Categories: Πολιτική

Οικονόμου: «Στις 3 Μαρτίου οι πρώτες πιστώσεις από το market pass»

Share

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών χαρακτηρίζοντάς την ενδεικτική και αποκαλυπτική, αφού παρουσίασε με τεκμηριωμένο λόγο όσα πέτυχε η κυβέρνηση με οργανωμένο σχέδιο. «Είμαστε σε θέση να πούμε πώς ότι είπαμε, το κάναμε» σημείωσε και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει την ενσυναίσθηση και το θάρρος να παραδεχθεί λάθη και αστοχίες κι αυτό γιατί τα επιτεύγματα είναι περισσότερα από τις αδυναμίες.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι στόχο της νέας τετραετίας είναι η αναβάθμιση των μισθών. «Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε με αδρές γραμμές το σχέδιό του ώστε με αυτοδυναμία την επόμενη τετραετία να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τους μισθούς. Για να το πετύχουμε αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει δημοσιονομικά πειθαρχημένη».

Αμέσως μετά ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι κατά την παρουσία του, χθες στο Αιγάλεω, έδωσε μια παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τον μονόλογο. «Έδειξε την πολιτική υστέρηση που τον διέπει. Επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους λαγούς και πετραχήλια» είπε σημειώνοντας ότι η παρουσία του ήταν αποκαλυπτική για τον ασυγχώρητο μαυρογιαλουρισμό. «Οι εξαγγελίες του αθροίζουν 10,5 δισ. ευρώ χωρίς να πει που θα βρεθούν. Ας θυμηθεί ότι υπήρξε ολετήρας για τους συνταξιούχους και τη ζωή τους», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας μια σειρά από μέτρα που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκτός τόπου και χρόνου, θέλουν αύριο να ξαναφέρουν τη χώρα στο χθες σε κάθε επίπεδο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις συντάξεις, δήλωσε ότι μετά από 12 χρόνια καταβάλλονται αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7%.

«Ο κ. Τσίπρας αρνείται να αναγνωρίζει την πραγματικότητα. Επιμένει στα ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις ως fake news», συνέχισε ενώ αποδοκίμασε δήλωση του κ. Τζανακοπουλου για τον φράκτη στον Έβρο. «Ο κ. Τσιπρας εξακολουθεί να μη βρίσκει κανένα λόγο να ζητήσει συγνώμη; Δεν αισθάνεται ντροπή που διέσυρε την πατρίδα του; Αν ερχόταν στην διακυβέρνηση της χώρας θα τον γκρέμιζαν το φράκτη στον Έβρο; Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί», πρόσθεσε.

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι απασχολεί την ελληνική κοινωνία, όμως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και οι προβλέψεις είναι θετικές. «Η κυβέρνηση ανέπτυξε μια σειρά μέτρων που στήριξε το διαθέσιμο εισόδημα», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε λόγο για επιτυχή πρωτοβουλία, ενώ αναφέρθηκε και στην κάρτα αγορών, οι αιτήσεις για την οποία θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ στις 3 Μαρτίου θα γίνουν και οι πρώτες πιστώσεις.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στους πιο ευάλωτους πολίτες τονίζοντας ότι άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για το έκτακτο εφάπαξ bonus 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο, τονίζοντας ότι Σύρος πρόσφυγας όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί αλλά και πώς σκηνοθετήθηκε ο θάνατος του κοριτσιού. Την ίδια ώρα, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις fake news. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κ. Τζανακόπουλος δηλώνει ότι ο φράχτης παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα.

«Ο κ. Τσιπρας εξακολουθεί να μη βρίσκει κανένα λόγο να ζητήσει συγνώμη; Δεν αισθάνεται ντροπή που διέσυρε την πατρίδα του; Αν ερχόταν στην διακυβέρνηση της χώρας θα τον γκρέμιζαν το φράκτη στον Έβρο; Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ απάντησε ότι η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και οι δικαστές τιμούν τον ρόλο τους.

Σε άλλη ερώτηση για τη σχέση της ημερομηνίες των τουρκικών εκλογών με αυτές που θα γίνουν στην Ελλάδα απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση. Όσον αφορά στις τουρκικές προκλήσεις επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν απειλείται, ενώ μπορεί να διαχειριστεί την οποιαδήποτε πρόκληση. Πρόσθεσε δε ότι είναι πάντα καλό  να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.