WEB tv Ηλεία Πολιτική

Πάτρα-Πύργος: «Αγκάθι» το χρονοδιάγραμμα και ερωτηματικό το σημείο εκκίνησης

Το κυβερνητικό πλάνο  για ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου μέχρι το 2023 παρουσίασε χθες στην  Επιτροπή  Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σε μία συνεδρίαση που είχε λίγο από όλα, ο κ Καραμανλής παρουσίασε όλες τις ενεργείς  που έχουν γίνει έως τώρα από την πλευρά του Υπουργείου, εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου με τις γνωστές κατατμήσεις, επίσημα πλέον ενημερωθήκαμε για το κόστος διοδίων, ενώ επίσης ο Υπουργός  δεσμεύτηκε και για μία σειρά παρεμβάσεων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο για την άρση της επικινδυνότητας σε πολλά σημεία, στις αρχές του 2021.

Για ακόμα μία φορά όμως, όπως επισήμαναν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετείχαν στην συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπάρξει ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, από την στιγμή που δεν έχουν έρθει  οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως  στην περίπτωση που τυχόν  υπάρξουν δικαστικές προσφυγές από τους εργολάβους που κηρύχτηκαν έκπτωτοι.

Στην «Ολυμπία Οδό» με στόχο την ολοκλήρωση το  2023

Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου.

Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε plan B, έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του και ότι και να γίνει ο αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος το 2023».

Αυτά τόνισε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι πλέον  «το μπαλάκι έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα αποφασίσει αν είναι συμβατή η αλλαγή του μοντέλου κατασκευής που έχει προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ καταργώντας τις κατατμήσεις και προχωρώντας σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο».

Αν το έργο εγκριθεί από την ΕΕ και ξεκινήσει, ο χρόνος υλοποίησης κατασκευής του είναι 36 μήνες.

Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και πριμ για να τελειώσει πιο γρήγορα», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν διόδια, με χρέωση  0,06 λεπτά το χιλιόμετρο, τα οποία όμως  θα είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός σε χρόνο ρεκόρ 6 μηνών ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την παραχώριση του έργου στην «Ολυμπία Οδό», με ορίζοντα υλοποίησης του τους 36 μήνες από την έναρξη των εργασιών, ενώ επισήμανε ότι ήδη έχει ληφθεί η πρώτη από τις τρεις εγκρίσεις που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης για ακόμα μία φορά ο κ Καραμανλής ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί   η ένταξη του έργου, σε περίπτωση που δεν τελειώσει το 2023, στο ΕΣΠΑ 2021-2027 ως ενιαίο δημόσιο έργο.

Το κόστος του έργο τέλος  θα ανέλθει συνολικά στα 310 εκατ.ευρώ αντί για 510 εκατ.ευρώ που προβλεπόταν στην περίπτωση της κατάτμησης.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ‘σπάσει’ το έργο, θα είχε ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο»

Ο Υπουργός Υποδομών  ανέφερε επίσης  ότι το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δημοπράτησε το έργο του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος τον Οκτώβριο του 2014, με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό 443 εκατομμύρια ευρώ.

«Αν η διαδικασία αυτή είχε προχωρήσει κανονικά, τότε το έργο θα ήταν έτοιμο από το 2019. Εδώ κι ένα χρόνο δηλαδή» τόνισε και επανέλαβε: «Εδώ και ένα χρόνο, το έργο θα είχε παραδοθεί στους πολίτες. Θα ήταν στην κυκλοφορία. Από το 2019, οι οδηγοί θα έκαναν την απόσταση Πάτρα – Πύργος με ταχύτητα και ασφάλεια, σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο».

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε όμως ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το διαγωνισμό. Έσπασε το έργο σε 8 κομμάτια και  καθυστέρησε 14 ολόκληρους μήνες για να το επαναδημοπρατήσει. «Είπατε τότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν το κάνετε αυτό για να κοστίσει το έργο λιγότερα. Και τελικά προέκυψε ακριβότερο από όσο θα ήταν ως ενιαίο έργο. Είπατε τότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν το κάνετε για να ευνοήσετε τον ανταγωνισμό. Και τελικά, από τον πολύ ανταγωνισμό, τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες τις πήρε η ίδια εταιρεία. Είπατε ότι δήθεν θέλετε να στηρίξετε και τις μικρότερες εταιρείες του χώρου. Και τελικά, κατά σατανική σύμπτωση, αυτές τις τέσσερις εργολαβίες τις πήρε η εταιρεία εκείνου του εργολάβου που θέλατε να κάνετε και καναλάρχη», σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης.

Να ολοκληρωθεί ο δρόμος για να μην θρηνούμε άλλες ανθρώπινες ζωές 

Στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου επισήμανα κατά τις τοποθετήσεις τους στην συνεδρίαση οι Βουλευτές της ΝΔ του Νομού μας Διονυσία Αυγερινοπούλου και Αντρέας Νικολακόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε το έργο αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα το ολοκληρώσει επισήμανε η κ Αυγερινοπούλου υπογραμμίζοντας ότι  αναμένουμε από την   κυβέρνηση, όπως αντιμετώπισε άρτια την πανδημία του κορονοϊού, με τον ίδιο τρόπο να ανταποκριθεί και σε αυτή, τελικά, την πρόκληση, όπως έχει εξελιχθεί το έργο, δίνοντας πρώτο λόγο στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Διότι, κύριε Υπουργέ, εδώ κάθε μέρα, όποτε χρησιμοποιούμε το δρόμο, κινδυνεύουμε εμείς, τα παιδιά μας, οι συμπολίτες μας όλοι.

Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα, 18 Φλεβάρη πήγα και εγώ η ίδια, εκ μέρους του Ηλειακού λαού στις Βρυξέλλες και συναντήθηκα με τις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τους ζήτησα μόνο ένα πράγμα, δεν μπήκα σε τεχνικές λεπτομέρειες: να επιταχύνουν την έκδοση της τελικής δικής τους αξιολόγησης και απόφασης, γιατί κάθε μέρα θρηνούμε θύματα» σημείωσε η κ Αυγερινοπούλου.

Από την πλευρά του ο Αντρέας Νικολακόπουλος ανέφερε ότι η μη ύπαρξη ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στον Νομό μας, οφείλεται αποκλειστικά στους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάτμηση του έργου.

«Ο μοναδικός δρόμος για την υλοποίηση του έργου  είναι αυτός που επιλέχτηκε από το Υπουργείο Υποδομών. Όλοι μαζί πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση επιτέλους αυτού του πολύπαθου έργου.

Είναι δέσμευση όλων μας.   Η Ηλεία έχει επιτακτική  ανάγκη το έργο αυτό.

Όχι μόνο για τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα δημιουργήσει αλλά κυρίως για να μην θρηνούμε άλλα θύματα, άλλους συνανθρώπους μας .

Απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους έχουμε ιερή υποχρέωσης την ολοκλήρωση του δόμου» επισήμανε κατά την ομιλία του ο κ Νικολακόπουλος.

Πυρά από την αντιπολίτευση για αοριστίες

Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι κατηγορίες του κ. Καραμανλή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου καθώς θα είχε ολοκληρωθεί το 2019 αν δεν ακύρωνε τους διαγωνισμούς που ήταν έτοιμοι το 2014, και δεν έσπαγε το έργο σε 8 κομμάτια.

Οι βουλευτες  του ΣΥΡΙΖΑ, του Νομού μας Διονύσης Καλαματιάνός αλλά και ο  Γιώργος Βαρεμένος, κατηγόρησαν  τη κυβέρνηση ότι, «υλοποιεί μια προαποφασισμένη πολιτική απόφαση της, ανακοινώνει τη διάλυση των συμβάσεων χωρίς διάλογο με την ΕΕ και χωρίς την απάντηση της και φτιάχνει εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού ένα σύμφωνο συναντίληψης με την Ολυμπία Οδό».

«Προαποφασισμένα διαλύσατε το έργο. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για να ολοκληρωθεί αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι με απευθείας ανάθεση».

Μάλιστα ο κ  Καλαματιανός, έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει την παραχώρηση του έργου στην «Ολυμπία Οδό».

«Πώς περιμένετε την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με απευθείας αναθέσεις; Γιατί αποκρύπτεται ότι το έργο, όπως το είχατε σχεδιάσει το 2014 δεν θα έπαιρνε έγκριση από την Ε.Ε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαματιανός.

Το έργο μπήκε σε τεράστια περιπέτεια με τις δικές σας επιλογές. Ακυρώσατε, αναιτιολόγητα, υπογεγραμμένες και εκτελούμενες συμβάσεις εργολαβιών.

Δεν πήρατε το μάθημά σας από την Παραϊόνια οδό που ο εργολάβος ακύρωσε στο Συμβούλιο Επικρατείας τις δικές σας αποφάσεις και το έργο θα καθυστερήσει και εκεί. Δώσατε το δικαίωμα στους εργολάβους με την ακύρωση των συμβάσεων από εσάς, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα τεράστιες καθυστερήσεις και καταβολή αποζημιώσεων, που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

Με τους χειρισμούς σας, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου το έτος 2023, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, το κόμμα του οποίου είχε ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για την πορεία του οδικού έργου Πάτρα-Πύργος, έκανε λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης και αβεβαιότητα που εξακολουθεί να κυριαρχεί για την ολοκλήρωση του έργου.

«Το έργο του δρόμου Πάτρα-Πύργος εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένο στην αβεβαιότητα.

Μετά από ένα χρόνο, η κυβέρνηση κατέληξε στη λύση της παραχώρησης του έργου στην Ολυμπία Οδό, με τη διαφορά όμως ότι δεν έχουμε ακόμα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο ούτε για το χρόνο έναρξης των έργων αλλά ούτε και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος σε σκοπιμότητες και αυτοσχεδιασμούς. Ένα έργο που έπρεπε να είχε ξεκινήσει το 2014, 6 χρόνια μετά έχει βαλτώσει.

Η λύση όμως της παραχώρησης, αν τελικά προχωρήσει, αναδεικνύει και ένα άλλο ζήτημα: αυτό της οικονομικής επιβάρυνσης που θα υπάρξει από τα διόδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καραμανλής: Όλη η αλήθεια για το Πάτρα – Πύργος

Αυγερινοπούλου: «Ομιλία στην συζήτηση για την πορεία του έργου Πάτρα – Πύργος: Να γίνει ο δρόμος» (vid)

Ανδρέας Νικολακόπουλος για Πάτρα – Πύργος: «Δέσμευσή μας η υλοποίηση αυτού του έργου»

Καλαματιανός κατά Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών: Βάλατε σε περιπέτειες το «Πάτρα-Πύργος»

Μιχάλης Κατρίνης: Εξακολουθεί να κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το δρόμο Πάτρα-Πύργος

Κ. Τζαβάρας: «Να ενταθεί η πίεση στην Κομισιόν για την έγκριση του έργου»

ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Όλη η επικαιρότητα