Πολιτική

Οικονόμου σε Τσίπρα: Η κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί

Όλη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ντράφι και την Παλλήνη, περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά στην Πεντέλη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη θριαμβολογεί και την κυβέρνηση να διπλασιάσει τις αποζημιώσεις. «Η κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Οι φωτιές, αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου, είναι μια από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Και σημειώνει με… έμφαση απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για το τι θα κάνει η κυβέρνησή του μετά τις επόμενες εκλογές, «τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα».

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, η κυβέρνηση «φροντίσαμε εγκαίρως να οργανώσουμε σε νέα, αποτελεσματικότερη, βάση τόσο το σύστημα αποτροπής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, όσο και τον μηχανισμό αποζημίωσης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών» και πρόσθεσε ότι ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα.

Όλη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Οι πυρκαγιές είναι μια από τις επιπτώσεις της σφοδρής κλιματικής κρίσης που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Οι άμεσες ζημιές και οι ευρύτερες επιπτώσεις τους είναι αναπόφευκτες, οπότε η Κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί.

Μελετώντας προσεκτικά τα δεδομένα και την περσινή δυσάρεστη εμπειρία, φροντίσαμε εγκαίρως να οργανώσουμε σε νέα, αποτελεσματικότερη, βάση τόσο το σύστημα αποτροπής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, όσο και τον μηχανισμό αποζημίωσης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών. Με περισσότερα υλικά μέσα, με περισσότερες ανθρώπινες δυνάμεις, με καλύτερο συντονισμό, για να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα σε ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα.

Τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα.

Όλη η επικαιρότητα