Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Εκδήλωση στον Πύργο – «Όχι στην ακρίβεια βασικών αγαθών και ενέργειας»

Ακούστε το άρθρο

Στον Πύργο θα βρεθούν το Σάββατο 16/4 στελέχη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, στο πλαίσιο 4ήμερης περιοδείας στη Δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα στην πρωτεύουσα της Ηλείας θα βρεθούν η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, τους οποίους θα συνοδεύουν ο Γιάννης Τσιρώνης, πρώην Αν. Υπ. ΥΠΕΝ και Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Γιώργος Δημαράς, πρώην Υφ. ΥΠΕΝ.

Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα επισκεφθεί στις 11 πμ το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου. Στη συνέχεια, στις 12 μμ θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση, σε αίθουσα του κινηματογράφου «Ορφέας» (στην οδό Μανωλοπούλου 11), παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων.

Στόχος της περιοδείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και η ανάδειξη της διαφορετικής πολιτικής πρότασης τους στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στη μείωση του κόστους ρεύματος μέσα από την ιδιοπαραγωγή και την ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη χρηματοδότηση που θα μπορούσε να προκύψει από την ορθή αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ταυτόχρονα, θα ενημερώσουν -και θα συζητήσουν με τους πολίτες- για τις θέσεις του κόμματος σε αγροτικά θέματα, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της υψηλής φορολόγησης, της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας καθώς και της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση τις αρχές της αποκέντρωσης.

Επίσης, θα παρουσιάσουν το ζήτημα της πρόληψης αντί της καταστολής σε θέματα φυσικών καταστροφών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Όλη η επικαιρότητα