Ελλάδα Πολιτική

Οικονόμου: Ανοίγει στις 22 Αυγούστου η Βουλή για τις παρακολουθήσεις – «Αρνείται να ενημερωθεί ο Ανδρουλάκης»

Αποδέχθηκε η κυβέρνηση το αίτημα Τσίπρα για επίσπευση της συζήτησης για το θέμα - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη δήλωση Ανδρουλάκη
Ακούστε το άρθρο

Αποδέχθηκε εν μέρει η κυβέρνηση το αίτημα Τσίπρα για άμεση συζήτηση της υπόθεσης της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  «η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια».

Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.

Η απάντηση στον Ανδρουλάκη

Με γραπτή δήλωση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε μη νόμιμη την παρακολούθηση του κινητού του από την ΕΥΠ με εισαγγελική διάταξη και ζήτησε να δημοσιοποιηθεί ο λόγος για τον οποίον συνέβη.  Η απάντηση Οικονόμου έχει ως εξής:

Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η Κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται.

Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.

Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας.

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα