Αθλητισμός

Όλα έτοιμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας

telikoshyleias.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

Η ώρα του μεγάλου τελικού της ΕΠΣΗ πλησιάζει! Ένας τελικός που αποτελεί για όλους μια μεγάλη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και είναι από τις πλέον ιστορικές διοργανώσεις της Έ Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, καθώς ξεκίνησε την περίοδο 1971-72, όταν ο Ηλειακός Λεχαινών, κερδίζοντας με σκορ 2-0 τον Αστέρα Αμαλιάδας, ήταν ο πρώτος κυπελλούχος της ΕΠΣΗ.

Από τότε έως και σήμερα διεξάγεται ανελλιπώς, με τους δύο φιναλίστ του ερχόμενου Σαββάτο, Νίκη Τραγανού και Ηρακλή Π/Β, να φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε έναν τελικό της ΕΠΣΗ στο Ενωσιακό Γήπεδο!

Σε αυτό το γήπεδο θα γίνει και ο τελικός του Σαββάτου, καθώς αυτό έχει καθιερωθεί μέσω της προκήρυξης του θεσμού.

Αντίπαλοι η πρωτοπόρος της Α1 Βέρροιος Νίκη Τραγανού και η έκπληξη του θεσμού, Ηρακλής Π/Β, μια ομάδα Α2 κατηγορίας, η οποία έως πέρυσι αγωνιζόταν στη Β΄ κατηγορία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηρακλής Π/Β είναι η δεύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια που συμμετέχει σε έναν τελικό της ΕΠΣΗ από μικρότερη κατηγορία… (το είχε κάνει τον Μάρτιο του 2012 η Ολυμπιάδα Γουμέρου, που έπαιξε κόντρα στον κραταιό τότε ΠΦΟ Πανόπουλου)!

Ενώ πριν από 39 χρόνια, την περίοδο 1974-75 είχε αγωνιστεί μια άλλη αμάδα της Β’, η Πρόοδος Σαλμώνης, κόντρα στην Δάφνη Ανδραβίδας, από την οποία είχε όμως  χάσει με σκορ 5-0!  

Ένας τελικός με διαφορά δυναμικότητας, καθώς στις περισσότερες διοργανώσεις που έχουν γίνει δεν είναι συνηθισμένος, αφού πάντα συμμετέχουν είτε ομάδες που παίζουν στην Δ’ Εθνική ή στην Α1 κατηγορία. Μιλάμε δηλαδή για τον «Δαβίδ κόντρα στον Γολιάθ»! Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά τον φετινό τελικό ως μια γιορτή του ηλειακού ποδοσφαίρου, καθώς άπαντες γνωρίζουν από την αρχή ότι  η Νίκη Τραγανού είναι το λογικό φαβορί!

Από την άλλη όμως ο Ηρακλής Π/Β εδώ που έφτασε είναι τεράστια επιτυχία, και θα περάσουν αρκετά χρόνια για να βρεθεί μια άλλη ομάδα Α2′ κατηγορίας σε έναν τελικό.

Έτσι η συμμετοχή όχι μόνο για τον Ηρακλή Π/Β , αλλά για το μικρό χωριό που λέγεται  Παλαιοβαρβάσαινα, είναι σίγουρα μια γιορτή και όλο το χωριό ζει για αυτή τη γιορτή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Άλλωστε ο Ηρακλής Π/Β έχει «κλέψει» φέτος τις εντυπώσεις στον θεσμό του κυπέλλου, που πραγματικά θυμίζει «Αγγλία»!

 

Η προετοιμασία των δύο φιναλίστ

 

Νίκη Τραγανού: Χάνει τον  τελικό ο Ν. Κολοτούρος

 

Την προετοιμασία τους στο Ενωσιακό της Σπιάντζας ολοκλήρωσαν την Πέμπτη οι παίκτες της Νίκης Τραγανού ενόψει του σαββατιάτικου τελικού του κυπέλλου της ΕΠΣΗ κόντρα στην έκπληξη του θεσμού Ηρακλή Π/Β. Ένα ματς όπου οι πρωτοπόροι της Α1 Βέρροιος έχουν μεν τον τίτλο του φαβορί, όμως το ματς χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα, όπως τόνισε και στην τελευταία προπόνηση ο τεχνικός Σπύρος Αντωνόπουλος, «ώστε να μην την πατήσουμε» όπως οι άλλες ομάδες(Λεχαινα, Γαστούνη, Σαβάλια, Κρέστενα και Ανδραβίδα!

Μοναδικό πρόβλημα ο Ν. Κολοτούρος, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα βαριάς μορφής στο ματς πρωταθλήματος του περασμένου Σαββάτου με τα Σαβάλια και έτσι χάνει τον τελικό, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ηρακλής  Π/Β: Οριστικά χωρίς Σάμπαλο στον τελικό!

Ως μια γιορτή βλέπουν άπαντες στην Παλαιοβαράσαινα τη συμμετοχή του Ηρακλή στον  τελικό του κυπέλλου. Άλλωστε κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι από την αντίπαλό τους Νίκη Τραγανού απέχουν πολύ… τόσο σε οργάνωση (γήπεδο, βοηθητικό, κόσμο), όσο και σε διαφορά δυναμικότητας.

Όμως για το  μικρό χωριό του Δήμου Πύργου που λέγεται Παλαιοβαρβάσαινα, η συμμετοχή και μόνο του Ηρακλή σε έναν τελικό της ΕΠΣΗ για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του, που ποτέ δεν έχει υπερβεί την Α2′ κατηγορία, αποτελεί μέρα γιορτής που πολύ δύσκολα στο μέλλον θα επαναληφθεί.

Έτσι κανείς δεν σκέπτεται το αποτέλεσμα του τελικού.

Απλά άπαντες θέλουν να βρεθούν στο Ενωσιακό Γήπεδο για να χειροκροτήσουν την αγαπημένη τους ομάδα για τον άθλο που έκανε να βρεθεί στον τελικό, ζώντας κυριολεκτικά ένα όνειρο που ξεκίνησε από τα Λεχαινά, ελπίζοντας ότι θα τελειώσει όμορφα… στο Ενωσιακό!

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Κυριακόπουλος προετοίμασε  εντατικά την ομάδα, η οποία μάλιστα ολοκλήρωσε την Πέμπτη την προετοιμασία της στη Βαρβάσαινα. Μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματίας  Σάμπαλος(πρόβλημα στο νύχι), ο οποίος δεν προλαβαίνει τον τελικό.

 Του Γ. Παπαφωτόπουλου

Όλη η επικαιρότητα