Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Να ξανανοίξουν οι πιο βιώσιμες από τις κλειστές γραμμές Κόρινθος – Ναύπλιο & Πάτρα-Πύργος

na_xananoixoyn_oi_pio_viosimes_apo_tis_kleistes_grammes_korinthos_-_nayplio_patra-pyrgos.jpg

Κοινή πρόταση για βιώσιμες μεταφορές στην Ελλάδα και πραγματικά ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο, κατέθεσαν την Τετάρτη οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου και το Δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣ.

Σε συνέντευξη Τύπου στο ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ, παρουσίασαν την πρότασή τους για άμεση συνολική αναδιοργάνωση, με επιλογή άλλου δημόσιου σιδηροδρόμου της Ε.Ε. ως στρατηγικού συνεργάτη με συγκεκριμένους στόχους και χρονικό ορίζοντα, αλλά και με ευρωπαϊκούς θεσμούς συνδικάτων και οργανώσεων επιβατών σε ρόλους παρατηρητηρίου.

Επείγουσα προτεραιότητα δίνουν στην αποκατάσταση, ολοκλήρωση, αξιοποίηση και περιφρούρηση των υποδομών, κυρίως της ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης, όπου η σημερινή κατάσταση δημιουργεί μεγάλα προβλήματα επιπλέον κόστους, αλλά και ασφάλειας.

Η πρόταση αφήνει χώρο για σχήματα του κοινωνικού τομέα, σε συγκεκριμένες περιφερειακές γραμμές, αλλά και για ιδιώτες: τόσο ως ανταγωνιστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσο και σε τοπικές γραμμές που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εγκαταλείψει και δεν ενδιαφέρεται να επαναλειτουργήσει.  

Αντίθετα οι τρεις φορείς απορρίπτουν κατηγορηματικά την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ- πρώην ROSCO. Με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου δεν αποτελεί λύση, ενώ στις ελληνικές συνθήκες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επικεντρωθεί ο αγοραστής αποκλειστικά στους λίγους κερδοφόρους τομείς, ή να χρησιμοποιήσει την εξαγορά ως απλό εργαλείο για άλλους επιχειρηματικούς στόχους όπως ο έλεγχος των προμηθειών ή η μονοπωλιακή πρόσβαση σε κάποιο από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Τονίζεται επίσης η ανάγκη να συγκλίνουν οι Υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με πρώτο βήμα τον τριπλασιασμό τους ώστε να γίνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και να ξανανοίξουν οι πιο βιώσιμες από τις κλειστές γραμμές, όπως οι συνδέσεις Κόρινθος – Ναύπλιο, Πάτρα-Πύργος, ο «Προαστιακός Μεσσηνίας» αλλά και οι συνδέσεις με τις γειτονικές χώρες. Οι Υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας πρέπει να συνδεθούν με συγκεκριμένες συνδέσεις και υπηρεσίες που δε μπορούν να είναι σήμερα οικονομικά αυτάρκεις αλλά προσφέρουν ουσιαστικό έμμεσο όφελος στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Ο σχεδιασμός για το σιδηρόδρομο θα πρέπει να εντάσσεται σε συνολικότερη πολιτική Βιώσιμων Μεταφορών, με στόχο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη απεξάρτηση από το πετρέλαιο: στο πλαίσιο αυτό ο σιδηρόδρομος θα λειτουργεί ως βασικός κορμός, για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις,  ενός σύγχρονου συστήματος Συνδυασμένων Μεταφορών.

Μια τέτοια πολιτική οφείλει επίσης να περιλαμβάνει φιλόδοξο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για τους «κρίκους που λείπουν» στις υποδομές Συνδυασμένων Μεταφορών και στη σιδηροδρομική κάλυψη της ηπειρωτικής χώρας. Τελικός στόχος, να συνδεθούν όλες οι πόλεις άνω των 30.000-50.000 κατοίκων και τα σημαντικά λιμάνια, σύμφωνα και με τους  επίσημους ευρωπαϊκούς στόχους, αλλά και να συγκλίνει η Ελλάδα με το μέσο όρο της Ε.Ε. σε μερίδιο επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών για το σιδηρόδρομο.

Οι τρεις φορείς δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη σημερινή πρωτοβουλία τους με σειρά επαφών και εκδηλώσεων, με πρώτο βήμα τη συνάντηση που θα ζητήσουν με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοϊδη.

Οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για το σιδηρόδρομο εδώ:

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5041   

Φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου:

http://farm6.staticflickr.com/5523/10572734235_523317d73c_o.jpg

Όλη η επικαιρότητα