Εκπαίδευση Ηλεία

Οκτώ Ηλείοι-ες στην Βουλή των Εφήβων!

Προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας - Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» (ΚΣΤ΄ Σύνοδος –σχολικό έτος 2021-22).
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ (8) μαθητές και μαθήτριες είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων : Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» για το εκπαιδευτικό έτος 2021-22.

Συγκεκριμένα από την Ηλεία είχαν προσκληθεί στις εργασίες της Βουλής των εφήβων τα  εξής παιδιά:

Χονδραντώνη Αργυρή-Μαρία 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ 

Βαβαλά Σοφία ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Γουλιμή Κωνσταντίνα ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ

Καραφλού Αλεξάνδρα ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Κοπανάς Γρηγόριος 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Κορμπάκη Αναστασία 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Λυκοτόμαρου Ελένη ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ

Τσατσαρής Παναγιώτης ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για το σχολικό έτος 2021-2022, το πρόγραμμα απευθύνθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, καθώς και των Ελληνικών Λυκείων του εξωτερικού. Ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής ήταν το 21ο έτος ηλικίας.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εφήβων με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, με τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου, καθώς και η άσκησή τους σε δημοκρατικές πρακτικές και η ενεργοποίησή τους σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να

προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή. Οι έφηβοι βουλευτές επιλέχθηκαν από ομάδες μαθητών και μαθητριών – Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης – που είχαν πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος δραστηριότητες κοινωνικού ενδιαφέροντος στα σχολεία και στις κοινότητές τους.

«Η Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σχολική ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, ευέλικτο, καθώς μπορεί να υλοποιηθεί είτε ως αυτόνομο πρόγραμμα εκτός διδακτικού ωραρίου, είτε στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Όλη η επικαιρότητα