Ηλεία

Ώλενα: Ακίνητο και πλατεία…

Αντίστροφη μέτρηση για την δημιουργία πλατείας στην Ώλενα…

Μετά από προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 και συνεχίζεται απρόσκοπτα (σειρά πρωτοβουλιών με εκδηλώσεις, ομιλίες, δημοσιεύματα σε ΜΜΕ κ.α.), η Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία πλατειάς στην Ώλενα αναφέρει πως για το συγκεκριμένο θέμα έχει ξεκινήσει η αντιστροφή μέτρηση…

Η δημιουργία της πλατείας θα προκύψει εφόσον γίνει πραγματικότητα η αγορά του ακινήτου του Γεωργίου Λ. Ντινάκη (φωτο), για την οποία απαιτείται συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την Επιτροπή οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής: « α) Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η επιτροπή μας τον τελευταίο καιρό, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πύργου και τους συνεργάτες του για το παραπάνω θέμα, το οποίο αναδείχτηκε και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
β) Μετά από αρκετές προσπάθειες καταλήξαμε με την υπόσχεση από την πλευρά του Δήμου, το κτίριο να αγορασθεί βάση της αντικειμενικής του αξίας. Η παραπάνω «θετική» εξέλιξη δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, γιατί δεν καλύπτει το ποσό των 60.000 ευρώ «περίπου» που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης.
Η καταληκτική ημερομηνία για την αγορά του ακινήτου έχει προσδιοριστεί από τον ιδιοκτήτη στις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Λόγω του ότι ο χρόνος που απομένει είναι ένας μήνας και η συλλογή των χρημάτων προχωρά με αργούς ρυθμούς, καλούμε άμεσα όσους επιθυμούν, ενδιαφέρονται και νοιάζονται να ομορφύνει το χωριό μας να συμβάλλουν, με τις δυνατότητες του ο καθένας (και τα 20- 50 ευρώ είναι πολύτιμα), να γίνουν κοινωνοί του γεγονότος, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού μας και θα κάνει όλους μας να αισθανόμαστε υπερήφανοι σ` αυτό το έργο της τεραστίας σημασίας για την τοπική μας κοινωνία.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε»… αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Επιτροπής στο facebook…

Όλη η επικαιρότητα