Αθλητισμός

Όλη η Βουπρασία μια «αγκαλιά» για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ!

Ακούστε το άρθρο

Σε ένα διαφορετικό αγώνα από τους συνηθισμένους, σε έναν αγώνα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, οι ομάδες της Βουπρασίας (ΠΑΟΒ, Δόξα, Προοδευτική, Κουρτέσι) άφησαν για λίγο στην άκρη όσα πιθανώς να τους χωρίζουν εντός των τεσσάρων γραμμών και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλήνια προσπάθεια για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη προκειμένου μπορέσει να θεραπευτεί από τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I) από την οποία πάσχει.

Έτσι, χθες, στο «Γρ. Καλάκος» της Βάρδας, οι τέσσερις τους, διοργάνωσαν φιλανθρωπικό τουρνουά με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν προς ενίσχυση της οικογένειας του μικρού μαχητή της ζωής.

Ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής αγκάλιασε την πρωτοβουλία και έδωσε το «παρών» στο γήπεδο, με το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε να ανέρχεται περίπου στα 1000 ευρώ, το οποίο και θα κατατεθεί τις ερχόμενες ημέρες στον λογαριασμό των γονιών του Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Για την ιστορία, μιας και σε τέτοια τουρνουά, το τελευταίο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα, νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο ΠΑΟ Βάρδας που επικράτησε στον τελικό της Δόξας Ν. Μανωλάδας με 2-1.

Οι αγώνες

Ημιτελικά

ΠΑΟ Βάρδας – ΑΠΟ Κουρτεσίου 3-0

Δόξα Νέας Μανωλάδας – Προοδευτική Μανωλάδας 1-0

Τελικός

ΠΑΟ Βάρδας – Δόξα Νέας Μανωλάδας 2-1

«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς»

Μετά το τέλος του τουρνουά, μάλιστα, οι 4 ομάδες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ευχαριστώντας τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους, αναφέροντας τα εξής:

«Οι διοικήσεις των ομάδων Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ – ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΔΟΣ – Α.Π.Ο ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.
Συναισθήματα δυνατά εκφράζονται όταν μαθαίνουμε ότι κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν το κυριότερο, κάτι που δεν έχει ούτε αριθμούς ούτε και χρηματική αξία, δεν είναι ούτε πλούτη ούτε και περίσσια πράγματα, είναι απλά η υγεία τους! Πως μπορείς να μείνεις αμέτοχος όταν μαθαίνεις ότι κάποιος συνάνθρωπος σου , ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για μικρό παιδί όπως τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – ΡΑΦΑΗΛ να μην έχει το κυριότερο… την ΥΓΕΙΑ του!

Όταν πρόκειται για μικρό τότε από μέσα μας αυτό που πρέπει να πηγάζει είναι η έννοια της βοήθειας και της συμπαράστασης, της στήριξης ακόμα και όταν δεν γνωρίζουμε το ίδιο το πρόσωπο του συγκεκριμένου παιδιού.

Όλοι κάτι έχουμε χάσει από την οικονομική κρίση , άλλοι την δουλειά τους , άλλοι το σπίτι ή το μαγαζί τους και άλλοι την υγεία τους , το μόνο σίγουρο όμως , δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά και το φιλότιμο μας.

Ίσα ίσα που μέσα απ’ την κρίση θυμηθήκαμε έννοιες και αξίες που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ξεχάσει.

Ίσως λοιπόν η αλληλεγγύη να είναι η απάντηση σε αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια!

Ο σημερινός αγώνας ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο γήπεδο Βάρδας μεταξύ των ομάδων της Βουπρασίας δεν είχε νικητές και ηττημένους , δεν είχε επαίνους και βραβεία, είχε να δώσει μόνο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ και όλοι εσείς την δώσατε απλόχερα σε μια οικογένεια και ειδικά σε ένα παιδάκι που το είχε ανάγκη…

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ όλους και ευχόμαστε όλος ο κόσμος να έχει ΥΓΕΙΑ!!!!
Αν χρειαστεί όμως θα είμαστε ξανά εδώ να βοηθήσουμε τον οποιοδήποτε , γνωστό-άγνωστο…

Γιατί η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχει φίλους …
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!»

Όλη η επικαιρότητα