταγγελία της υποστήριξε ότι τη βίαζε από τα μέσα του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Μάλιστα, φαίνεται να το έκανε μετά από κάθε εξομολόγηση.

Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες αλλά οι αρχές ερευνούν αν έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια.

Ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δηλώνει στην εφ.«Πατρίς»
«Θα αναλύσω αν η καταγγελία που έχει γίνει είναι αξιόπιστη. Διότι έμαθα ότι είναι από μία οικογένεια όπου υπάρχουν προβλήματα και θα τα αναλύσουμε αυτά τα προβλήματα.

Αν έχει τελέσει τα συγκεκριμένα αδικήματα να τα παραδεχτεί αν δεν τα έχει τελέσει να μας πει το λόγο που η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα αναφέρει ότι τη βίασε ή της προξένησε κακοποίηση στην ίδια».

Ο παίκτης ριάλιτι και η καταγγελία για ασέλγεια σε 16χρονη

Ένας πασίγνωστος παίκτης ριάλιτι. Μία καταγγελία που ακολουθήθηκε με μήνυση από την πλευρά μίας κοπέλας 16 ετών. Ότι ασέλγησε πάνω της. Ο παίκτης δίνει άλλη εκδοχή και αρνείται την κατηγορία. Για το τι έγινε η δικαιοσύνη θα βγάλει το τελικό πόρισμα.

Οι υποθέσεις που αποκαλύπτονται μας κάνουν να αναρωτιόμαστε. Τι έχει συμβεί στην και οι βιασμοί που μας συγκλονίζουν…

Η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, εξηγεί στην εφ.«Πατρίς»

«Υπάρχει μία γενιά ανθρώπων που έχει μεγαλώσει χωρίς όρια. Μία γενιά ανθρώπων που δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται την απόρριψη. Μια γενιά ανθρώπων στην οποία δεν έχει μιλήσει κανείς για σεβασμό, εν συναίσθηση, κατανόηση, συμπόνοια αγάπη. Να μάθουμε όσο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με το συναίσθημα ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, όσο μεγαλώνουμε παιδιά με μοναδικές αξίες την εξωτερική εμφάνιση το χρήμα και τη δημοσιότητα τα πράγματα δυστυχώς θα συνεχίσουν να γίνονται χειρότερα. Να μιλάμε στα παιδιά μας για συναισθήματα. Να τους δείχνουμε κατανόηση. Και όταν βλέπουμε ότι το παιδί μας μπορεί να βασανίζεται από κάτι να το πηγαίνουμε σε ειδικό έγκαιρα».
οινωνία;

Όλη η επικαιρότητα