Categories: Πολιτική

Οικονόμου: Βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από την Τουρκία – Καμία πράξη αναπάντητη

Share

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο στην Πράγα και στις προσδοκίες που υπάρχουν για εξεύρεση κοινής αποτελεσματικής λύσης για την ενεργειακή κρίση. Όπως υπενθύμισε αύριο, Τρίτη (11/10), συνεδριάζει το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας για να εξετάσει τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή της πρότασης της Ελλάδας για τις τιμές στο φυσικό αέριο.

Αναφερόμενες στις τουρκικές προκλήσεις είπε ότι διεθνοποιήθηκαν και έγινε σαφές στο ευρωπαϊκό προσκήνιο ποιος προκαλεί. «Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται».

Και συνέχισε: «Οι Ευρωπαίοι είδαν την απόπειρα της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και την απάντηση του πρωθυπουργού. Έγινε εμφανές ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάει κανείς».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η Ελλάδα έχει τη δική της στρατηγική με την οποία βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από την Τουρκία. Δεν θα παρασυρθούμε από τις προκλήσεις τους, αλλά δεν θα μείνει καμία πράξη τους αναπάντητη».

Είμαστε ψύχραιμοι αλλά και απολύτως προετοιμασμένοι, ξεκαθάρισε.

Για την επέκταση του Μετρό του Πειραιά είπε: «Μπαίνουν σε λειτουργία οι σταθμοί. Πρόκειται για έργο με μεγάλο κοινωνικό πρόσημο. Εξυπηρετούν κυρίως εκείνους που δεν έχουν να μετακινηθούν με άλλο τρόπο. Η κυβέρνηση κάνει πράξη το κεντρικό της σύνθημα. Κάποιες κυβερνήσεις έτρεξαν πιο γρήγορα, άλλες κινήθηκαν πιο αργά. Κάποιες παραδίδουν πραγματικά έργα και άλλες παρουσίαζαν μουσαμάδες. Με την έναρξη λειτουργίας των τριών σταθμών προβλέπεται αύξηση κατά 132.000 επιβάτες. Το όφελος για τους Πειραιώτες και όχι μόνο είναι τεράστιο».

Για τον 53χρονο που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη είπε ότι το όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι φρικτά και αποτρόπαια και τόνισε ότι με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές. «Πράγματι έχει διατελέσει μέλος της ΝΔ, είναι σε αναστολή η ιδιότητά του» είπε και ανέφερε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της υπόθεσης, στοχοποιώντας πρόσωπα που έχουν φωτογραφηθεί μαζί του αγνοώντας το ποιόν του, είναι απαράδεκτη και αδιανόητη. «Πρέπει να εστιάσουμε στο φρικτό αδίκημα και στη στήριξη του θύματος».