Κόσμος

Oκτώ μέτρα μακριά από την πίστα το ατύχημα του Σουμάχερ

okto_metra_makria_apo_tin_pista_to_atyhima_toy_soymaher.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι γαλλικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία της έρευνας τους γύρω από την υπόθεση του γερμανού οδηγού της Φόρμουλα 1. Σύμφωνα με αυτά -τα οποία προκύπτουν κυρίως από την κάμερα που ήταν στερεωμένη στο κράνος του- το συμβάν έγινε οκτώ μέτρα μακριά από την πίστα, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η ταχύτητά του ήταν κανονική, όπως και ότι δεν την μείωσε πριν από την πτώση του.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε από τον επικεφαλής της έρευνας, Πατρίκ Κιουνσί: «Εξετάσαμε τα σκι, το κράνος και το οπτικό υλικό από την κάμερα του Σουμάχερ. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε την έρευνα. Ακούσαμε ότι υπάρχει οπτικό υλικό από άλλη πηγή σύμφωνα με δημοσιεύματα δικά σας το οποίο δεν το έχουμε δει ακόμη αλλά θα θέλαμε. Όλα όσα γίνονται αποτελούν κοινό τόπο για σοβαρά ατυχήματα. Το ατύχημα έγινε στο Μεριμπέλ, διέσχιζε το σημείο ανάμεσα σε δυο πίστες μια κόκκινη και μια μπλε.

»Ο Σουμάχερ είναι προφανώς πολύ καλός σκιέρ και χτύπησε στο κεφάλι οκτώ μέτρα εκτός πίστας. Έχασε τις αισθήσεις του σ’ ένα σημείο εννιά μέτρα εκτός πίστας. Εξετάσαμε το φιλμ από την κάμερα που έφερε στο κράνος του. Είναι καθαρό και επιβεβαίωσε όλες τις πληροφορίες ώστε να συνθέσουμε την πορεία και να γνωρίζουμε επακριβώς το μονοπάτι που ακολούθησε ο Σουμάχερ. Το φιλμ αυτό εξετάζεται από ειδικό και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τις συνθήκες του ατυχήματος. λοι οι κανονισμοί ασφαλείας είχαν τηρηθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και δεν προκύπτουν ευθύνες των υπευθύνων του χιονοδρομικού κέντρου για το ατύχημα».

Δεν επιβεβαιώθηκε πάντως ότι ο Σουμάχερ πήγε να βοηθήσει κάποιον, καθώς δε φαίνεται κάτι τέτοιο από το οπτικό υλικό. «Εχουμε δύο λεπτά φιλμ και σε αυτό δεν φαίνεται ο Σουμάχερ να επιχειρεί να σώσει κάποιον. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να επιρρίψουμε ευθύνες για το ατύχημα του. Πάντως η ταχύτητα του δεν είναι για μας καθοριστική για την έρευνα που κάνουμε» είπε ο κ.Κιουνσί. 

Επίσης ξεκαθαρίστηκε πως τα πέδιλα ήταν σε άριστη κατάσταση, ενώ υποστήριξε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς το σπάσιμο του κράνους δεν καταδεικνύει το μέγεθος της ταχύτητας και επανέλαβε πως το απόλυτο νούμερο αυτής δεν έχει τόση σημασία στην έκβαση της έρευνάς τους.

Εξάλλου αναφέρθηκε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ο Γερμανός αρχικά ήταν σε θέση να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του, αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Τις αισθήσεις του τις έχασε κατά τη μεταφορά με το ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου 2013 και ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα