Οικονομία

Όλα για όλα για συμβιβασμό Ευρωζώνης – ΔΝΤ

14310_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην απογευματινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο για να καλυφθεί το λεγόμενο κενό στην χρηματοδότηση της Ελλάδας -λόγω της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής μέχρι το 2016- κυρίως όμως θα κληθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Αυτά είναι τα δύο κρίσιμα ζητήματα στη σημερινή συνάντηση των μελών του Eurogroup με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δεδομένου ότι το ΔΝΤ δεν κάνει πίσω από τον ορισμό της βιωσιμότητας στη βάση της μείωσης του χρέους στο 120% του ελληνικού ΑΕΠ μέχρι το 2020 και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που δημιουργείται από την απόφαση να παραταθεί ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας κατά 2 ακόμη χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2016.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του Eurogroup και η κυρία Λαγκάρντ πρόκειται να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες μιας συμβιβαστικής συμφωνίας.

Περισσότερα εδώ: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=237808

Όλη η επικαιρότητα