Αθλητισμός

Οκτώ ελληνικές προκρίσεις για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης στο Λίβερπουλ

Ακούστε το άρθρο

Συνολικά οκτώ Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων πέντε άνδρες (Απόστολος Κανέλλος, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης, Στέφανος Τσολακίδης) και τρεις γυναίκες (Ελβίρα Κατσάλη, Κωνσταντίνα Μαραγκού, Αρετή Παγώνη) κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόκρισης για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ (29 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου).

Τα τελευταία εισιτήρια δόθηκαν μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, όπου βάσει της κατάταξής τους στο σύνθετο ατομικό, την ονομαστική πρόκριση κατέκτησαν από ελληνικής πλευράς η Ελβίρα Κατσάλη στην κατηγορία γυναικών και ο Απόστολος Κανέλλος στην κατηγορία ανδρών, αποκτώντας τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε όλα τα όργανα στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, μέσα από την συμμετοχή τους στα παγκόσμια κύπελλα της περασμένης άνοιξης (σε Κότμπους, Κάιρο και Μπακού) και σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια κατάταξη που διαμορφώθηκε σε κάθε όργανο ξεχωριστά, το εισιτήριο για το Λίβερπουλ σφράγισαν άλλοι έξι Έλληνες εκπρόσωποι.
Την ονομαστική πρόσκληση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) έλαβαν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο και μονόζυγο), Στέφανος Τσολακίδης (δίζυγο) και Αντώνης Τανταλίδης (ασκήσεις εδάφους) στους άνδρες, καθώς και οι Κωνσταντίνα Μαραγκού (ασύμμετροι ζυγοί) και Αρετή Παγώνη(ασύμμετροι ζυγοί) στις γυναίκες, στα προαναφερθέντα όργανα.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης εξέφρασε, εκ μέρους του Προέδρου Αθανάσιου Σταθόπουλου, τα συγχαρητήριά του προς όσους προκρίθηκαν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές-αθλήτριές μας, καθώς και τους προπονητές τους, για την κατάκτηση των συνολικά οκτώ προκρίσεων. Η Ομοσπονδία έκανε μία μεγάλη επένδυση δίνοντας σε πολλά παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα παγκόσμια κύπελλα και να διακριθούν, παίρνοντας τελικά το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τους ευχόμαστε ακόμα καλύτερη συνέχεια».

Όλη η επικαιρότητα