Ηλεία

Όλα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού – Σημαντική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης το Κέντρο Κοινότητας-Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ Λεχαινών η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαϊας «Άλμα Ζωής» και η οποία τελούσε και υπό την αιγίδα του Ιατρικου Συλλόγου Αμαλιάδας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η κάθε γυναίκα να πληροφορηθεί  για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, να απομυθοποιήσει  τον καρκίνο και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικούς προληπτικούς ελέγχους.

Σημαντικός αριθμός- γυναικείου κυρίως -πληθυσμού  προσήλθε στην εκδήλωση,  ενώ είκοσι από τις γυναίκες υποβλήθηκαν και σε Δωρεάν Κλινική Εξέταση Μαστού από τον γιατρό κ..Ζυγομαλά Απόλλωνα.

Το Κέντρο Κοινότητας εξασφάλισε επίσης  δωρεάν δυνατότητα επιπλέον διαγνωστικών εξετάσεων (μαστογραφιες) για γυναίκες προερχόμενες από  ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ύστερα και από την ευγενική χορηγία των: Μαγνητική Πατρων (Παράρτημα Πύργου), Χρόνης Αριστομένης, Μάντζιου Ευτερπη, Θαλασσινού Μαρια.

Το Κέντρο Κοινοτητας- Κέντρο Ένταξης Μεταναστών συνεχίζει το σχεδιασμό παρόμοιων παρεμβασεων στην τοπική κοινωνία.

Στην σημαντική αυτή εκδήλωση  μίλησαν ο κ. Απόλλωνας Ζυγομαλάς γενικός χειρουργός για την «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού», η κ. Γεωργία Πανίτσα ψυχολόγος «τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο» και η κ. Άννα Γουρζή εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», νομου Αχαϊας με θέμα την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού». Παρόντες την εκδήλωση ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος κ.α.

Όλη η επικαιρότητα