Εκπαίδευση

«Όλα βαίνουν καλώς» για το νέο ΤΕΙ Αμαλιάδας

tei-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση εκφράστηκε από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του ΤΕΙ Αμαλιάδας, μετά και την επίσκεψη που έκανε ο ίδιος το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτιριακό συγκρότημα και τη συνάντηση που είχε με τους καθηγητές του τμήματος «Τεχνολόγων Γεωπόνων».

Ο κ. Λυμπέρης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαυρίκο, επισκέφθηκε το ΤΕΙ νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και είδε από κοντά την πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, ενώ παράλληλα μίλησε και με τους καθηγητές, επαναδιατυπώνοντας την υπόσχεση που έχει δώσει, ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολυνθεί η φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Υπόσχεση – δέσμευση

Σε ό,τι αφορά τον δήμο, κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του, για τα υπόλοιπα ωστόσο θέματα που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο κ. Λυμπέρης ξεκαθάρισε ότι είναι θέματα τα οποία θα πρέπει να τα επιλύσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ προγραμματίζεται να γίνει και Αγιασμός όταν θα έχει γίνει πλήρως η εγκατάσταση και θα λειτουργεί από κάθε άποψη το τμήμα.

Ο κ. Λυμπέρης μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων: «Απ’ ό,τι φαίνεται όλα είναι εντάξει και στήνονται και οι τελευταίοι πάγκοι των εργαστηρίων. Σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση λοιπόν του τμήματος, είμαστε σε όλα εντός χρονοδιαγραμμάτων. Τώρα σε ό,τι αφορά εσωτερικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με προγράμματα σπουδών, ώρες και άλλα συναφή, αυτά είναι εκτός αρμοδιότητας του δήμου, αφορούν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι θα επιλυθούν. Με τους φοιτητές θα γίνει ό,τι πρέπει, για να εξυπηρετήσουν κατά το δυνατόν τις ανάγκες τους. Ο δήμος έχει ασχοληθεί με τα περισσότερα ζητήματα, παρ’ ότι ο νόμος δεν το προβλέπει και ο δήμος υπόσχεται, είναι δική μου υπόσχεση, πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολυνθεί η φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα».

Ερωτηθείς για το θέμα της σίτισης των φοιτητών, καθώς σε αυτή τη φάση δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το εστιατόριο, ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα λυθεί κεντρικά από την διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ωστόσο υπενθύμισε ότι για τον χώρο που στεγάζεται το ΤΕΙ, υπάρχει ήδη μελέτη για τη δημιουργία εστιατορίου και φοιτητικής εστίας.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα